Hilmi Türkmen'den girişimci adaylarına destek

Girişimcilere 50 bin TL hibe, 100 bin TL geri ödemeli destek

Hilmi Türkmen'den girişimci adaylarına destek
banner46

Üsküdar Belediyesi, KOSGEB işbirliği ile düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ne katılarak başarı gösteren kursiyerler için sertifika töreni düzenledi. 2016 yılının nisan, mayıs ve haziran aylarında Üsküdar’da düzenlenen ve 4 ayrı grupta gerçekleştirilen girişimcilik eğitimlerine katılan 120 kursiyere sertifikaları Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN tarafından verildi.


Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, sertifikalarını alan kursiyerlerin iş yerlerini Üsküdar sınırları içerisinde açmaları halinde kendilerinden, işyeri açma ruhsat harcını almayacaklarının müjdesini verdi. Ayrıca işyeri açılışlarına da programının el verdiği ölçüde katılacağını söyleyen Hilmi TÜRKMEN girişimcileri her daim teşvik edeceklerini de sözlerine ekledi.


50 bin TL hibe, 100 bin TL geri ödemeli destek


Girişimci adaylarından pasta sektöründe faaliyet göstermeyi planlayan Berrin Danış yaptığı pasta sürprizi ile törene renk kattı. Belge almanın girişimcilik konusunda atılan ilk adım olduğunu söyleyen Başkan Hilmi TÜRKMEN, alınan eğitimlerin pratikte uygulamasının önemli olduğunu belirterek, kurulan her işletmenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.


Eğitimlerin sonucunda sertifikalarını alarak kendi işyerini kuran girişimci adayları, proje fikirleri ve şartları KOSGEB tarafından desteklenirse 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli destek almaya hak kazanabiliyor. 


Üsküdar Belediyesi’nde Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve ÜSİM işbirliği ile ücretsiz olarak sunulan eğitim hizmeti için başvuru yapanlardan mülakat sonucu seçilen adaylar, 30’ar kişilik gruplar halinde eğitimlere katılıyor. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlenen bu eğitime katılan kursiyerler toplam 32 saat eğitim alıyor.  

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 22:55

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17