Ümraniye Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında yapılan anlaşma..." />

Ümraniye’deki Asansörlerin Bakımını TSE Denetleyecek

Ümraniye Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında yapılan anlaşma...

Ümraniye’deki Asansörlerin Bakımını TSE Denetleyecek

Ümraniye Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında yapılan anlaşma ile Ümraniye’deki asansörlerin bakımı TSE tarafından denetlenecek. Anlaşmaya Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev imza attı.

Ümraniye Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, ilçedeki asansörlerin denetimlerinin TSE tarafından yapılmasıyla ilgili bir anlaşma imzaladı. Ümraniye Belediye Başkanlık makamında yapılan anlaşmanın imzalarını, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev birlikte imza attı.  İmza töreninde Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdoğdu, TSE Pazarlama Tanıtım Müdürü Ayhan Doğar ve Ümraniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Şenel Erdem de hazır bulundu.


ÜMRANİYE’DEKİ ASNASÖRLERİN BAKIMINI TSE DENETLEYECEK

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre asansörlerin bakımının denetimi tarafsız bir kuruluş tarafından yapılacak. Değişiklik doğrultusunda yapılan protokol ile Ümraniye’deki asansörlerin bakımı TSE tarafından denetlenecek. 90 gün içerisinde başlayacak olan denetimler periyodik olarak yapılacak.  Makine ve elektrik mühendislerinden oluşan ekipler, asansörlerin mekanik ve elektrik aksanını kontrol ederek standartlara uygunluğunu denetleyecek. Ümraniye Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğünce verilecek bilgiler doğrultusunda, çalışma bir yıl süreyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2012, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17