Başkan Yüksel, Kartallıların 49 Milyon lirasına nasıl kıydın?

Sevgili okurlar, Kartal Belediyesi 2022 yılı Denetim Komisyonu raporu açıklandı. Rapor da ki detayları okudum içim acıdı "El İnsaf!" Dedim.

*

Halkın güvenerek Şehr-i Emin diye seçtiği Başkan Yüksel, Kartallıların vergileri ile ödediği 49 milyon 192 bin 481 lirasını 1 yılda sanatçılara, tiyatroculara, festivallere çatır çatır dağıtmış!

*

İnsanın babasından miras kalsa 49 Milyon lira, bu kadar kolay kıyamaz, dağıtamaz. En azından vicdanı sızlar insanın. Raporda belirtiliyor ki; 2021 yılında da 18 milyon lira dağıtmış başkan eğlenceye! Yani %173 önce ki yıla göre 2022 yılında kesenin ağzını sonuna kadar açtırmış Şehr-i Emin Gökhan Yüksel! O yüzden hep genç çiftlere tavsiyelerim de; “Emanete sahip çıkan, vicdanlı Allah korkusu olan çocuklar yetiştirin.” Derim.

*

Denetim komisyonu raporu faizlere giden paraları da mercek altına almış. Rapor da; “Belediyemiz her yıl ödediği gibi bu yıl da faiz giderleri azaltmak yerine öngörülenin 2 katı kadar artırmıştır. 2022 yılı faiz gideri 30.767.966,56 TL. olarak gerçekleşmiştir. Belediyemizin her yıl yüksek bütçe ayırdığı Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz yine her yıl olduğu gibi mal ve hizmet alımında Doğrudan Temin yolu tercih edilmiştir.

Açık ihaleden kaçınılmış, gereksiz alımlar gerçekleşmiş ve alınan ürünlerin gerekli olup olmadığı sorgulanmamış, alınan ürünlerin piyasa araştırması yapılmadan alındığı ve piyasa değerinin çok üstünde fiyatla alındığı gözlemlenmiş ve belediyemizin zarara uğratıldığı tespit edilmiştir.” Detayları dikkatimi çekti.

*

2021 yılında 18 Milyon, 2022 yılında 49 milyon sanat eğlenceye. 30 Milyon 767 bin lira da 2022 yılında faize gitmiş. Şehr-i Emin, işinin ehli başka bir vicdanlı belediye başkanı olsaydı sadece bu 3 kalemde ki giderlerle Kartal’a vizyon katan ne eserler yapardı kim bilir?

*

Gelin hep beraber 4 yıl önceye geri dönelim. Yıl 2019, Genç Belediye Başkan yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal Belediye Başkan adayı oldu ve Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde sayısı 50'yi geçen vaatlerde bulundu Seçmenlerine. Bizzat orada basın mensubu olarak izledim. İçimden dedim ki, bu genç Belediye Başkanı olarak seçilirse ve vaat ettiği projeleri yaparsa Kartal'da Efsane Başkan olur.

*

Başkan yüksel 2019’da seçildi. Birinci yıl geçti, temel atmadı ve vaatlerine başlamadı. Bekledik, ikinci yıl geçti yine vaatleri ile ilgili bir hareket göstermedi. Üçüncü yıl da geçince kendini iyice belli etti. Dördüncü yılda geçti ve vaatlerinin yüzde 80'nin de tık yok, yapılacağına dair bir alamet ve harekette yok.

*

Z Kuşağı bilmez, yaşları yarım asrı geçen büyükler iyi bilirler. Eskiden politikacılar meydanlardan 2 anahtar sallayıp milleti oy almak için kandırırlardı. Derlerdi ki, "Beni seçerseniz bu elimde ki birinci anahtar evinizin anahtarı, diğer anahtar da arabanızın anahtarı olacak!" Bu yalancı politikacılara İnanan masum Anadolu insanı da o zamanlar oy verip hayaller kurarlardı. Sonra da “Ellerim kırılsaydı da buna oy vermeseydim!” diye feryat ederlerdi.

*

Sevgili okurlar; 2022 yılında Kartal Belediyesi’nin Vergi gelirleri, Teşebbüs ve Mülkiyet gelirleri, Alınan bağış ve yardımlar, Diğer gelirler, Sermaye gelirleri toplamı; 1 Milyar 173.Milyon TL. Olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamlar Denetim Komisyonu raporunda meclis üyesi tarafından kayda geçmiş. Düşünsenize bu paralarla Kartal’a ne vizyon eserler yapılırdı değil mi? Ama başkan Yüksel bol keseden salladığı vaatleri yapacağına Kartallıların paralarını şarkıcılara, tiyatrocuya, festivallere dağıtmayı tercih etmiştir.

*

Şimdi Kartallılar adına, kamuoyunu bilgilendirmek adına sorsam;

Sayın Gökhan Yüksel; Sen önce partililerin olan CHP'lileri ve sonra da Kartallıları kandırdın mı?

-Şayet kandırmadıysan, görselini kendinin hazırlattığın ve broşürlerini dağıttırdığın seçim vaadin olan yeni Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi nerde? Neden vaat edipte yapmadın?

-20 Mahalleye Prestij Caddelerini ve sokaklarını niye vaat edipte yapmadın?

-Yine vaatlerinden olan 12.500 kişilik Kartal Stadını neden yapmadın?

-6 yeni açık Spor tesislerini yapacak diye vaat ettin neden yapmadın?

-Atalar Kültür Merkezini vaat ettin neden yapmadın?

-Yakacık Mahallemize değer katacak diye övdüğün, Öğretmen evi ve Emekliler lokalini vaat ettin neden yapmadın?

-Engelli Rehabilitasyon Merkezini vaat ettin de neden yapmadın.

-Kartal’a artı değer katacak! Diyerek Kartal Sağlık Tesisini vaat ettin de neden yapmadın?

-Kartal Deniz Ulaşım İskelesini vaat ettin de neden yapmadın?

-40 Dönümlük Esentepe Gölet Vadisi’ni neden vaat ettin de yapmadın?

-Eski stadın yerine Stad Meydanı vaat ettin de neden yapmadın?

-Kartallılara dolu zaman geçirecekleri Hobi Bahçelerini neden vaat edipte yapmadın?

-6 Tematik park vaat edip, birini yaptıysan diğer beşini neden yapmadın?

-Esentepe ve Yalı-Yunus Mahallelerine 2 yeni Kapalı Spor Salonu vaat edipte neden yapmadın?

Son sorum;

Kartallılara “Komşunuzum!” dedin “Ailem!” Dedin, oy istedin.

Sayın Yüksel! İnsan komşusuna, ailesine bunu yapar mı?

YORUM EKLE

banner17