Kartal’da vatandaşa 5 milyon lira kıyak’a savcılar neylesin!

Kartal 187 pafta 2199 ada 218 parsel’de bulunan 2422 metre kare alan vatandaşın birine tescil edilmesi kamuoyunda 5 milyonluk kıyak olarak algılandı.


2012 yılında Kartal Belediye Meclisi'ni yöneten CHP'li Taner Özdemir 2422 metre karelik parselin park yapılmak yerine Kartal belediyesi tarafından vatandaşın birine tescil edilmesine dayanamayarak "Savcıları göreve çağırıyorum." dedi.


Aynı mecliste meclis gündemine taşınan olayla ilgili CHP’li Meclis üyeleri Atilla Duman ve İbrahim Doğan'da görselleri ve belgeleriyle meclise bilgi vermişlerdi.


Hırsızın hiç mi suçu yok


Partilileri tarafından kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Özdemir “ Nasrettin hoca kapıları açık bırakmış eve hırsız girmiş, her kes hocaya “sen niye evin kapısını açık bıraktın” diye bağırıp çağırmaya başlamış, Hoca da demiş ki “hırsızın hiç mi suçu  yok” diyerek dikkatleri çekmişti.


“Tüylerim diken diken oldu”


Ak Parti grubu adına söz alan Abdi Kesimal ise “Burada belediye adına terk edilmesi gereken yeşil alan, bir başka kişinin uhdesine verilerek kamu zararı oluşmuştur. Orada yaklaşık 2.5 dönüme yakın alanı sizin park olarak yapmanız gerekirken, o parseli  tescil ediyorsunuz. Bunu duyunca tüylerim diken diken oldu böyle bir şey olabilir mi? Buradan Belediye Başkanına seslenmek istiyorum, bu olaydan haberi var mıdır?  Sayın Başkan derhal bu konuya el atmalı, iç denetimi yollarını harekete geçirmeli ve suç duyurusunda bulunmalıdır” dedi.


Bir belediye bir vatandaşa bu kadar rant vermez!


İki yıl sonra aynı konu Mart 2014 meclisinde Ak Partili meclis üyesi Metin Bektaş tarafından yine Kartal Belediyesi gündemine taşındı. Bektaş
"Şuan da belediyenin adına tescilli olması gereken yer, vatandaşın adına tescilli. Yarın vatandaş dava açsa bu yeri alır. Çünkü mevzuatın dışına çıkılmış kanunsuz bir şey yok. Hepsi uydurulmuş, hepsini yapmışlar. Burada iki bin üç yüz küsur yer, Belediyenin adına tescilli olması gereken yer,  vatandaşın adına tescilli." dedi. Bektaş'ta Savcıları göreve çağırarak gerekeni yapmalarını istedi.


İşte dostlar konu böyle. 2422 metre kare alanı üzerine tescilli vatandaş, ilerde Kartal belediyesine dava açarak 5-6 milyon lira alabileceği bilen kişiler tarafından hesaplanarak iddia edilmekte. (5 Milyon dedikte eski parayla 5 trilyon olduğunu biliyorsunuzdur umarım.) CHP'li ve Ak Parti'li meclis üyeleri haykıra haykıra SAVCILAR GÖREVE diyorlar. Bundan gayri ne yapmak lazım ki, bilinmez.


Kartal kamuoyunda bu olaylar çok tartışıldı. Çarşıda pazarda vatandaşlar  "Memleket bu kadar sahipsiz mi? Yapanın yaptığı yanına kar mı kalacak?" diye konuşadursunlar, en güzel cümleyi ise Taner Özdemir Nasrettin Hoca fıkrasıyla vermiş "Hırsızın hiç mi suçu yok!"


Sağlıcakla kalınız...

YORUM EKLE

banner17