aytekin yaşar: Şahin Kaya 'Bizim kararımız nettir, dönen namerttir!'

Demokratik Sol Parti Kartal Belediye Başkan adayı Şahin Kaya Gazetemize çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Gazetemiz sahibi Aytekin Yaşar’a çalışmalarını anlatan Şahin Kaya, belediye başkanlığı adaylığı konusunda ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.


Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerde Kartal'da sizce kimlerin arasında rekabet olur. Rakipleriniz kimlerdir?


Kartal'da yapılacak yerel seçimlerin 2009 seçimlerinden daha farklı geçeceğine inanıyorum. Çünkü, bu seçimin renkli, daha heyecanlı ve daha çekişmeli geçeceğine inanıyorum. Rakiplerimizin kim olacağından daha önemli olan bizim ne kadar çok çalışırsak o kadar iyi sonuç alacağımıza inanıyorum.  Yani rakibimiz kendimiziz. Ne kadar çok çalışırsak o kadar çok karşılığını alacağımıza inanıyorum.


Kartal'ı alabileceğinize inanıyormusunuz? Güçlü rakipleriniz var. Ak Parti ve CHP gibi.


Kartal'da Ak Parti ve CHP'nin tabanları var. Seçmen şu parti ve bu partinin seçmeni değil. Kimseye de ipotekli değil. İnsanlara ulaşıp kendinizi güzelce anlatırsanız, insanların da karar verip takdir edeceklerine inanıyorum.


Kartal'da DSP'nin yani sizin alacağınız oyların CHP'nin oylarını böleceğini ve Ak Parti'ye yarayacağı konuşulmakta. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?


Ben CHP'nin üyesi değilim. CHP'de meclis üyeliği, başkanlık veya belediye başkan yardımcılığı yapmış birisi değilim. Dolayısı ile ben CHP'de siyaset yapmış ve ayrılmış olsaydım bu konuşulanları anlayabilirdim. Kısmen de kabul edebilirdim. DSP ayrı bir partidir. Ayrıca şu var, Kartal'da DSP'de Şahin Kaya olmasaydı DSP seçimlere girmeyecekmiydi.  Şahin Kaya güçlü bir isim olduğu için mi böyle düşünüyorlar acaba!


Sizin için yapılan başka bir yorum ise Mustafa Sarıgül CHP'ye geçerse onunla hareket edebileceğiniz, Sarıgül'ü beklediğiniz doğrumudur?


Mustafa Sarıgül Kartal belediye başkan adayı diye değil İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı diye ismi geçiyor. Biz Kartal'da belediye başkan adaylığına talip olduk. Kendi bildiğimiz doğrultuda devam edeceğiz. Sarıgül'le bir bağlantım yok. Yollarımız ayrıdır bizim.


Kartal'da bir Erzincan aday adaylığı patlaması yaşanıyor. Sizde Erzincanlısınız. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?


Kartal'da 65 bin Erzincan seçmeni var. Bu kadar aday adayının çıkması gayet doğaldır. Zaten sonuç olarak baktınızda aday adayı patlaması var, aday patlaması değil. Zaten adaylar netleştiği zaman bu kadar Erzincanlı aday olmayacak. Dolayısı ile bu kadar Erzincanlı aday adayının çıkması doğaldır.


Kartal'da  ne kadar oy alırsınız? Bir hedefiniz var mı?


Kartal'da bir oyla dahi olsa kazanmak istiyoruz. Yani şu kadar oy, bu kadar oy alırım demek doğru değildir. İnsanların oylarının ipotek altında olduğuna inanmıyorum. Biz çalışıp insanların oylarını almaktan başka bir şey düşünmeyeceğiz. Bir oy olsun, bizim olsun diyeceğiz. 2014 seçimlerinde hiç şansımız olmadığını iddia edenler bilmelidirler ki, biz işimizi şansa bıraksaydık ve şansa inansaydık gider şans oyunu oynardık. Biz işimizin zor olduğunu biliyoruz. İşimiz zor ama imkansız değildir. Bu iş yürek ister, cesaret ister. Biz sadece Kartal Belediye başkanlığını kazanmak değil, Kazanıp tarih yazmak istiyoruz. Her kes her sözü söyler ama son sözü Kartal halkı söyler.


Kartal belediyesini yönetecek kadronuz ve ekibiniz var mı? Yoksa belediyeyi aldıksan sonra mı kadronuzu kuracaksınız? Muhtarlarla hareket ediyorsunuz neden muhtarlar?


Biz 2009 yerel seçimleri bitiiği gibi Kartal'ı yönetmeye talibiz dedik. O tarihten itibaren ekibimizi ve kadromuzu kurduk, bu konuda durmadan çalışıyoruz. Muhtarlar sürekli halkın içinde olan insanlardır. Mahallelerin sorunlarını ve çözümlerini bildikleri için özellikle muhtarlarla bu işe başladık. Bunun yanında çok değerli mimamr, avukat, mali müşavir gibi arkadaşlarımız var. Vatandaşlarımız bu kadrolarımızı gördükleri zaman ne kadar iyi bir ekip kurduğumuzu görecek ve takdir edecekler. Gerek yönetimsel anlamda gerek se Kartal'ın mozaikini teşkil eden bir ekibimiz var.


12 Muhtar adayı ile geliyoruz demiştiniz Bu sayı halen aynı mı? Muhtarlar yanınızdan ayrıldılar mı?


Biz 12 muhtar arkadaşla bu hareketi başlattık ve aynı şekilde yürüyoruz.  Bu sahıda bir azalma yoktur. Zaten sizde takdir edersiniz ki, tüm muhtarları meclis üyesi yapmamız mümkün değil. Belediye sadece muhtarlarla yönetilmez. Bu muhtar arkadaşların 4 tanesi meclis üyesi olacak, gerisi bu harekete dışarıdan destek vermeye devam edecek. Diğer muhtar arkadaşlarımız muhtar olarak çalışmalarına devam ediyorlar. Arkadaşlarımız bize her türlü desteklerini vermeye devam ediyorlar. Diğer arkadaşlarımızın isimlerini vermek istemiyorum. Çünkü yıpranmalarını istemiyoruz.


Hakkınızda seçimlere doğru AK Parti'ye veya CHP'ye destek vereceğiniz hatta daha da ileri gidip Ak Parti'den para aldığınız ve CHP'nin oylarını böleceğiniz iddia ediliyor ne dersiniz?


Biz belediye başkanlığı adaylığı konusunda yıllar önce bir karar aldık ve bu konuda iddialı bir şekilde yürüyoruz. Bizim bu konuda ki kararımız nettir, dönen namerttir. Ayrıca AK Parti'den para almış iddialarına gelince, Ak Parti Türkiye'de %52 oy almış bir partidir. CHP ise Türkiye'de önemli bir muhalefet partisidir. Ak Parti'nin bize para verdiğini söylemeleri Ak Parti'nin oylarına nankörlük olur. CHP'nin oylarını böleceğimiz sözlerine de ben katılmıyorum. Bu iddia bizden çok Ak Parti ve CHP'ye hakaret sayılır. Bu iddiayı iki partiye oy vermiş seçmenin oylarına ihanet olur diye düşünüyorum.


Seçmenlerinize mesajınız var mı?


Seçmenlerimize mesajımız şudur;  Biz 2014 seçimlerine en iyi bir şekilde hazır olup, Kartal'a hizmet edecek en iyi kadroları kurarak onlara hizmet vermek istiyoruz.  Bizlere destek ve şans verirlerse kendilerine en iyi hizmet edeceğimizi bilmelerini istiyoruz. Kartal Anadolu yakasında en güçlü ilçe olduğu halde en geride kaldığını görüyoruz ve bu da bizi üzüyor. Seçilmemiz halinde Kartal'ın en iyi ilçe durumuna gelmesi için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum. Gazetenize de bize ayırdığınız zaman ve yer için teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.



banner17