Yarınımız...

Eylül ayından bu yana Gaziantep’in Şahinbey ilçesinden toplamda 1453 başarılı öğrenciyi tarih, maneviyat ve milli bilinç rotasında Ayasofya merkezli İstanbul gezisinde ağırlıyorum.

***

Geziyi organize eden Şahinbey Belediye Başkanı ve ekibini can-ı gönülden kutlayarak yazıma başlamak istiyorum. Şahinbey Belediyesi koronavirüs tedbirleri ile birlikte gençleri Peygamber müjdesine mazhar olmuş milletin 86 yıllık rüyası olan Ayasofya’yı ziyaret etmeleri için gençlere imkân veriyor, bu imkân sadece Ayasofya ile de sınırlı değil. Abdülhamid Han’ın türbesini ziyaret ile başlayan gezi; Sultanahmed (Hipodrom) Meydanı’nda İstanbul ve Dünya kültürü için çok önemli bir yere sahip; Obelisk (Theodosius Dikilitaşı), Yılanlı (Burmalı) sütun, Örme Sütun (Konstantin Dikilitaşı) ve Alman Çeşmesi’ni tanıyarak devam ediyor. Sultanahmed Camii ziyaretinin akabinde Ayasofya Camii’nin tarihi ve Müslümanlar açısından öneminin anlatımı yapılıp sonrasında öğle namazı kılınarak bölgeden Eyüpsultan’a geçiliyor. İstanbul fethi anlatılmadan Ayasofya anlamlandırılamaz ve Eyüpsultan Hazretleri’nin İstanbul Seferi anlatılmadan İstanbul’un fethi anlaşılamaz. Eyüpsultan’dan sonraki durak ise Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret ile Fethin anlaşılması tamamlanmış oluyor. 

***

Günün finalinden önce ise İstanbul’u fetheden kutlu komutan Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri’nin türbesi ziyaret edilip dua ediliyor. Buradan sonra ise öğrencilerin dinlenmesi ve İstanbul’un keyfini çıkarmaları için Boğaz Turu yapılıyor. Her şeyi ile ince ince düşünülüp tasarlanmış ve uygulanan geziye katılan gençleri gördükten sonra ise bu ülkenin her bir ilçesinde bu kadar zeki, bu kadar donanımlı bu kadar beyefendi ve hanımefendi gençler varsa bu ülkenin yarınından emin olabiliriz. Bu gençler sayesinde öğrendim ki Anadolu’nun en aykırı giyimine, saç stiline vs. sahip genci bile beyefendi ve hanımefendi karakterinde bireylermiş, hem de donanımlı ve zekiler. Araştırıyor, soruyor ve eleştiriyorlar. Bu ülkeyi gelecekte sadece Şahinbey’in gençlerine bile emanet etseniz bu ülkenin yarınlarına güvenin. 

***

Gençlerden öncelikle yarınlara dair eleştirilerim için özür diliyorum. Dünden bugüne bir şey katamamış bir birey olarak; bugün de yarınımız olan gençleri eleştirme hakkına sahip olmadığım halde bu hakka sahipmiş gibi acımasızca eleştirdim. Bugün Şahinbey’in gençleri bana böyle bir hakkım olmadığını öğrettiler. Büyüklere tavsiyem ve ricam ise yarınımız gençlerin umutlarını yok edecek, hayallerinin önüne set çekecek cümleleri lügatimizden çıkaralım. Senden bir şey olmaz cümlesinin nasıl da gençleri körelten bir cümle olduğunu fark edelim. 
Gençlere imkânlar sağlayan belediye ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür borcumuz olduğunu unutmayalım. 

***
Asıl teşekkürü ise yarınlara dair bana umut aşılayan Şahinbey gençleri özelinde tüm gençlerimiz hak ediyor. 

YORUM EKLE

banner17