aytekin yaşar: Zeki Bayındır "CHP'li Kartal yöneticileri borçsuz belediyeyi miras yediler gibi beş kuruşsuz bırakıp 160 milyon TL. borca sokmuşlardır!"

İlçem Gazetesine ziyarette bulunan Ak Parti Kartal ilçenin kurucularında Zeki Bayındır hem kendi partisinin eksikliklerini hem de CHP Kartal Belediyesini eleştirdi.


Zeki bey kendinizi tanıtırmısınız?

 

Erzurum da doğdum, ilkokul 2.sınıfın ilk yarısına kadar Erzurum da okudum. Babamın rahatsızlığı nedeniyle 1972 yılında istanbul Kartal'a geldik. Ergenekon ilkokulundan 1976 yılında mezun oldum. Pendik İmam Hatip lisesinin ilk mezunlarındanım.1985 yılında Katar Üniversitesinde okumaya gittim. Katar da okuyan ilk Türk talebesiyim. Sonra İstanbul'a dönünce Marmara üniversitesinde İmyo da okudum. Ticaret hayatına atıldım. Ailemize ait şirkette pazarlama sorumlusu olarak çalıştım. Daha sonra kendi şirketimi kurarak sigorta acenteliğini yapmaya başladım. Hala bu işle iştigal etmekteyim. Çeşitli derneklerin kurucusu oldum. Bunlardan; Pendik İmam Hatip Mezunlar Derneğinin, Kartal Erzurumlular vakfının, Esder derneği ve Ak Parti Kartal ilçe teşkilatının kurucu üyesiyim. Ayrıca ilim yayma cemiyetinde İlçe başkan yardımcılığı ve Esder (esnaf ve sanatkârlar derneği) il yönetim kurulu üyeliğinde bulundum.

 

Sizce Kartal belediye olarak nasıl yönetiliyor ?

 

Kartal maalesef iyi yönetilemiyor. Belediyenin CHP'li yöneticileri devraldıkları borçsuz belediyeyi miras yediler gibi beş kuruşsuz bırakıp üstelik 160 milyon TL. borca sokmuşlardır. Belediyenin otel ve plaj işletmekle ne işi olabilir. Üstelik otel Nevşehir de, plaj ise Adalarda. Bu kadar kısır bir düşünce ancak CHP'li bir belediyeye mahsustur. Halka yapılan hizmetler mevcut parkların isimlerini değiştirmek ve mermerden heykeller yapmaktan ibarettir. bu üzüntü verici bir durum. Gönül ister ki bu soruya güzel cevaplar verelim ama olmuyor. Yıllarını boşa harcadı Kartal maalesef. halktanmış gibi görünüp halkın paralarını israf etmek revamıdır. Yazık değil mi? Bu vergilerimizden elde edilen ve fütursuzca yapılan harcamalara. Bu paralarla Kartal cazibe merkezi yapılamazmıydı. Kartal’dan ayrılan ilçeleri görüyoruz. Onlar çoktan birer büyükşehir gibi oldular. Ama Kartal ileri gitmeye başlamışken tekrar yerinde saydı. İnşallah bu yerel seçimlerde AK parti yeniden belediyeyi devralır. Tabii borçları ödemek yine AK partiye düşecek, yazık bu halkın emeklerine, yazık beslenen umutlara. Meydan da halkın adamı gibi dolaşıp ardından da ihanet etmektir borçlanmak. Fakat halkımız bu gerçeği gördü gerekeni yapacaktır.

 

AK Partinin seçimi kaybetmesinin beş sebebi!

 

AK partinin seçimi kaybetmesinin ana nedenlerinden bir tanesi kendini yeterince halka anlatamamasıdır. Halkımız seçtiği yöneticileri aralarında görmek istiyor. Sıcaklık olsun kendinden bilsinler istiyor. İstediklerinde ulaşmak dertlerini paylaşmak ister. bazen sıcak bir tebessüm, güzel bir selam ve hatır sorulması zor değildir.


Diğer nedenlerden biride AK parti ilçe teşkilatının halkla kaynaşmasında yaşanan eksikliklerdir. Yöneltilen isteklere gereken cevaplar usulünce verilmemiştir. İçten bir yaklaşım maalesef olamadı. En önemlisi Kartal için aranan başkan halkın ve teşkilatın tanımadığı (Bekir beyi tenzih ederek söylemem lazım) bir ismin aday gösterilmesidir. Meclis üyelerinin seçiminde de aynı yanlış devam ettirildi. Kartal'a hizmet etmiş isimler birkaç öne çıkmış isimlerin keyfi engellemeleri ile aday gösterilmemiştir. Şimdi maalesef görüyoruz ki dışardan gelen bu arkadaşlarımız meclis toplantılarına katılma lütfün da dahi bulunmuyorlar. Katılmadıkları birçok toplantıda karar yeter sayısı çoğunluğu kaçırılmıştır. En azından aday gösteren kişilere saygıları olsaydı keşke. Hatır gönül işi olmuyor maalesef yerel yönetimlerde. Halkın benimsediği ve halkı benimseyen adaylar yetkin insanlardan olursa başarı kaçınılmazdır. Aday tespitlerinde kişisel tepkiler ile ve genel merkeze yanlış aksettirilerek yetenekli insanlar engellenmiştir. Sonuç malum. Yeniden bir yapılanma şarttır. İlçe üzerindeki atalet kalkmalıdır. Yıllardır aynı görevde olmanın verdiği yönetim hantallığı oluşmuştur. Kendilerini, tek karar mercii görmek beraberinde zafiyetleri de getirmiştir. Körelmenin giderilmesi elzemdir. Hiçbir ön yargıya yer vermeden asgari müştereklerde buluşulmalıdır. Yönetim diğer adı ile idare budur. her kesimden insanı yönetebilene idareci denir. kendine kapı kulu istemeyecek her fikre (saygı çerçevesinde) bakacak. Ortaya çıkan sonuçlar herkes tarafından uyum içerisinde yapılacak ki başarı olsun.


Av. Hüsamettin KOÇAK, Mehmet SEKMEN ve Temurhan YILDIZ'ın öne çıkan özellikleri!


Hüsamettin KOÇAK ; Hüsamettin Bey'in  en belirgin özelliği beyefendi kişiliğidir, sade gösterişten uzak büyüğümüzdür, kendisi ile ilgili küçük bir şaibe bile yoktur. Halkın birçok kesimi tarafından 2 yıllık dönemi örnek olarak gösterilmektedir.


Mehmet SEKMEN; Mehmet bey çalışmaları ile kendisini kanıtlamış iyi bir siyasetçidir. Bugün Kartal da iz bırakan belediye başkanıdır. Bunun nedeni halkın içinde sürekli gezmesi ve dertlerine yardımcı olma gayretidir. Partisi için çalışmadan yüksünmeyen bir özelliğe sahiptir. Kartal kendisi olmasa bile aday olacak kişinin kesinlikle beraber çalışması gereken bir isimdir. Ben onun çalışmalarını hep takdirle karşıladım, beğendiğim bir siyasetçidir..


Temurhan YILDIZ; Temurhan kardeşim insan olarak sevdiğim biridir.Kendisi ilk günden bu güne siyasi tecrübe olarak kendisini geliştirmiştir. Biz eleştirimizi kendisine güzelliklerini herkesle paylaşmayı tercih ederiz.

  

Siz belediye başkanı olsanız neler yapardınız ?

 

Evet, güzel soru. Madem eleştiriyorum eğer ben olsaydım neler yapabilirdim onu da söylemeliyim.


Bana başkanlık tevdi edilirse yukarıda söylediğim eksikliklerin giderilmesi önceliğim olur. Halkla kaynaşmak ve sorunlarına bizzat eğilmek çözüm yollarını ekibimle beraber bulmakdır hedefim. Belediye başkanının her şeyi bilmesi tabii ki zordur. Ama iyi bir ekip kurmuşsa bu yeterlidir. bu ekip ile bilgi akışı sağlanarak eksikliklerin üzerine gidilir. Organizatördür başkan ve verdiği görevlerin yapılmasının takipçisidir. Ben verdiğim işi iyi takip ederim. Beni tanıyanlar bu yönümü de bilirler. kartal da en önemli sorun halkın iş çıkışı dinlenebileceği eğlence ve dinleti alanlarının azlığıdır. Bunların mahallelere dağılarak yerinde bir çözüm yoluna bakarım. Ortak alanlarda bu eksiklik giderilir. Rahatça oturabilecekleri parklar oluşturulmalı. Kilometrelerce sahili olan ilçemizde maalesef denize girilebilecek alanlarımız yok bunları oluşturmaya çalışırım. Adalet sarayının ve hastanelerin Kartal'da olmasının avantajını ilçe halkına yansıtmalıyız.

.

Bir diğer hususta Kartal meydanının sıkışıp kalmasıdır. Bunu aşabilmek için ilçeyi ortadan bölen tren yolunun yer altına alınması konusunda merkezi yönetim nezdinde girişimlerde bulunurum.

 

Sayın BAYINDIR sıcak ve samimi bir sohbet oldu Teşekkür ederim.

 

Bende ilk görüşmemi Kartal'ın en etkili gazetelerinden İlçem haber ile yaptığımdan dolayı mutluyum asıl bu fırsatı bana verdiğiniz için ben teşekkür ederim.



banner17