AK Parti İstanbul’da hangi ilçe başkanları gidecek, kaçı kalacak?

AK Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, 7 Ağustos 2020 tarihinde twitter hesabından ilçe kongrelerinin yapılacağını duyurmuştu. Kandemir, “Salgın sebebiyle ara vermek zorunda kaldığımız kongre sürecimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yarın başlayacağımız ilçe kongrelerimizi Kasım ayı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Sonrasında İl kongrelerimize başlayacak ve Büyük kongremiz ile kongre sürecimizi tamamlamış olacağız.” Diye belirtti.

***

AK Parti ilçe teşkilatları İstanbul’un kaybedildiği yerel seçimlerden sonra ilçe kongrelerinin gerçekleşmesini heyecanla bekliyorlardı. Erkan Kandemir’in açıklaması siyasi kulisleri hareketlendirdi. Şimdi herkes ilçe başkanımız gidecek mi? Kalacak mı? Gidecekse şayet, yerine kim gelir? İl Başkanımız gidecek mi? Diye merakla bekliyorlar. Malumunuz, pandemi nedeni ile kongrelerle ilgili bazı tedbirler alındı.

***

ALINAN TEDBİRLER:

- Ateş, öksürük, kronik hastalığı olanlar ile 65 yaş üstü delegelerden, zorunlu olmadıkça kongreye katılmamaları istenecek.

- Salonlara, yaşlı ve çocuklar davet edilmeyecek.

- Kongreler öncelikle açık alanda, yoksa açılan pencereleri olan salonlarda gerçekleştirilecek.

- Kongrede kullanılacak tüm ekipman ve alanlar dezenfekte edilecek.

- Lavabo, tuvalet gibi alanlar katılımcılara kapalı olacak.

- Kongreye gelenler, salonda tıbbi maske takacak ve maskeyi belli aralıklarla değiştirecek.

- Giriş ve çıkışlar ayrı planlanacak.

- Katılımcılara kolonya ile dezenfektan dağıtılacak ve görevliler, salonlara girişte ateş ölçümü yapacak.

- İlçe kongrelerinden tokalaşmak ve sarılmak yasak olacak.

- Salonlarda oturma yerleri, koltuklar arasında en az 90 santimetre mesafe olacak şekilde ayarlanacak.

- Konuşmacılar, konuşma süresini kısa tutacak.

- Oy kabinlerinin içinde ve dışında dezenfektan bulundurulacak.

- Kongrelerde kapalı paket kumanya verilecek, toplu yemek yenmeyecek.

***

Gelelim İstanbul ilçe kongrelerinde hangi ilçe başkanları kalıcı, hangileri gidecek? Konusuna. CHP’li Muharrem İnce’nin “Adam yenmişte yenmiş!” Dediği Başkan Erdoğan, İstanbul gibi önemli bir şehri kaybetti. Kaybetmenin sebebinin başkan Erdoğan olmadığına ise kesin gözüyle bakılıyor. Peki, bu kaybetmenin bir faturası olmayacak mı? Sorusu ilçe kongreleri ile cevap bulacak.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan AK Parti'nin 18. kuruluş yıl dönümü töreninde açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, "Büyük kongre sürecimiz önemli bir fırsattır. Belde, ilçe, il kongrelerimizi başlatıyoruz." Demişti. Erdoğan, "Mevcut kadrolarımızla beraber herkesi kongre sürecimize aktif olarak katılmaya davet ediyorum. Kanaat önderleri kimlerse kadromuzu onlarla güçlendireceğiz. Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şu anki konumumuzdan daha ilerki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın." ifadelerini kullanmıştı.

***

Malumunuz biz gazetecilere bazen herkesten önce bilgiler gelebiliyor. Her partide isimleri bizde gizli kaynaklarımız vardır. İşte yine ismi bizde gizli bir kaynağımız geçtiğimiz günlerde bazı iddialar da bulundu. İstanbul’da kaç ilçe başkanının gideceğini, kaçının kalacağını ufaktan fısıldadı.

***

Dedi ki, “İstanbul’da bir elin parmaklarına yakını hariç diğer ilçe başkanları gidecek!” Yani tarafıma gelen bu iddiaya göre İstanbul ilçe başkanlarının yüzde doksanı görevi başka bir ilçe başkanına devredip partisi için çalışmaya devam edecekler. “Bir elin parmaklarına yakın ilçe başkanları kimler?” Diye sorarsanız inanın onu bende bilmiyorum. Zaman içerisinde yaşayıp göreceğiz.

-

En kalbi muhabbetlerimle…

YORUM EKLE

banner17