Afganistan

Afganistan da, Taliban Terör örgütü olarak yıllarca meşru yönetime karşı silahlı mücadele verdi. Rusya müdahale etti. başarısız olup geri çekildi. Sonra Abd Afganistan a girdi, müdahil oldu.
*

Afganistan ın dörtte biri Türk kökenli. Bu ülkede ve çevresindeki, Pakistan, Hindistan da yıllarca Türk devletleri hakim olup idare etti. hüküm sürdü.
*


Taliban örgütü fikri olarak İslam kisvesi altına saklanmış Abd, Batı,  bağlantılı bir yapıdır. Müslüman lıkla uzaktan yakından ilgileri olduğunu sanmam.
Dini kendi örgütsel mücadeleleri için bir araç olarak kullandıkları ortada.
Rusya ya karşı verilmiş olan direnişin üzerinden Rusya parçalandı. Türk devletleri bağımsızlığını ilan etti.

Rusya Afganistan dan çekilince Abd burada kendi hakimiyetini kurmak ve Asya pasifikteki nufuzunu artırmak için Newyork daki 2001 yılında ikiz kulelerini kendi adamı Bin Laden e vurdurup Irak, Suriye, Libya, Afganistan ve bölge ülkelerine operasyon başlatmanın bahanesini oluşturmuş oldu. Bu bahanelerle Irak da Saddam Hüseyin, Libya da Muammer Kaddafi ülke içi kaos çıkarılıp idam ettirildi. Irak işgali bahnesi kimyasal silah lar yalan olduğu çok geç anlaşıldı. Irak onlarca askeri gücü olmasına rağmen bir kurşun atmadan teslim alındı. bombalandı. parçalandı.
*
Libya dersen aynı. Afganistan dersen aynı. Suriye de ise Türkiye benim olduğum yerde daha fazla at koşturamayacaksınız diye askeri ve politik olarak bende varım deyince oyunlar bozuldu ve tutmadı.
*

Abd buna karşı Yunanistan adalarını ve batı Trakya ya silah ve asker yığınağı yapmaya başladı. Doğu Akdeniz den Türkiye yi kendi kıyılarında hapsetmeye çalıştı. Türkiye burada da dik duruş gösterince Abd ve yandaşları Fransa, Yunanistan, İsrail, Almanya, yanlarına Arabistan ve Mısır ı alarak TÜRKİYE ye ayar vermeye çalıştılar.
*

 Türkiye bu çemberi de yarınca Azerbaycan ın üzerine Ermenistan ı saldılar. Ermenistan karabağ da hezimete uğrayınca bu kirli ittifak  başka oyunlar için Afganistan daki uzantıları olan Taliban ile anlaştılar. Meşru hükümet te kendi destekledikleri adamları olduğu için hiçbir karşı koyma olmadan yıllardır terör örgütü dedikleri Taliban a koca ülkeyi teslim aldırdılar.
*


Abd de Rusya gibi yıllar sonra Afganistan dan çekilme kararı aldı. Mecbur kaldı. Abd Afganistan da binlerce askeri kayıp verdi. sonuçta yenildiğini kabul etmek anlamına gelen çekilme kararı aldı. şimdi çekiliyor. yakında bütün ortadoğu dan çekileceğini açıklarsa şaşırmam. Abd kendi içindeki Birliği devam ettirmek için düşman yaratıp savaş çıkarmak zorunda. bunun planlarını yapıyor.
*
Oyun bölgede büyük oynamakta ve gerçekte hedefe koydukları ülke sadece Türkiye. Peki neden Türkiye. çünki yıllardır Türk leri içlerinden devşirdikleri kendi devşirmeler ile kontrol edip yönetiyorlardı. 15 Temmuz sonrası Türkiye de kurmay akıl siyasette de devreye girdi. Yıllardır müttefik dediği ülkeler Türkiye yi terör üzerinden parçalayamayınca kirli bir darbe planıyla ülkenin üzerine çuvallanıldı. Bu oyun Türk Ordusu ve halkının el ele vermesiyle püskürtüldü.
Şimdi oyun her geçen gün daha da büyütülüyor.
*
Afganistan da Taliban ın devlete hakim olması sıradan bir şey değil. Tıpkı İtalya da yıllar önce Mussollini de iktidara rağmen İtalya da kurduğu baskılarla ve silahlı adamları ile İtalya yönetimine gelmişti. Sonrasında diktatörlük devri başlamış ve Dünya büyük kaosların ardından, Dünya savaşlarının zemini hazırlanmıştı.

*

Afganistan yönetiminin bundan sonra dikta bir yönetim olacağı kaçınılmazdır. Bu yönetim ne demokratik nede İslami olmayacaktır.
Bu sistemi kurgulayıp kuranların bir sonraki hedefleri Asya pasifik ve ortadoğu dan başlatmayı düşündükleri bir Dünya Savaşı olabilir.

*

Bize ve bölgemizdeki devletlere düşen ise bu yangını söndürmek olmalıdır. Olmuyorsa yangın ne kadar uzağa taşınıyorsa onu başarmak olmalıdır. Ayrıca yeni birlikler, yeni  Pakt lar kurmanın yolları aranmalıdır.
*
Dünya nın neresinde bir hayati güvenlik sorunu varsa ordan kaçış güvenli görülen ülkelere başlayacaktır. Bundan sonra Türkiye ye birçok devletten mülteci akını artarak başlaması kaçınılmaz olacaktır. Bunu sevk ve idare etmek için ön çalışma ve hazırlık yapmak elzemdir. Hatta ülkemize gelip başka ülkelere ve Avrupa ya geçişi serbest bırakmak bu dönemde kaçınılmaz bir siyaset olmalıdır.
*
Afganistan sadece Afganlıları ilgilendirmiyor. Dünya da olup bitenleri bir İnsan vucudu gibi düşünürsek bu olaylar yakında bütün Dünya nın başını ağrıtacaktır.
Büyük fotoğrafa bakmadan küçük ayrıntılarda birbirimizle uğraşmanın vakti değildir.
Kalın Sağlıcakla.

Harun Özdemir
17/08/2021

YORUM EKLE

banner17