İlçem Gazetesi

Hüseyin Karakaya “Belediye başkanı geldim, gördüm, öğreniyorum derken gitti 5 yıl!“

Kartal Haberleri

2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı olan Mimar Hüseyin Karakaya ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Gazetemize ziyarette bulunan Belediyecilikte tecrübeli Uluslar arası çalışmalara imza atan Mimar Hüseyin Karakaya çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sayın Karakaya uzun zamandır sesiniz, soluğunuz çıkmıyor. Siyaseti bıraktınız mı?

Öyle bir şey yok. Siyaset bir hizmettir. Hizmetin vakti, saati, yeri olmaz. Bizler hizmet etmeye devam ediyoruz.  

4 yıl önce ki Kartal’la 4 yıl sonra ki Kartal arasında fark var mı?

Maalesef 4 yıl önce ki Kartal’ı nasıl bıraktıysak, 4 yıla yakın zaman geçmesine rağmen aynen öyle duruyor. Sadece 1-2 fark görüyorum. Kırmızı girilmez tabelaları. Gidip Girilmez yazan tabelaların birinde yanında bekleyelim. Göreceksiniz ki, Girilmez tabelasına rağmen araçların nasıl girdiğine tanık olacaksınız. Yasakçı zihniyet olmaz. Bunu kimseyi kötülemek için söylemiyorum. Yollar bireylerin yürümeleriyle kendiliğinden oluşur. Yöneticiler de vatandaşları izlerler yolları onlara göre yaparlar. İkinci gördüğüm şey ise son dört yılda bol bol heykeller. Sanata karşı olduğumdan değil. Ben mimarım. Sadece heykellere yönelmiş olmayı doğru bulmuyorum. Bir tek bu işi yapmak Kartal’a bir şey kazandırmaz.

Belediye başkanı “geldim, gördüm, öğreniyorum” derken gitti 5 yıl!

Kartal’ın en büyük sorunu ticari ve ekonomik olarak gelişmemiş olmasıdır. Bunun en büyük nedeni ise vizyon projelerin olmamasıdır. Bizim vizyon projelerimiz vardı, bunlardan bir tanesi de Teleferik projesi idi. Sadece bu projemiz olsaydı, insanlar akın akın Kartal’a gelecek eğleneceklerdi ve esnafa, dolayısıyla Kartal’a hareketlilik gelecekti. Belediyecilik bir bilgi gerektiriyor. Belediye Başkanlarına bakıyorsunuz bu hep böyle oluyor. Geldim, gördüm, öğreniyorum derken gitti 5 yıl. Sonra ne diyor ‘Tüh tam öğrenmeye başlamıştım gitti 5 yıl!’ diyorlar. Belediye başkanı, Kartal’a zaman kaybettiren değil, belediyeciliği öğrenmeye gelen değil, belediyeciliği bilen biri olmalı.

Kartal Belediye başkanına bir mesaj vermek istermisiniz?

İyi bir idareci, iyi bir belediyeci ekibini iyi kurandır. Bilgiye fikre önem verendir. Hiçbir fikri küçümsememelidir. Birisi bir fikir veriyorsa, değerlendirmelidir. Ben belediye başkanı olsaydım, istişareye çok önem verirdim. Sayın başkan bunu yapmış olsaydı, zaten bugün ortaya bir şeyler çıkardı.

Gazetecileri mahkemeye vermeyi doğru bulmuyorum!

Bu arada basından öğrendiğim kadarıyla gazetecileri mahkemeye vermiş. Görevini yapan, kamu hizmeti gören gazetecileri mahkemeye vermeyi doğru bulmuyorum. Bir kere yasaklar doğru değil! Basına yasak koymak doğru değil. Bırak gazeteci istediğini yazsın. Yazsın ki eksiğimizi görelim. Eksikliklerimizi görmeden biz nasıl kendimizi tamamlayacağız. Eleştiriye tahammül etmezsek biz nasıl  doğru işler, doğru projeler yapacağız.  Mahkemeye vermek, dışlamak, yasaklama kesinlikle doğru değildir. Basın demek sizin yaptıklarınızı halk’a, halk’ın taleplerini de size ulaştırmaktır. Basını maalesef birileri dışlıyor, birileri kovalıyor, birileri de mahkemeye veriyor. Bunlar doğru işler değillerdir. Toplumu bilgilendirme görevini bu kadar zor şartlar altında yerine getiren basını dinlemek lazımdır. Çünkü onlar, toplumun gözü, kulağı, sesidirler. Duymadıklarımızı duyururlar, görmediklerimizi gösterirler.

 

 


hüseyin karakaya ile ilcemhaber

Yorumlar (20)

ahmet türk 11 Yıl Önce

kartalı öyle bir hale getirdilerki nefret ettim bunun kaynağı chp deyil başkanın kendisidir nevşehire yatırım yapayım diye kartal halkı bunu çekiyo bu nedemek oluyo siz düşünün

Uğur KARAKAŞLAR 11 Yıl Önce

kartal ilçesine, hem yapisal hemde sosyal olarak değer katacağina inandiğim biri hüseyin bey geçmişte yaptığı hizmetler gelecekte yapacakları ile ilgili daima fikir verir açıklamada bu ülkedeki herkes gibi yasakçı zihniyete yaptığı vurgudan dolayı tebrik ediyor başarılı çalışmalarını kartalda devam ettirmesini diliyoruz..

metin çelik 11 Yıl Önce

mimar hüseyin karakaya ya katılıyorum bencede kartal hak ettiği yerde değil

harun semiz 11 Yıl Önce

cok dogru tespitler belediyecilikde taraf değil işin ehline verilmeli.

mahmut özkan 11 Yıl Önce

hüseyin bey'e katılıyorum ben bir kartallıyım ve bu son dönemde kartalda gözle görülür hiçbir yenilik ve hizmet görmedim. çevre ilçeler içinde küçülüp kaldık bu beni rahatsız ediyor. bence doktordan, öğretmenden veya başka bir meslekten belediye başkanı olmaz belediye başkanı kendi alanından biri olmalı ve hüseyin bey mimar olduğu için bu işi en iyi o yapar. herkese mutlu yıllar.

GARİP BİR VATANDAŞ 11 Yıl Önce

kartalda artik bir değişim görmek istiyoruz....

muharrem boyacı 11 Yıl Önce

bakalım bundan sonra kartal halkı kime verecek inşallah 'hak' yolunu bulurlar...

mehmet çimen 11 Yıl Önce

belediyeciliği bilen adam gibi adam.kartala yakışacak bir beyefendi.tecrübe deneyim belediyecilikte şart.acemi ellere bırakınca belediyelerin hali görünüyor.usta elleri bekliyoruz.hüseyin bey allah yolunu açık etsin.

muazzez yeter 11 Yıl Önce

haberı okuyunca işte kartalımzı kurtaracak ınsan dedım.meslegının mımar olması olaylara bakıs acısı tam bır beledıye baskan adayı.ınsallah bu tur ınsanlar basımıza gelırde kartalımız rahat bır nefes alır.

İ. Karakaya 11 Yıl Önce

değerli başkanımızın bahsettiği, değindiği ve yorumladığı konseptlere katılmamak mümkün değildir. hatta başkanımızın demarat bir insanın ve demokratik bir ülkenin gereklerinden satırarası bahsetmektedir. gerçekten siyaset ve belediyecilik adına çok önemli ipuçlarından bahsetmektedir. günümüzde profesyonel siyasetçilerin bile duramadıgı çizgilerden bahsetmektedir ki bu durum başkanımızın kalitesinin ve bu iş için liyakatının bir isbatıdır. dilerim gelecek dönemde kartal için partilerin düşüneceği adaylar başkanımızın istedigi ve belirttigi vasıflarda olur. doğrusu başkanımızı önce kapan parti kartalda ipi göğüsler. başkanımızın tecrübe ve bu konudaki engin bilgisi eski bir kartallı olarak kartalımıza kanat takarak şu bilişim çağında uçmasını saglayacaktır. siyasi partilerimizin yetkililerine sesleniyorum lütfen tecrübeli ve şehircilikten anlayan adaylar tercih edelim. gelip bir 5 yıllıgına tecrube kazanıp gidecek adaylarla kaybedecek vaktimiz yok diye bilinmelidir.

M Akif Başaran 11 Yıl Önce

degerli başkanımız kartal için biçilmiş kaftandır... ilk kapan partinin kendisi kazanacaktır. başkanımızla kazanamayacak partinin olacagını sanmıyorum...

Vahit Karakaş 11 Yıl Önce

kartalın kurtarıcısı ve gelecek biricik başkanının huseyin karakaya oldugunu yakında herkes ogrenecek...

kartallı 11 Yıl Önce

eh doğru söze ne denilebilir ki ........

mustafa çiçekçi 11 Yıl Önce

öncelikle bu haberi okurken objektif olmak lazım ve ben okuduğumda sadece kartal için değil genel olarak çoğu belediyecilikte eksiklikleri tamamlanan cümleler kurulduğunu gördüm, hüseyin karakayanında bu konuda ne kadar tecrübeli ve bilgi sahibi olduğunu buradan görebiliyoruz. gerek üslubü gerek değindiği konular itibari ile objektif biri olarak gerçekten çok başarılı buldum ve gelecek olan seçimlerde partilerin bu düşüncede bu bilinçte bu tecrübede adayların olmasını istiyorum. bir 5 yıl daha kaybetmememiz lazım..

mukaddes özdaş 11 Yıl Önce

haberın ıcerıgını gorunce olaylara hakim oldugu acıkca goruluyor.beledıye baskanı meslegı ne olursa olsun ekıbide iyi kurması lazım.taban destagı şart.beledıyecılıkle ılgılı dıger goruslarınıde beklıyoruz.genıs bır roportaj yapılabılır.daha genıs bır haber beklıyoruz.

Şemsettin SELVİ 11 Yıl Önce

başkanımız doğru tesbitler yapmış kaybeden kartal oluyor malesef 5sene arif dağlar'la 5 sene altinok öz'le kaybetti.artik kartalin imari için mimar gerek :)sevgilerimle

HAKAN BAHADIR 11 Yıl Önce

önce meselenin ne oldugunu bilmelı ınsan.lider durusu olmalı.dürüst olmalı.adam olmalı.saygılı olmalı.tecrube olmalı.bırıkım olmalı.huseyın beyde bu ozellıklerın varoldugunu gormek benı sevındırdı.gelecek guzel gunler bızı beklıyor.ha gayret.

ALİ ÖZDAŞ 11 Yıl Önce

ben başkanımıza sonuna kadar katılıyorum.konuşmasında oldukça haklı.belediyeciliği çok iyi bilen biri.hüseyin başkan gelecek dertler bitecek..

soner kul 11 Yıl Önce

yıllardır kartalda oturuyorum ama bu güne kadar hiç bir iyi yönde çalışma olmamıştır.ben sayın karakayanın kartalımızı düzene katacağından eminim

hamza çelebiler 11 Yıl Önce

hüseyin beyin belediye ile ilgili görüşlerine katılıyorum.kartal arif dağlardan bu yana hizmet görmüyor.hüseyin bey bu konuda bana şahsen güven veriyor.aday olursa ona atmayı düşünüyorum

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.