CHP kaybetmek için mi var?

Siyaseti az çok bilirim. Geçmiş zaman içinde siyasette de bulundum. Siyasi partileri incelediğimiz zaman hedefleri iktidar olmak olsa da, bazı partiler iktidar olmamak için nasıl çabalar verdiğini yakinen görmekteyiz.

 

CHP'yi çözebilene aşk olsun!

Her partiden olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Parti'li de bir çok dostlarım var. Cumhuriyet Partililer de gördüğüm en büyük eksiklik, vefa yok! Birbirlerini çok çabuk harcayabiliyorlar. Hatta bire bir konuştuğumuz da yüzlerine de söylüyorum. Diyorum ki; Sizden bazı arkadaşlar sanki ceplerinde sabunla dolaşıyorlar. İlk fırsatını bulduğunda diğer rakip olacak arkadaşının ayağının altına atsında kayıp dağılıp gitsin der gibi bir halleri var.

 

CHP Nereye koşuyor?

 

2014 Mart seçimlerine siyasi partiler ciddi bir şekilde hazırlanıyorlar. CHP'de hazırlananlardan biri. Aday adayları çıktı, önseçimler yapıldı, sonuç ise vahim! Örnek vermek gerekirse, Maltepe'de Mustafa Zengin gibi başarılı ve kolaylıkla kazanacak bir adayı geri çekmeleri soru işaretleri uyandırdı. Başka, Kadıköy'de devrilmeyen aday Selami Öztürk'ün de gösterilmemesi hayretlerle karşılandı. Bunlarla da bitmiyor,  gelelim Kartal'a. Hüsnü Süslü aday gösterilip gece 3'te 'vazgeçtik, adayımız Altınok Öz olsun' denilmesi ise CHP gibi köklü bir parti'de soru işaretlerini çoğalttıkça çoğalttı. Meclis üyeleri açıklandığında ise bir başka skandal niteliğinde olay yaşandı. Birinci sırada ki meclis üyesi adayı, Ardahan Damal belediye başkanı! Şimdi parti bunlarla çalkalanıyor. CHP başka neler yaptı? Kartal'da 15 yıl sonra 2009'da zafer kazanan Yüksel Çiftçi'yi ödül olarak Kartal'dan uzaklaştırmadı mı! İşte CHP böyle bir vefalı parti. İstanbul ve Türkiye genelinde ki çarpıcı gelişmelere ise hiç değinmeyeceğim.

 

CHP kaybetmek için mi var?

 

CHP Genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bakıyor ve izliyorsunuzdur. Kürsülerden, meydanlardan Ak Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a adeta meydan okuyor. Yani, 'ben muhalefetim' diyor! Ya sonra? Sonra da sanki seçimi kazanmamak için, hiç olmayacak belediye başkan adaylarını ve meclis üyelerini aday yapıyor. Ben bunu bir futbol maçı gibi değerlendiriyorum. 89 dakika sahada rakibine kök söktür, 90. dakika da kalecine 'kenara çekil ve golü ye' der gibi bir durum. Sizce yanılıyor muyum? Bence onun cevabını da 31 Mart sabahı görürüz.

 

Sağlıcakla kalınız...

YORUM EKLE

banner17