" />

Ümraniyelilere Tapu Müjdesi

Ümraniyelilere Tapu Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ümraniyeli vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda, 2B yasasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Bayraktar, ‘düzenlemeyi en kısa zamanda meclisten geçireceğiz’ dedi.

Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Er

doğan Bayraktar, 2B yasasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Programa Ümraniye belediye başkan vekili Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkan yardımcıları, muhtarlar, ile 2B arazilerine sahip Ümraniyeli vatandaşlar katıldı.

BAKAN BAYRAKTAR’A TEŞEKKÜR

Programda konuşan Ümraniye Belediye Başkan Vekili Mahmut Eminmollaoğlu, Ak parti iktidarının

bugüne kadar halkın aleyhine bir şey yapmadığını ve bundan sonra da yapmayacağını söyledi. 2B yasası gibi hassas bir konuda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile Ümraniyeli vatandaşlarımızı buluşturduklarını ifade eden Eminmollaoğlu, süreçle ilgili katkılarından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a teşekkür etti. Daha sonra söz alan Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek ile AK Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan da yaptıkları konuşmalarda, sürecin önemine değinerek bakan bayraktar’a çabalarından dolayı teşekkür ettiler.

BAKAN BAYRAKTAR: DÜZENLEMEYİ EN GEÇ BİR AY İÇERİSİNDE MECLİS’TEN GEÇİRECEĞİZ

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, şunları söyledi:

‘En son söylenecek şeyi başta söylüyorum. 2B sorununu halletmeden karşınıza çıkmayacağız. Biz Adalet Ve Kalkınma Partisi hükümeti olarak 9 yılı aşkındır iktidardayız. Mağdurların partisiyiz. Sorunları çözen partiyiz. Türkiye’yi nerden nereye getirdiğimiz belli. Birileri çıkar laf eder, biz iş yaparız. 2B Yasasını çıkardık, şimdi de vatandaşa tapusunu vereceğiz.  Süreç başlayacak, önce tapuları vereceğiz, Siz bizi iyi anlarsınız. Siz Ak Parti’nin ruhunu iyi bilirsiniz. Sizlere Sayın Başbakanımızın selamını da getirdim. Sayın Başbakanımız bana git orda vatandaşlarımla dertleş bende de selam söle dedi. Biz onları mağdur etmeyeceğiz, tapularını vereceğiz merak etmesinler dedi. Sayın Başbakanımız sizi çok iyi bilir. Sizin düşünce ve fikirlerinizi çok iyi anlar. Başkaları gibi milletimize, halkımıza tepeden bakmayız. Hükümetimiz döneminde tapu da öyle gelişmeler çalışmalar yapıyoruz ki vatandaşlık numarası ile internete girdiğiniz zaman nerede gayrı menkulünüz varsa onu göreceksiniz, satışını bile vekâletname göndermeden herhangi bir tapu dairesine gidip yapabileceksiniz. Şimdi 2B yasası çıktı, bir aksaklık olmazsa bu hafta, en geç önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelecek. 20 gün ya da bir ay içerisinde de Meclis’ten geçireceğiz. Yerinden, yöresinden köyünden imkân bulamayıp şehirlere gelen, iş bulmak için, aş bulmak için, daha iyi hayat şartlarında yaşayabilmek için bulduğu kamu alanlarında, hazine arazilerinde kendine bir barınak yapan insanımızı şimdi mağdur etmeyeceğiz. Bu vatandaşları tapu sahibi yapacağız. Yasanın ana ruhu budur. Bu arsaların değeri tespit edeceğiz.

Devletin vatandaşını kucaklayacağı bir düşünceyle fiyatını tespit edeceğiz, değerinin yüzde 70’i üzerinden yüzde 30 indirim yapmak suretiyle, üç yıl vatandaşa vadeli şekilde vereceğiz. 6 ayda bir taksitle ödeyecek. Derse ki ben peşin ödeyeceğim, %20 indirim daha yapacağız. Toplamda bedel %50-56’ya denk gelecek. Ondan sonra buraların imarı yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ve Ümraniye Belediyesi ile birlikte bu işi çözeceğiz. Bu çalışmalar sona erdiğinde buraların tüm sosyal donatı alanları olacak.

İmar dışında vatandaşı serbest bırakacağız. İsterse yerini satsın, isterse kendisi yapsın.

Çoluk çocuğumuza bırakabileceğimiz, torunlarımıza miras bırakabileceğimiz, sorunsuz gayrimenkuller bırakmak durumundayız. İnşaat yapacağımızı zaman ruhsatı olan, kat mülkiyeti olan iskân müsaadesi olan yerler yapmak zorundayız. İstanbul deprem bölgesi. Dolayısıyla hem deprem dönüşümü yapmak zorundayız, hem de kentsel dönüşümü yapmak zorundayız. Biz küçük meselelere takılıp kalamayız. Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi oldu. İstanbul büyük bir dünya kentidir. Bizim için sadece ikamet ettiğimiz, ticaret yaptığımız bir şehir değil aynı zamanda Türkiye’nin madalyonudur. 6-7 milyon turist geliyor. Kafanızı bulandırmak isteyenlere hadi oradan diyin. Biz sizi mağdur etmeyiz. Tüm insanlarımıza hayırlı olsun. ‘

Daha sonra vatandaşların sorularını da cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, vatandaşların yoğun coşkusu ve alkışları arasında salondan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2012, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17