Erdal Kıskanç Kartal’da, CHP’nin itibarını kurtarmıştır.

Evet. Aynen öyle. Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Cuma günü Kartal Belediye Meclisi’nde yaşanan oylama öncesi CHP’nin itibarını grupta aldığı kararla kurtarmıştır.

Konuyu müsaadenizle açayım;

Yaklaşık 3 yıldır Kartal Belediye Meclisine Esas Holding’in plan teklifi gelmekte ve gündemi meşgul etmektedir. Önceki sene gelen teklife Ak Parti’li meclis üyeleri ve CHP’li 3 meclis üyesi Kartal’da dik duruş sergilemeyip ve İBB’de kabul edilseydi 300 daire rant sağlanacağı iddia edilmekteydi.

***

CHP’li 3 Meclis Üyesi (Dila Damla Öner, Medet Kıskanç, Gürbüz Çiftçi) seçmenlerine verdikleri sadakat sözünü tutup grup kararına uymadılar. Halkın menfaati için dik duruş sergilediler ve Belediye Başkanı tarafından HAİN ilan edilerek ilçe başkanlığı tarafından disipline sevk edildiler. Bir yıl bildiğim kadarıyla partiden geçici uzaklaştırıldılar. Bir yıl da göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Geçti ama Esas’ın ve Belediye Başkanı’nın ısrarı geçmedi yine meclisin gündemine geldi.

***

Önceki geldiğinde 300 daire rant sağlanacağı iddia edilirken, bu sefer ki gelişte ise yaklaşık 60 daireyi bulan rant firmaya sağlanacak, Kartal’ın 30 dönüm yeşil alanı gidecek kamu zarara uğratılacaktı. Meclisi bizzat yakından izledim. Konu meclise gelmeden önce CHP ve Ak Parti meclis üyeleri grup toplantısı yaptılar. CHP’nin grup toplantısı çok uzun sürdü ve meclis geç başladı. Meclise gelen CHP’li bazı meclis üyelerinin suratı adeta bir karıştı. Anlaşılan o ki grupta istedikleri olmamıştı. Sonradan edindiğimiz bilgiye göre grubu yöneten ilçe başkanı Erdal Kıskanç grubu serbest bırakmış ve talebin ret edilmesini savunmuştu.

***

Bence Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kartal ilçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal’da CHP’nin itibarını kurtarmıştır. Hem Halkçı bir partiyim diyeceksin. Hem halkın onaylamadığı hiçbir projeye geçit vermeyeceğim diyeceksin. Sonra Halkın yeşil alanının imara açıp müteahhidin rant elde etmesine meclis kararıyla zemin oluşturacaksın. Buna; Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu demezler mi? Ben bir Kartallı yurttaş ve Kartal’ı gerçekten seven birisi olarak başta CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç olmak üzere, Mecliste rededen Meclis Başkanı Ali Ekber Şahin’e, Dila Damla Öner’e, Taner Özdemir’e, Medet Kıskanç’a, Tuncay Şahan’a ve Ak Parti’li Meclis üyelerine bravo diyor, tebrik ediyorum.

***

Kartal’a Opera!

İddia edilir ki; Sayın Kartal belediye başkanının Esas Holding’in bu arazisinin olduğu alana eğer meclisten geçseydi bir opera yaptırma hayali varmış! Açıkçası bu hayal beni çok güldürdü ve “Hayal işte canım ne olacak ki!” dedirtti. Aklıma da bir mizansen getirdi bu hayal. Keloğlan hikâyelerini çok okumuş ve dinlemişsinizdir. Hatta Yeşilçam da filmleri bile çekildi. Düşünsenize hikâyelerde geçen Keloğlan’a birisi şimşir tarak getirip hediye ettiğini! Hikaye de bile “dalga mı geçiyorsun!” derdi her halde Keloğlan.

***

Kartal’a opera! Kartal halkı zaten her şeyi aştı bir operası eksik kaldı. Öyle ya heykelleri ile meşhur olan bir ilçe artık operası ile de meşhur olmalıydı. Bütün Kartallılar sanata doyardı. Kartallılar çekik gözlü sanatçıların Heykellerinin arasından operaya yürüyüp ağızlarında birer pipo ile seyredip, “Üstadım sanatçı bu heykelde şu mesajı vermiş” mi derlerdi. Sonrada Mozart’ın konçertosunu dinleyip Avrupalılaşmanın keyfini mi sürerlerdi? Güldünüz değil mi? Bende güldümJ

Sağlıcakla kalınız…

YORUM EKLE

banner17