Sürü Psikolojisi

Geçenlerde hasta olup evde yatınca akşama kadar TV izleme fırsatım doğdu Discovery Science kanalında izlediğim bir programda sürü psikolojisini irdeleyen bir programa denk geldim. Olay şöyle cereyan ediyor; Benzin istasyonu   içerisindeki markete kasiyer dâhil 5-6 oyuncu yerleştiriliyor tabi bir de içeride hiçbir şeyden haberi olmayan bir kurban mevcut, her şey normal seyreder iken içeriye eli silahlı bir soyguncu giriyor. Malum soygunu yapıp olay yerinden uzaklaşıyor, tabi herkes panik halinde sonra Polis’e haber veriliyor; Polis memurları olay yerine geliyor işte oyuncular burada devreye giriyorlar, soyguncu kısa boylu bayağı kel hafif yapılı bir tip ama polis oyunculara soyguncunun eşkâlini sorunca oyuncular soyguncunun fiziki yapısının aksine uzun boylu olduğunu saçlarının gür olduğunu zayıf biri olduğunu tarif ediyorlar, burada kurbanımızda ifadeleri dinlerken tabi ikilemde kalıyor çünkü; gördüğü adam oyuncuların tarif ettiği tip değil, araya giriyor hayır yanlış tarif ediyorsunuz diye düzeltmeler yapmaya çalışıyor ama diğer oyuncular ısrarla aksi tipi tarif etmeye devam edince olayın kurbanı da  hafifçe onların görüşünden yana olmaya başlıyor. Bu garip olay böyle dakikalarca devam ediyor, bu arada başka bir Polis Memuru oyuncuların tarif ettiği eşkali yakalayıp getiriyor yani sahte hırsızı ve polis ile beraber içeriye giren eşkali gören tüm oyuncular aman Allah’ım işte bu o diye hep bir ağızdan tabi şaşkın ifadelerle hırsızın yakalandığını tasdik ediyorlar, tabii kurbanımız gene tereddütte sonuçta gördüğü o değil masum birini hapse attırmak var işin sonunda  ister istemez  vicdan yapıyor ama yine de çok hafif müdahaleler yapıyor oyunculara emin misiniz? sanki bu değil gibi cümleler söylüyor; fakat oyuncular çok profesyonel ısrarla hırsızın bu yakalanan şahıs olduğunu polise söylüyorlar ve en sonunda teslim oluş gerçekleşiyor kurbanımızda kendinden emin bir şekilde hatta kafası ile tasdik ederek hırsızın yakalanan şahıs olduğunu onaylıyor, tabii sonunda oyun bitiyor ve asıl marketi soyan oyuncu içeri giriyor kurbanımız da bir afallama kendisine bir deney yapıldığı söyleniyor ve bu senaryo beş kurbana aynı şekilde deneniyor sadece bir tanesi ben ‘’ KOYUN ‘’ değilim diyor.

 NE DERSİN; NORMAL HAYATTA, SİYASETTE, KISACASI YAŞADIĞIN HER SANİYE DE SEN BİR KOYUN MUSUN? YOKSA DEĞİL MİSİN? KARAR SENİN.

Hemen aldığım albüm

Tarkan 10 numara

Tavsiye edeceğim Türk Sanat Müziği Albümü

Resul Dindar Aşk-ı Meşk albümü 

TSM dinliyor iseniz muhakkak arşivinizde olsun.

2009 belediye seçimleri 

CHP’nin aldığı oy 100,621 oran  % 41

AKP’nin aldığı oy 92,395  oran % 38

Oy farkı 8,226 

2014 Belediye Seçimleri

CHP aldığı oy 128,477 oran % 45

AKP’nin  aldığı oy 122,594 oran %43

Oy farkı 5,883

Yani AKP 2014 seçimlerinde oy farkını 2,343 oy azaltmış 

CHP bu tablodan ne çıkarmalı?

Zatı muhterem Altın Ok Öz Bey’i bir daha aday göstermemeli; çünkü Ak Parti sağlam bir aday  ile Kartal’ı geri alır. O en son ki 5,883 oy farkını kapatması zor değil Ak Parti’nin.  İlçenin değişen demografik yapısı da CHP’ yi kurtarmaz çünkü Sayın zatı muhteremin Belediye Başkanlığı yapmadığını artık sağır sultan bile duydu.

Ak Parti bu tablodan ne çıkarmalı?

Az evvelde yazdığım gibi sağlam bir aday  çıkarmalı, Kartal sınırları içinden, ithal olmayan, backgroundu yüksek, zorla gülümsemeyen, teşkilatın içine sinen v.s v.s bunlar göz önüne alınarak çıkarılan bir aday Ak Partiye Kartal’ı tekrar geri kazandırır.

YORUM EKLE

banner17