Kişi Kendini Korumazsa Onu Kimse Korumaz/Koruyamaz

Tüm dünyayı etkisi altına alan çağın vebası yeni tip Korona virüs ile mücadele kapsamında tedbirini vaktinde almamış devletler, devletinin tedbirine uymayan toplumlar ve vaktinde alınan tedbirlere uyan toplumlar; virüsün yayılmasında etkililer.  

Tedbir almakta geç kalan ve tedbirlere uymayan Avrupa toplumlarına karşılık, Asya topluluklarında virüse karşı tedbir almakta daha hızlı davranılmış ve toplumların da tedbirlere uyması ile virüsün çıktığı Asya’da Avrupa’dan daha az etki göstermiş veya göstermektedir.  

---

Ülkemizde Korona virüsün ilk görüldüğü zamanlarda tıbbi tedbirlerden çok maddi tedbirler konuşuldu. Halkımız maske ve kolonya gibi malzemelerden yoksun kalmamış, virüs şüphesi olanlardan test için hiçbir ücret alınmıyor. 7/24 işin takibinde olan devletimize; maskesini üretemez/tedarik edemez durumdaki ülkeler örnek gösteriliyor güya milyarlarca avroyu halklarına dağıttıklarını iddia ederek halkın devlete olan inancını yitirtmeye çaba sarf ediyorlar 

---

Bu tür konularda halkın devletine güveninin olmaması kaosu meydana getirir ki bu da maalesef ki virüsün hızlı bir şekilde yayılmasına sebep olur. Muhalefet hasbi duyguları kenara bırakıp en azından halkın tedbirlere uymasını sağlamasını gerekirken halkı devlete karşı sürekli kışkırtma telaşına şahit olduk. Devletin birlik ve beraberlik duygusunu insanlarda görülür hale getirmek için başlattığı biz bize yeteriz Türkiyem kampanyasını bile devlet milletinden para dileniyor olarak algılatmaya çalıştılar. Devletin mart başından bu yana harcamayı taahhüt ettiği paranın %2’si toplanmışken devletin bu paraya muhtaç olduğunu düşünen/algılatan insanlara acıyorum. 

---

Devlet; PTT aracılığıyla tüm halka maske dağıtacağını söylüyor, maske satışını da durduruyor ki stokçular iş yapamasınlar diye fakat o da ne muhalefet ve muhalefet partisi gibi davranan Eczacı Odaları eczacıları ve halkın kışkırtıp bedava maskeleri eczanelerden dağıtılmasına sebep oldular ki yakın zamanda bunun handikabını önce kendileri görecektir.  

---

Son olarak 10 Nisan ile 12 Nisan arası için çıkartılan sokağa çıkma yasağında detayları beklemeden sokağa çıkan insanlar, kapalı olmaları gereken saatte dükkanlarını açık tutan ya da açmak için geri dönen esnaflar; 1 aylık emeği çöp ederek virüsün bulaş hızını arttırmışlardır. Bakkallardan yapılan alışverişleri gözlemledim; bakkala gidenlerin 30 yaş altı olanların büyük bir kısmı bisküvi kola cips ve sigara aldılar ki alışveriş yapanların çoğunluğu 30 yaş altı idi, 30 yaş üstündekiler genel olarak süt, yumurta, ekmek ve çocuk bezi aldılar. 2 günlük yasak için marketlerin abur cubur reyonlarını talan edenler yüzünden maalesef bulaş hızı önümüzdeki iki hafta içinde artacaktır. 

---

Uzun zamandır büyük bir özveri ile çalışan başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere; tüm devlet yetkililerine, bilim kurulu üyelerine, emeği geçen herkese özellikle sağlık çalışanlarımıza şükranı bir borç biliriz. Borcumuzu ödemeden emeklerini heba eden vatandaşlar adına da her birinden özür dileriz.  Unutmayalım ki; tedbir almazsak korunamayız. 

---

Unutmayalım ki; evet size bir şey olmaz ama virüsü taşıdığınız sevdiklerinize bir şey olabilir.  

---

Evde Kal ve virüsü taşıma Türkiye! 

--

Mustafa KARA
YORUM EKLE

banner17