Çocukların Çevreciliği Dev Heykellere Dönüştü

Ümraniye Belediyesi 5-11 Haziran Dünya Çevre...

Çocukların Çevreciliği Dev Heykellere Dönüştü

Ümraniye Belediyesi 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeniyle, anlamlı bir etkinlik düzenledi. Geri dönüşüm konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, 300’ü aşkın öğrenci pet şişe ve kâğıt atıklardan dev heykeller yaptı.

Ümraniye Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetlerine önemli bir proje daha ekledi. Belediye, 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeniyle düzenlediği bir etkinlikle, kez daha dikkatleri geri dönüşüme çekti. Ümraniye Meydanı’nda gerçekleştirilen etkiliğe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda öğrenciyle vatandaşlar katıldı.

ENVER SEDAT: ‘ÇEVRE BİLİNCİ KONUSUNDA EĞİTİM VERİYORUZ’

Mehter Marşı gösterileri ile başlayan Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Enver Sedat Çakıroğlu, belediye olarak gerek geri dönüşüm ve gerekse denetim ve çevre bilincinin oluşturulması noktasında büyük mesafe kat ettiklerini söyledi.  Başkan Yardımcısı Enver Sedat Çakıroğlu, şunları söyledi:  2011 yılında Ambalaj atığı toplamada İstanbul’da birinci olduk. Yalnızca 2011 yılı içerisinde 220 bin litre atık yağ topladık. Yine 2011 yılı içinde 200 ton madeni atık yağ toplayarak çevreye zararı engelledik. Ayrıca 80 ton tıbbi atık ile 6 ton pil topaldık. 48 İlköğretim okulunda çevre bilinci konusunda eğitim verdik ve bu eğitimleri devam ettiriyoruz.

ÖZTÜRK ORAN: ‘BİZDEN SONRAKİLERE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMALIYIZ’

Daha sonra söz alan Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk Oran, toplum olarak çevre konusunda daha duyarlı olmalıyız dedi. ‘Bizden sonrasına daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmalıyız’ diyen Oran, ‘Biz yetişkinler olarak daha iyi bir çevre için çalışmalı, çocuklarımızı da çevre konusunda bilinçlendirmeliyiz dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘GERİ DÖNÜŞÜM ÇEVRE İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP’

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, düzenledikleri etkinlikle dikkatleri geri dönüşüme çekmek istediklerini söyledi. Dünyada yaşanan çevre kirliliğine vurgu yapan Başkan Hasan Can, artan teknolojik gelişmeler, bilinçsiz tüketim ve diğer bazı nedenlerle önemli ölçüde zarar gören doğal çevrenin korunmasında geri dönüşümün önemine değinen Başkan Hasan Can, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermenin herkesin öncelikli görevi olduğunu söyledi. Dünya Çevre Günü’nün bu bilinci hatırlatma noktasında güzel bir vesile olduğunu belirten Başkan Hasan Can, belediye olarak çevre temizliği, doğal çevrenin korunması ve geliştirilmesi için üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi. Çocukların atık pet şişe ve kâğıtlardan adeta birer sanat eseri çıkardıklarını belirten Başkan Hasan Can, onlara daha iyi bir çevre bilinci vermeye çalışmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Hasan Can, ‘Gençlerden umudumuz var. Çevrenin ne kadar önemli olduğunu onlara anlatmamız lazım. Yeni nesil bilinçli olursa, çevrenin kıymetini bilirse, inanıyorum ki genç kuşak bu dünyaya düzen verecek dedi.

Etkinlikte çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Hasan Can, alanı gezerek çocukların yaptığı heykelleri inceledi ve onlarla sohbet etti.

PET ŞİŞE VE KÂĞIT ATIKLARDAN DEV HEYKELLER YAPTILAR

Ümraniye Belediyesi’nin PACE Çocuk Sanat Merkezi ile birlikte gerçekleştirdiği etkinliğe, ilçedeki ilköğretim okullarından ve belediyeye bağlı bilgi evlerinden 250’yi aşkın çocuk katıldı. Çocuklar, Geri Dönüşüm Sanat Atölyeleri’nde geri dönüştürülebilir malzemelerin yeniden nasıl kullanılabilir hale getirileceğini gösteren sanat çalışmaları yapmaya çalıştı. Hayli heyecanlı oldukları gözlenen çocuklar, Ümraniye Meydanı’nda pet şişelerden ve kâğıt atıklardan, yükseklikleri 3 metre ile 8 metre arasında değişen dev heykeller yaptı.


10.000 PET ŞİŞE KULLANILDI

Formula 1 arabası, zürafa, dinozor, robot, Eyfel Kulesi ve hatta Kuzey Amerika yerlilerinin aile ağacı olan totem heykellerinin yapıldığı etkinlikte yaklaşık 10. 000 pet şişe kullanıldı. Gün boyu süren sanat atölyelerinde yapılan çalışmalar bir hafta boyunca sergilenerek Ümraniyelilerin beğenisine sunulacak.

Program sonunda, okullarda ve Ümraniye Belediyesi’ne bağlı Bilgi Evlerinde bitkisel atık ve pil toplama yarışmasında dereceye girenlere fotoğraf makinesi, satranç takımı, spor seti, projeksiyon, renkli yazıcı ve 100 Tenmel eser’den oluşan kitap seti hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 20:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17