Yıkın şu Kartal'da ki binaları

Bu yazım, Yeşilyurt Apartmanı çöktüğü günden beri paylaşmayı çok istediğim fakat uygun zamanı beklediğim bir yazıdır. Paylaşmadığım her gün Kartal'a ve Milletimize karşı vicdanen sorumluluk hissettim ve rahatsız oldum. Benden çıksın, Devletimiz duysun ve bu vebal benden kalksın diye bu gün paylaşıyorum.

***

Bizler millet olarak çok enteresan bir milletiz. Üzerinde ÖLDÜRÜR yazan sigaraları tüttüre tüttüre içenlerimiz var.

***

Tüpün gaz kaçırıp kaçırmadığını çakmakla test edenlerimiz var.

***

1998 Deprem yönetmenliğinden önce, hatta onlarca yıl önce yapılmış binalara korkmadan girip barınan, ikamet edenlerimiz var.

***

Çatıların en üst katına bir kat daha rüşvet vererek kaçak kat çıkıp oturanlarımız var. (Öyle iddia ediliyor.)
Göremiyorsanız gezdirip gösterebilirim. Üstelik Kartal'da o kadar çok böyle yapılar var ki! Şayet rüşvet vermiyorlarsa neden kimse denetlemiyor? Neden Göz yumuluyor?

Ve bununla ilgili hiç bir yasal işlem başlatmayıp dürüstlük abidesi diye gezenlerimiz var.

***

Bir yıl önce 6 Şubat 2019 tarihinde Kartal'da Yeşilyurt apartmanı deprem olmaksızın çöktü. Çöken sadece bina değil, insanlıktı. Kolonların kesildiği iddia edildi. Birileri hapis cezası aldılar. Devletimiz seferber oldu ve şimdi çok güzel binalar yaptı oraya.

***

Kartal'da umarım olmaz ama Allah gecinden versin Kartal'da ilk depremde bir çok bina çökebilir. Hatta deprem olmadan da çöken bina çıkabilir.

***

Kartal'ın bir mahallesinde (öyle iddia ediliyor.) kolonu kesilen kıraathanenin olduğu bina çökebilir.

***

Sahil bandında yapılan (öyle iddia ediliyor.) Dibi deniz suyu dolu olan ve motorla suyu tahliye edilen binalar 10. Yılını doldurduklarında bilimsel olarak çökebilirler.

***

25 metre fore kazığı çakılması gerekirken 7 metre fore kazığı çakılan (öyle iddia ediliyor) o bina ve yukarısında ki binalar çökebilir.

***

Kartal Belediye Başkanı sayın Gökhan Yüksel'e gazeteciler olarak göreve başladığında hayırlı olsuna gittiğimizde bir binadan bahsettim ve Belediyeye çok yakın olan bodrumu su dolu binanın yıkılabileceğini belirttim. O binada çökebilir.

***

Özverili çalışmaları ile takdir toplayan Çevre ve şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Kartal'a geldiğinde beni dinlerse kendisine bilgi verebilirim.

***

Ve diyorum ki bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarır. (Kur-an ayetinde belirtildiği gibi) Devletimiz, siz en doğrusunu bilirsiniz. Biliyoruz ki çok zorlu süreçlerden geçiyoruz. Bir yandan iç ve dış güçlerle mücadele ediyorsunuz. Öte yandan depremlerde ezilen yurttaşlarımızın yaralarını sarıyorsunuz. İstanbul önemli. İstanbul çökerse Türkiye çöker. İstanbul için acil deprem seferberliği başlatılıp eski ve riskli binalar acilen boşaltılıp yıkılmalı. Yenileri   bir anda yapılamıyorsa sıra ile yapılmalıdırlar. Allah gecinden versin, olası büyük İstanbul depreminde yüz binlerce insanın ölebileceği dillendiriliyor. (En doğrusunu Allah bilir) Bunun tedbirini almak devletimize düşer.

***

Ne demiş büyüklerimiz? İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın. Yıkın şu riskli binaları ya da acil boşaltın. Yıkın ki deprem de yurdum insanı ölmesin.

***

Sevgi ve baki muhabbet ile…

- - - - -

YORUM EKLE

banner17