Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği'nden ''Özgürlük Nefestir'' etkinliği

Merkezi Üsküdar’ da bulunan Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneğinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle düzenlediği etkinlik büyük beğeni aldı.

Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği'nden ''Özgürlük Nefestir'' etkinliği
banner46

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Üsküdar’ da yapılan etkinliklerle gazeteciler hatırlandı.


Merkezi Üsküdar’ da bulunan Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği tarafından “Özgürlük Nefestir” başlığıyla Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

 

10 Ocak 2015 Cumartesi günü Üsküdar Şemsipaşa Atatürk Anıtına Dernek Başkanı Yaşar Kaba, ve Nimet Kartal, Turhan Bal, Deniz Dalgın tarafından çelengin bırakılmasıyla başladı.


Özgürlük Nefestir başlığıyla düzenlenen gün önemi ve anlamı konulu konser,  Saat 13.00 Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi Boğaziçi salonunda saygı duruşu ve istiklal marşı ardından Yaşar Kaba’ nın konuşmasıyla açıldı.


Dernek Başkanı Yaşar Kaba, Dernek çalışmaları hakkında, günün anlam ve önemi konusunda kısa bilgiler verdi. Yaşar Kaba Şehit Gazetecilerimize değinirken Fransa’ da  basın mensuplarına karşı girişilen katliamı kınadı, “Basın Mensuplarına sıkılan Kurşunlar, İnsanlığın geleceğine sıkılan kurşunlardır” dedi.


Sanatçı Fevzi Kurtuluş sazıyla çıktığı sahnede basın emekçilerinin gününü kutladı, söylediği birbirinden güzel Türkülerle adeta salonu coşturdu.


Etkinliğin Sunumunu yapan Gazeteci- Yazar Emel Seçen, gazeteciler günü için hazırlanan “Türk Basın Tarihine Bakış” çalışmasını slayt eşliğinde sundu.


Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Mardin Halk Oyunları” gösterisi adeta büyüledi.


Turgay Demir’ in Bozlak Türküleri ile büyük alkış aldı, öğrenciler Ankara havaları ile sahne önünde inerek Türküler eşliğinde oynadılar.


Piyanist Tansel Ezgi eşliğinde sahne alan Solmaz Çağlar ise etkinliğin genç sesi olarak gönüllere taht kurdu.


Anadolu Gösteri Sanatları Kulübü Halk Oyunları ekibi sergiledikleri Karadeniz Halk oyunları etkinliğin muhteşem gösterilerinden birisi oldu.


Etkinliğe katılımları ile destek veren, gazetecileri bu güzel gününde yalnız bırakmayan sanatçılara Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği tarafından günün anısına birer Plaket verildi.

Sanatçı Fevzi Kurtuluş’ un Plaketini Dernek Genel Başkanı Yaşar Kaba,  Yakacık Mesleki ve Teknik Lisesi Öğrencileri adına Öğretmenlerine Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, Sanatçı Turgay Demir’ in Plaketini Şair- Yazar Güler Tunalı, Piyanist Tansel Ezgi’ ye Anadolu Gösteri Sanatları Kulübü Başkanı Aziz Ağbulak, Sanatçı Solmaz Çağlar’ a Üsküdar Belediye Başkanı Basın Danışmanı Cüneyt Bitikçioğlu verirken, Anadolu Gösteri Sanatları Gösteri Kulübü başkanının plaketini Üsküdar Belediye Meclis Başkanı Esat Kalay verdi.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü anısına hazırlanan “Türk Basın Tarihi ve Basın Şehitlerimiz”  konulu kitapçık katılımcılara ücretsiz dağıtıldı.


Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği Organizasyonu ile hazırlanan etkinlik Üsküdar Belediyesi işbirliği ile yapıldı.


 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 09:10

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17