Ümraniye Belediyesi ile Filistin Jabalia Al..." />

Ümraniye Belediyesi İle Filistin Jabalia Al Nazlah Belediyesi Kardeş Belediye Oldu

Ümraniye Belediyesi ile Filistin Jabalia Al...

Ümraniye Belediyesi İle Filistin Jabalia Al Nazlah Belediyesi Kardeş Belediye Oldu

Ümraniye Belediyesi ile Filistin Jabalia Al Nazlah Belediyesi, düzenlenen törende atılan imzalarla Kardeş Belediye oldu. İmza töreninde konuşan Başkan Hasan Can, ‘Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz’ dedi.

Ümraniye Belediyesi, Bosna Hersek’in Fojnica Belediyesi’nin ardından bu kez Filistin Jabalia Al Nazlah Belediyesi ile Kardeş Belediye oldu. İki belediye arasındaki protokole, düzenlenen bir törenle imza atıldı. Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda yapılan törene, Başkan Hasan Can’ın yanı sıra, Filistin Jabalia Al Nazlah Belediyesi’nin Başkanı İssam Joudah ile Belediye Meclis Üyesi Ashraf Ghneim, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Ümraniye Müftü Vekili, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘TARİHİ BİR ANA ŞAHİTLİK EDİYORUZ’

Protokol töreninde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, tarihi bir ana şahitlik ettiklerini söyledi. Başkan Hasan Can, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bugün farklı bir heyecanı yaşamak için burada bir aradayız. Yıllar boyunca Filistinlilerin gördüğü zulümleri dinledik. Zulüm ilelebet devam etmez.  İnanıyorum ki yaşadığımız bu günler aydınlık geleceğin habercisidir. Bir buçuk ay önce Bosna’da yapımını tamamladığımız kültür merkezini heyecan verici bir törenle açılışını gerçekleştirdik. Oradaki kardeşlerimiz bizi yanlarında görmekten büyük mutluluk duydular. Biz de aynı mutluluğu paylaştık. Bugün de çok önemli bir protokol anlaşması için bir aradayız. Ümraniye ve Jabalia Al Nazlah Belediyeleri olarak, meclislerimizde aldığımız kararlarla resmi süreci başlattık. Filistinli dostlarımızı buraya davet ettik. Bosnalı kardeşlerimiz de bugün bu güzel ana şahitlik etmek için buradalar. Gerek Filistin ve gerekse Bosnalı kardeşlerimizle aynı çatı altında olmaktan gurur duyuyorum. Jabalia Al Nazlah Belediyesi ile kardeşlik anlaşması yapmaktan fevkalade bahtiyarım. Allah hayırlı hizmetlere vesile eylesin.’

İSSAM JOUDAH: ‘BU İMZAYI ATMAKTAN ŞEREF DUYUYORUM’

Törende konuşan Filistin Jabalia Al Nazlah Belediyesi’nin Başkanı İssam Joudah, bu protokole imza atmaktan şeref duyduğunu söyledi. Joudah, konuşmasına şöyle devam etti: ‘Jabalia ve Gazzelilerin bu anlaşmadan duydukları sevinci burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu tür güzel anlaşmalar, kültürlerin yakınlaşmasında önemli rol oynuyor. Filistinliler kendi topraklarında yaşayan göçmenler gibiler. Tüm dünyanın sustuğu bir anda Başbakanınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan susmadı. Gazze’yi yalnız bırakmadı. İsrail bizi kuşattığı vakit, Türkiye bize yardım eli uzattı. Şimdi Türkiye’deyiz ve bugün de Ümraniye’yi gezdiğimiz de gördük ki, siz kalkınmada çok iyi bir düzeydesiniz. Başkan Hasan kardeşime dedim ki ‘siz ülke olarak sadece bölgeyi değil dünyayı yönetecek kişilersiniz. Size çok şey borçluyuz. Diğer İslam ülkeleri de sizin kadar yanımızda olsa, sorunlarımız kalmazdı. Bizleri seviyorsunuz. Bizler de sizi seviyoruz. Hepimizin amacı insanlığa hizmettir. Bugün burada bu imzayı atmaktan büyük şeref duyuyorum. Anlaşmanın çok yararlı olacağına inanıyorum. Değerli Başkan Hasan Can kardeşime, Ümraniye Belediyesi’ne ve bugün buraya katılan tüm misafirlere teşekkür ediyorum.’

ÜMRANİYE KAYMAKAMI MUSTAFA ÇEK: ‘KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENDİ’

Törende konuşan Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek yapılan bu anlaşma ile iki şehir ve halkları arasındaki kardeşlik bağının daha da güçlendiğini söyledi. Kaymakam Mustafa Çek, anlaşma nedeniyle Başkan Hasan Can ve Jabalia Al Nazlah Belediyesi’nin Başkanı İssam Joudah’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol imza faslına geçildi. Protokol metinlerinin Türkçe ve Arapça okunmasının ardından, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Filistin Jabalia Al Nazlah Belediyesi’nin Başkanı İssam Joudah, hazırlanan kardeş belediye protokolüne imza attı. İmzaların ardından heyetlerin karşılıklı olarak hediye takdimleri yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2011, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17