Ekmeleddin İhsanoğlu MHP ve YCHP için bir tuzaktır!

Bu proje Kuzey Afrika ve genişletilmiş Ortadoğu projesinin Türkiye ayağı olan ılımlı islama geçiş için tasarlanan projenin bir parçasıdır.


Çatı adayı açıklanır açıklanmaz sağ partilerin hemen hemen hepsi Ekmeleddin İslamoğlu’na sıcak bakarak destek sözü vermiştir. MHP ve YCHP de bu tuzağa maalesef düşürülmüştür. Girdaba giren bu ikilinin geriye dönüş imkanı vardır ama bu saatten sonra da çok kolay değildir. Azgın sulara artık kendilerini kaptırmışlardır.


Ben burada hem Bahçeli hem de Kılıçdaroğlu‘nun takribi bir aydan beri ziyaret ederek görüştüğü tüm siyasi parti yöneticilerine; işçi ve işveren temsilcilerine; sivil toplum örgütleri temsilcilerine; eski Cumhurbaşkanlarına; topluca görüşülen belediye başkanlarına soruyorum:


Bu iki lider sizlere hangi önerilerle geldiler? Çatı adayı için sizlere bazı adaylar önerdiler mi? Bu konuda sizlerin görüş ve önerileriniz oldu mu? Çünkü bilindiği üzere görüşmeler sonunda kamuoyuna yapılan ortak açıklamaların hepsinde çok uyumlu bir değerlendirme yapıldığı ve düşünülen çatı adayının Atatürkçü, laik, çağdaş, milliyetçi olması, sağda ve solda halkın tamamını kucaklayacak bir aday üzerinde mutabık kalındığını hepiniz beyan ettiniz değil mi? Peki soruyorum: Kimdi bu düşünülen çatı adayınız? Bahçeli - Kılıçdaroğlu görüşmesi sonucu acele olarak açıklanan Ekmeleddin İslamoğlu ( pardon İhsanoğlu ) nun bu toplantılarda adı hiç gündeme gelip telaffuz edildi mi? Başka kimler konuşuldu? Bu isimde mi görüş birliği oluştu? Nereden çıktı bu çatı örtüsü?


Temeli ve karkası olmayan; olsa bile karma karışık bir yapı sistemine bu çatıyı hangi eğimde koydunuz Sayın Bahçeli ve de Sayın Kılıçdaroğlu? Bu hamle ikinizi de bitirme projesidir. Bu projenin mimarı dış destekli Erdoğan - Gül ortaklığıdır. Sorarım size, Adaletsiz Kalkınanlar Partisi son dakikada aday çıkarmayıp bizim de adayımız muhalefetin önerdiği Ekmel Bey dir. Bizim için bulunmaz hint kumaşıdır. Biz de onu destekliyoruz derse sizin haliniz nice olur? Bunu düşündünüz mü hiç... Bana kalırsa bu ihtimal her an vardır... Çünkü Ekmeleddin İhsanoğlu AKP için gerçekten bulunmaz hint kumaşıdır.



Gelelim Demokratik Sol Partiye. DSP yönetimi bu projeye asla ve asla destek vermeyip, bu oyunun figüranı ve bir parçası olmamalıdır. Çünkü DSP devrimci bir partidir. O halde devrimci tutum ve davranışını bu konuda da göstermelidir.

DSP kendi adayını tespit ettikten sonra büyük bir toplantı ile kamuoyuna açıklayarak Parlamentonun önüne dayanmalıdır. Devrimci tutum bence budur. Ben inanıyorum ki Atatürk ‘ün Meclisinde yirminin de üzerinde Atatürkçü, Milliyetçi, Halkçı, Ulusalcı, Laik ve Yurtsever Milletvekilleri vardır, çıkacaktır da...

Bizler bunu devrimci bir tutumla istersek birçok parlamenter buna kayıtsız kalamaz. Kalırlarsa da bizim için yapılacak bir şey kalmaz. Şuna kesin inanıyorum ki arkamızda büyük bir kamuoyu desteği vardır. Halkın bir çoğu bu çatı adayını kerhen desteklemektedir.



DSP aday mı arıyor? İşte Prof. Dr. Hikmet Sami Türk



Bence Cumhurbaşkanlığı seçimini eğer kaybedersek şerefimizle kaybedelim. Ilımlı islamın adaylarına oy vermek Atatürkçü yurtseverlere asla ve asla yakışmaz.

Burada kötünün iyisi yok. İkisi de kötü….

Saygılarımla….


Baki Can

YORUM EKLE

banner17