Bay Yavuz...

Bu başlık altında sosyal medyamda siyasi ve sosyal hayata dair çok yazım olmuştur. Aklımın yettiği dilimin döndüğünce kendimce fikirlerimi anlatmışımdır. Bana verilen yazarlık sorumluluğu gereğince siyasetten uzak durma kararı aldım. Bunu benden isteyen veya bana bu konuda baskı yapan kimse olmadı. Benim düşüncem de yazarlık toplumun her kesimine hitap edip her düşünceye açık olmak saygı duymak ve toplumu ortak sorunlarda  ortak paydalarda birleştirmektir.
***
Toplumumuzun farklılıkları zenginlik olarak gördüğünden hiç şüphem yok.
***
Farklılıklarımız demişken size biraz o farklılıkların sorunlarından söz etmek istiyorum çok uzunca olmadan.
***
Geçenlerde sosyal medyada bir kısa deyiş yaptım ve dedim ki: Benim engelli bir birey olarak bir hayalim var. Ülkemin her  yanında hiç bir engelli kardeşim evinde oturmayacak evinde oturuyorsa bile birşeyler üretecek.
***
Bu hayalim gerçek olur mu bilmem ama fikirlerimi sizlerle paylaşmak isterim.
***
Sıkıcı olmamak adına şema halinde gidelim
***
1) Türkiye nüfüsunun ciddi bölümünü oluşturan engelli kardeşlerimin hemen her dakika ulaşacağı liyakat esaslı bir bakanlık kurulması ( aile sosyal politikaların yetersizliği göz önüne alınarak )
2) Her ilin ilçe  belediyelerimin 5 tane engel durumu gözetilmeksizin engelli kadrosu açılması
3) Ekpss de toplu atama değil engel guruplarına göre atama olması ve puan konteyjanların ona göre yeniden yapılanması
4) Engellinin evde üretim yapması konusunun koşulsuz şartsız desteklenmesi ürettiği ne var ise devlet tarafından alınıp pazarlanması
5) Engelli bireylerin sürekli olarak toplumun içinde kendilerini hatırlatmaları ve yeteneklerinin üzerine gitmeleri sorumluluktan kaçmamaları gerekmektedir.
***
Bu şemanın dışında yazımın kalıcı olması ve sıkıcı olmaması adına kısa bir şey daha söyleyeyim yazımı toparlayıp sizlerle beraber ilçem gazetemizde yazdığım ilk yazımıza son noktamızı koyalım.
***
Değerli okurlarım. engelsiz engelli adayları. Sizlerden isteğim odur ki, bir engelli dostunuz olsun. Bir engelli eş ediniz olsun  bir engelli sevgiliniz olsun kısaca bir engelliyi açımadan sevin onların sizin açımanıza ihtiyaçı yok onların sizin sevginize saygınıza hoş görünüze hayatlarını kolaylaştırmanıza ihtiyaçı var
***
Çok sevdiğim eskiden pazarcılık yapmış bir ağabeyimle sohbetimizde geçen bir kısa anektodu ile son noktayı koyalım. Eskiden  çilek satan pazarcılar çileyi çeken bilir diye bağırırdılar hakkatten de öyle çileyi çeken derdi yaşayan bilir.
Hayatı bir çile çekenden derdi bir yaşayandan dinleyin.
***
Saygılarımla
YORUM EKLE

banner17