Bu ne samimiyetsizlik Sayın İmamoğlu?

İĞDAŞ’ın faturaları yüksek göndermesi, bir plan mıydı?

***

İstanbul halkından tanımayanlar, ilk 2019 Mart seçimlerinde pazarlarda gördü Ekrem İmamoğlu’nu. Hani “Sana oy vermem!” Diyen yaşlı teyzeye, “Ben seçimi alacağım ve senin elini öpmeye geleceğim” Diyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Sinirleri alınmış bir siyasetçi portresi ile adeta birçok vatandaşın gönlüne girdi.

***

Her şey güzel olacak demiş ve İstanbullulara “Suyun fiyatını yüzde 40 indireceğim!” gibi birçok vaadi umutlandırmıştı halkı. O şimdi Aziz Şehir İstanbul’un Belediye Başkanı.

***

Belediye başkanı olur olmaz değişim göstermeye başladı Sayın İmamoğlu. İşte malumunuz önemli ve kritik dönemlerde İstanbul’da ki görevini sallayıp, zırt pırt tatile kaçan bir politikacıyı hayretler içerisinde gördü İstanbul halkı.

***

Buradan açıkça söyleyeyim. Seçilmiş bir Belediye başkanıdır. Dört yıl daha görevi başındadır. Bir İstanbul aşığı olarak bu güzel şehrin kaybedecek bir günü dahi olmadığına inanıyorum. Partisi, siyasi görüşü zerre kadar umurumda değil. Ama vaatleri ve yapması gerekenleri ziyadesiyle umursuyor ve önemsiyorum. İstiyorum ki İstanbul güzelleşsin, yaşanabilir bir şehir olsun. Trafiği çözülsün, insanları mutlu ve huzurlu olsun. Suları, doğalgazı ucuzlasın.

***

Doğalgaz demişken, konumuza gelelim. Hani şu Nisan ayında iki katı gelen ve vatandaşların sinirlerini zıplatan doğalgaz faturaları konusuna. Kendi faturamdan örnek vereyim. Şubat ayından 437 TL. gelen Doğalgaz faturam, Mart ayında düşüşe geçip 381 TL. geldi. Nisan ayında Şubat ayına göre yüzde elli düşmesini beklediğim fatura bilin bakalım kaç liraya zıpladı. Tam 616 TL geldi, Nisan ayı faturam. Kışın en soğuk ayında bile bu rakamın yanından dahi geçmemişti doğalgaz faturalarım.

***

Araştırdım soruşturdum gördüm ki insanların hepsi İğdaş faturalarından dolayı sinir küpü olmuş adeta şok yaşıyorlar. Haber yaptık konuyu. Enerji piyasası Denetleme Kurumu EPDK gelen tepkilerden dolayı hemen olaya müdahil olup, Faturaları düzeltmesi için İBB iştiraki olan İĞDAŞ’ı uyarıp vatandaşların faturalarını düzeltmesi konusunda uyardı.

***

Düzelecek diye her İstanbullu gibi bekledik, beklemez olaydık. Yine kendimden örnek vereyim. Hani 200 civarı beklediğim Nisan ayı faturam 616 TL. Gelmişti ya. Sağ olsunlar bey efendiler lütuf gösterip 604 TL. ye indirdiler. Yani EPDK’nın İğdaş’a gücü, 12 TL. İndirecek kadar geçti.

***

İstanbul halkı “Her şey güzel olacak!” diye umutlanmış beklerken böyle bir durum ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşlarımız "Bu ne samimiyetsizlik Sayın Ekrem İmamoğlu?" Deseler, haksız mı olurlar? Şahsen biz İBB başkanı Sayın İmamoğlu’ndan beklerdik ki, “İĞDAŞ Müdürü gel bakayım buraya. Benim vatandaşım korona nedeniyle zor günler geçiriyor. Çoğu işine gidemiyor evine adeta hapis olmuş vaziyette. Bu faturaları okumadan mı gönderdiniz vatandaşıma. Derhal bu sorunu çözün!” Demesini beklerdik. Olmadı.

***

İĞDAŞ’ın faturaları yüksek göndermesi, Bu bir plan mıydı? Diye düşünmeye sevk etti bizi. Düşünsenize İstanbul’da 6.5 Milyon abone, yani hane var. Her haneye 100 TL fazla fatura gönderilmiş olsa ortaya devasa bir para çıkıyor. Göreve gelir gelmez Yurt dışında İBB için borç kredi arayan Sayın İmamoğlu, Böylelikle bir ayda İBB şirketinin kasasına borçsuz, zahmetsiz vatandaşın parası ile dolduruvermiş olacak bu olayla.

***

Kışın gönderdiği faturadan çok çok fazlasını Nisan ayında gönderen İĞDAŞ, daha ciddi bir soruşturmadan geçirilmeli ve denetim altına alınmalıdır. Sayaçlar tek tek kontrol edilip, gerçek rakamlar vatandaşa gönderilmelidir. Enerji piyasası Denetleme Kurumu’nun soruşturması ve yaptırımı tatmin etmemiştir. Sanki faturaların yüksek gönderilmesinin sebebi 35 günden fazlasıymış gibi gösterilmiştir. Faturam iki katı geldi diye şikâyet eden vatandaşlarımız memnun olmamıştır. Yani kısacası çorbaya sinek düşmüştür. Önümüzde ki kış ya vatandaşlara yine yüksek yüksek faturalar gönderilirse ne olacak?

***

Sonuç itibari ile, Her şey güzel olmamıştır Sayın İmamoğlu…

YORUM EKLE

banner17