" />

Ümraniye Belediyesi 10 Bin Ağaç Dikti

Ümraniye Belediyesi 10 Bin Ağaç Dikti

Ümraniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında çeşitli noktalarda ağaç dikimi yapıldı. Ekipler, 1,5 aylık gibi kısa bir sürede 10 bin’e yakın ağaç dikti.

Doğal çevrenin korunması ve yeşil alanların arttırılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştiren Ümraniye Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarında ağaçlandırma çalışması yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışma kapsamında Ümraniye İlçe Sınırları dahilinde Mesire Alanına, mevcut parklara, cadde, sokak ve refüjlere, koruluklar, şevler ve bağlantı yollarına 10 bin’e yakın fidan dikti.  1,5 aylık gibi kısa bir sürede dikilen binlerce fidan ile ilçenin yeşil alanı arttırılmaya çalışılırken, trafikten kaynaklanan gürültü kirliliği, egzoz v.s. gazların absorbe edilerek zararın minimize edilmesini hedefleniyor. Çalışma kapsamında, İstanbul ağacı olarak bilinen erguvanlardan yaklaşık 1.000 adeti, Ümraniye Mesire Alanı’na dikildi.


BAŞKAN HASAN CAN: ‘ÜMRANİYE’Yİ YEMYEŞİL BİR HALE GETİRDİK’

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yaptıkları ağaçlandırma çalışmaları ile Ümraniye’deki yeşil alanlarınlar arttırdıklarını söyledi. Son olarak Ümraniye’nin çeşitli noktalarında 10 bine yakın fidan diktirdiklerini belirten Başkan Hasan Can, sözlerine şöyle devam etti: ‘Belediye olarak ilçemizin fiziki yapısının modern, çağdaş ve yaşanılabilir bir hale gelmesi için büyük çabalar sarf ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında ilçemizdeki parklar ve yeşil alanların arttırılması için önümüze bazı hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaşmak için geceli gündüzlü çalıştık. Ümraniye'nin park sayısını 250’ye çıkardık. Ümraniye’mizdeki yeşil alanların sayısını arttırmak için gayret ve çabamız bunda sonra da devam edecek.'

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17