Kamunun vicdanı mı? Müteahhidin Cüzdanı mı?

KAMU VİCDANI MI? MÜTEAHHİDİN

CÜZDANI MI ÖNEMLİ? YA ADALET!

Bir yanda “Ormanlarımdan bir yaş dal kesenin, Başını keserim" Diyen Fatih Sultan Mehmet, diğer yanda demogoji ile ağaç kesenin yaptığını yanına kar bırakan düzen.

Öğrendiğim kadarı ile sahipli araziden izinsiz ağaç kesmenin cezası Orman Müdürlüğünce 300 küsür TL! Civarı imiş!!!

Demek ki ağaç keserken hiç vicdanınız sızlamıyorsa ve tavuk keser gibi rahatlıkta kesebiliyorsanız bastırın 300 TL. kesebildiğiniz kadar Çam ağacını kesin öyle mi?

Müteahhidin elemanı kepçe ile çatır çatır sesler arasında asırlık ağaçları kırdı yerle yektan eyledi. Karlıktepe Mahallesi'nde kalan sayılı ağaçlar biraz daha eksildi.

KARTAL BELEDİYESİ'NİN AÇIKLAMASI TATMİN ETMEDİ.

Kartal Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklama da, "Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel’in öncülüğünde, korunması gerekli olan ağaçların tahrip edilmesi üzerine sorumluların en ağır cezayı alana dek olayın bizzat takipçisi olmaya devam edecektir." Denildi. En ağır ceza ne ola ki? Takip süresi ne kadar? Unutulana kadar mı?  Belediye ruhsat müdürlüğü inşaatın projesinde  "ağaçların yerine beton geliyor mu?" Diye kontrol etti mi ruhsatı onaylarken. Geliyorsa o proje neden onaylandı.

Beklerdim ki;

Kartal Kaymakamı, Kartal Belediye Başkanı ve diğer amirler ve müdürler, Siyasî parti ilçe başkanları, STK lar, Kartallılar katledilen bu ağaçlarla ilgili adeta bir Cenaze töreni düzenleyip ağaçların katilini lanetleselerdi. Beklerdim ki Ahilik geleneğinde olduğu gibi O ağaçların katilini Kartal'da afişe edip, ticaret yapmasının engellenmesini papucunun dama atılmasını. Bunu o vatandaşın kim olduğunu bilmeden beklerdim. Bu ağaçları katledenler sadece bize değil gelecek nesillere, çocuklara ihanet etmişlerdir. Gazeteci arkadaşlarımdan da beklerdim ki, bu ağaçların katili kim ise Kartallılara duyursunlar.

Kartallılara bu kötülüğü neden yaptın?

Evet, o ağaçların katilini beklerdim ki devlet kameralar önüne çıkarıp,  "Kartallılara bu kötülüğü neden yaptın?" Diye sorulmasını. Vereceği cevabı gerçekten merak ediyorum.

Ağaç kesmeye 10 Yıla kadar hapis cezası!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli AA'na 2019 yılında yaptığı açıklama da, 6831 sayılı Orman Kanununa göre ağaç kesenler 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası, ormanda genç ağaç kesenlere 10 yıla kadar hapis cezası uygulanabilir."Dedi.

Peki ormanda ki ağaçlar can da, özel mülkte ki asırlık ağaçlar can değil midir?

Son soru. Önemli olan kamunun vicdanı mıdır? Yoksa ağaçların katili Müteahhidin Cüzdanı mı?

El insaf...

-

YORUM EKLE

banner17