Sevgili dostlar, bu sayımızda milletçe aldatılma hissinin ne kadar ağır bir yük olduğunu ve bu milleti aldatanların pervasızca davranışlarını işlemek istiyorum köşemde.
Gelmiş geçmiş, yaratılanların içinde en güzel ahlak’a sahip olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) “Bizi Aldatan bizden değildir” diyerek, eğer müslümanım diyorsan, aldatmamalısın mesajını bizlere vermiştir. Hem de o muhteşem sözü buğday satıp, ıslak olanları alta koyarak, kuruları da üste koyup satan bir pazarcıya demiştir. Yani ıslak buğday satana bu cümle kurulduysa, hamutuyla götürenlere ne derdi düşünmek lazım.
Gelelim günümüze, sabah kahvaltıdan başlayarak, akşam yatana kadar yediğimiz yemeklerden huzursuzluk duyuyoruz değil mi? Yediğimiz gıdalarda hormon mu var, kanserojen madde mi var, acaba ne var? Var oğlu var, maalesef var. Domates, salatalık hep hormonlu. Yoğurdundan, ketçapına bozulmasın diye maddeler var. Beyaz ekmekte kanserojen madde olabilirmiş. Tavuğa şırınga ile hormon enjekte ediyorlar, küçücük piliç oluyor kocaman tavuk.
Sürekli aldatılıyoruz. Kimler tarafından, üç kuruş fazla kazanayım diyerek, bizlerin sağlığını bozan kendi vatandaşlarımız tarafından.
Hz. Ömer zamanında süte su katan kadına kızı “Anneciğim, Halife Ömer yasakladı. Helali harama çeviriyorsun. Yapma böyle.” Diyen kızına, “Amaan kızım, Halife Ömer bu saatte nereden görsün bizi” söyleyince kızı da verilecek en güzel cevabı vermiştir. “Anneciğim Halife Ömer görmüyor, bilmiyor olabilir ama Allah her şeyi görüyor ve biliyor. Allah’tan damı korkmuyorsun demiştir.
Bugün maalesef Allah korkusu kalmamış insanlar çoğalmış durumdadır. Allah’tan korkmadıkları için de sürekli bizleri aldatıyorlar. Aldatmaya da devam edecekler. Onların aldatmasına göz yumanlar da ayrı cabası. Çünkü artık Hz. Ömer’ler, Hz. Ali’ler olmadığı gibi, onların adaletini isteyenler ve özlemini duyanlar da çok az sayıda kalmıştır.
Efendimiz ne güzel söylemiş.
“Bizi Aldatan, Bizden değildir” !!!...