Ümraniye Belediyesi, Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından..." />

Ümraniye Belediyesi'nden Van’a Tam Destek. 500 Koli Erzak ve Araçlık ekip Yola Çıktı

Ümraniye Belediyesi, Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından...

Ümraniye Belediyesi'nden Van’a Tam Destek. 500 Koli Erzak ve Araçlık ekip Yola Çıktı
banner46

Ümraniye Belediyesi, Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından bölgeye bin adet battaniye, 500 erzak kolisi ile 6 araçtan oluşan iş makinelerini Van’a gönderdi. Belediyenin Van’daki depremzedeler için başlattığı yardım kampanyası ise devam ediyor.

6 ARAÇLIK EKİP YOLA ÇIKTI

Ümraniye Belediyesi, Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından bölgeye yardım için seferberlik başlattı. Belediye ilk olarak bölgedeki çalışmalarda kullanılmak üzere 6 araçtan oluşan arama-kurtarma iş makineleri ile beraberinde 22 personel gönderdi. 2 adet damperli kamyonet, bir adet çift kabinli kamyonet, Dodge Arama Kurtarma Aracı, bir adet çekici ve bir adet de Ekskavatör aracın yer aldığı iş makinelerinin yanı sıra, bölgeye bin adet battaniye ile 500 adet de erzak kolisi gönderildi.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLADI

Öte yandan Van’daki depremzedelere yardım amacıyla bir kampanya başlatan Ümraniye Belediyesi, kurduğu yardım çadırında vatandaşlardan gelen yardımları kabul ediyor. Belediye binası önünde kurulan çadır için çağrıda bulunan Ümraniye Belediyesi, özellikle battaniye ve erzak paketleri noktasında vatandaşların öncelik tanımalarını istedi. Yardımların gelmeye başladığı yardım çadırında biriktirilen yardım malzemeleri Ümraniye Belediyesi tarafından Van’daki depremzedelere ulaştırılacak.

BAŞKAN HASAN CAN’DAN BAŞSAĞLIĞI

Van’da meydana gelen depremden duydukları üzüntüyü dile getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, deprem felaketi ile sarsılan bölgeye yardım için imkânlarını seferber ettiklerini söyledi. Depremzedeler için başlattıkları yardım kampanyasına da değinen Başkan Hasan Can, şunları söyledi: ‘ Dün Van ilimizde, merkez üssü Erciş ilçesi olan 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ümraniye Belediyesi olarak bu üzücü afet vesilesiyle bir yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Öncelikle bölgedeki arama-kurtarma faaliyetlerine destek amacıyla belediyemize ait arama kurtarma ekipleri ile iş makinelerimizi Van’a gönderiyoruz. 6 araç ve 22 personelden oluşan ekibimiz yola çıktı. Beraberinde götürdükleri bin adet battaniye ve 500 erzak kolisini Van’daki depremzedelere ulaştıracak olan arama kurtarma ekibiz, oradaki çalışmalara katılacak. Aynı yardım kampanyası kapsamında belediye binamızın önünde bir yardım çadırı kurduk. Vatandaşlarımız kurulan bu yardım çadırına kullanılmamış battaniye ve erzak paketlerini bırakarak kampanyaya destek olabilir. Bunun yanında, vatandaşlarımız konuyla ilgili her türlü soru ve talepleri hakkında, belediyemizin Çözüm Merkezleri ile 444 9 822 numaralı Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilirler. Bu vesile ile depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, depremde yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.’

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2011, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17