Daha önce çok sayıda gıda, battaniye çanta kırtasiye ve çeşitli yardımları..." />

Ümraniye Belediyesi’nden Van’a 6 Kamyon Yardım Daha

Daha önce çok sayıda gıda, battaniye çanta kırtasiye ve çeşitli yardımları...

Ümraniye Belediyesi’nden Van’a 6 Kamyon Yardım Daha

Daha önce çok sayıda gıda, battaniye çanta kırtasiye ve çeşitli yardımları Van’a ulaştıran Ümraniye Belediyesi, bu kez de Van merkez ve Gedikdibi, Taşlıçay, Taşevler ve Görüşlü köylerine ulaştırılmak üzere 6 konvoydan oluşan bir yardım konvoyunu gönderdi.

Büyük bir depremle sarsılan Van için ilk günden başlayarak büyük bir yardım seferberliği başlatan Ümraniye Belediyesi, katkılarına bir yenisini daha ekledi. Ümraniye Belediyesi, daha önce gıda, battaniye çanta kırtasiye ve çeşitli yardımları ulaştırdığı Van merkez ile Gedikdibi, Taşlıçay, Taşevler ve Görüşlü köylerine 6 kamyondan oluşan yeni bir yardım konvoyu gönderdi.

KONVOYU BAŞKAN HASAN CAN UĞURLADI

Yardım konvoyu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can tarafından, belediye binası önünden uğurlandı. Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi olarak bu üzücü afetin hemen ardından yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

‘Bu süreçte bölgedeki arama-kurtarma faaliyetlerine destek amacıyla belediyemize ait arama kurtarma ekipleri ile iş makinelerimizi Van’a gönderdik. 6 araç ve 23 personelden oluşan ekibimiz Van’daki çalışmalara önemli katkılarda bulundu. Yine beraberinde götürdükleri 1.000 adet battaniye ile 500 adet de erzak kolisi ile giyim yardımları, bölgede bulunan

Gedikdibi, Taşlıçay, Taşevler ve Görüşlü köylerin muhtarlarına, ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için ulaştırdılar. Yine vatandaşlarımızın Belediye binamızın önünde ve Ümraniye Meydan’da kurduğumuz çadırlara bıraktığı birçok battaniye, kıyafet, ayakkabı ve gıda paketlerini Van’a ulaştırdık. Şimdi de Van’daki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere 6 araçtan oluşan konvoyumuzu yolcu ediyoruz. Gerek Kızılay, gerek İstanbul’daki belediyelerimiz ve gerekse hükümetimiz, Van’a yardım için koştu. Kardeşlerimizin yaralarını sarmak için hepimiz seferber olduk. Şimdi de Ümraniye Belediyesi olarak 6 araçlık bir konvoyu Van’a gönderiyoruz. Gıda, battaniye vb. malzemelerin yer aldığı bu yardımları oradaki muhtarlara teslim edeceğiz. Bu arada Van’dan kışı geçirmek için yakınlarının yanına ve çeşitli kamu kurumlarında yerleştirilmek üzere muhtelif illere gidenler var. Ümraniye’ye gelen depremzedeler var. Burada da Van’dan gelen 50 civarında haneye destek veriyoruz. İmkânlar ölçüsünde yardımlara devam edeceğiz.’

6 ARAÇTAN OLUŞAN YARDIM KONVOYU

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdoğdu'nun nezarerinde 19 kişilik ekibin de yer aldığı konvoyda, 1.010 koli gıda, 1.100 adet battaniye, 13 bin muhtelif giyim eşyası, çocuk bezleri, temizlik malzemeleri ile çok sayıda ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Yardım malzemeleri Van merkez ile Gedikdibi, Taşlıçay, Taşevler ve Görüşlü köylerine ulaştırılacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2011, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17