Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Anadolu Rumeliler Derneği’ne taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren..." />

Anadolu Rumeliler Derneği Ümraniye

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Anadolu Rumeliler Derneği’ne taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren...

Anadolu Rumeliler Derneği Ümraniye
banner46

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Anadolu Rumeliler Derneği’ne taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren dernek yöneticileri, Başkan Hasan Can’a hizmetleri ve Bosna Hersek Fojnica’da yaptırdığı kültür merkezi için teşekkür plaketi takdim etti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’de bulunan Anadolu Rumeliler Derneği’ne taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Enver Sedat Çakıroğlu ile Mustafa Küçükkapdan, Ümraniye Belediyesi birim müdürleri ve Anadolu Rumeliler Derneği Başkanı Muzaffer Dönmez, Dernek Başkan Yardımcısı Enver Pehlivan ve dernek yöneticileri hazır bulundu.

BAŞKAN HASAN CAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Taziye ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Anadolu Rumeliler Derneği Başkan Yardımcısı Enver Pehlivan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a, ilçede yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Başkan Hasan Can’ın kardeş şehir Fojnica ile ilgili girişimlerinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Pehlivan, son olarak Ümraniye Belediyesi’nin Bosna Hersek’in Fojnica kentinde yaptırdığı kültür merkezinin iki ülke ve kardeş milletin bağlarını güçlendirdiğini söyledi. Dernek Başkanı Muzaffer Dönmez ve Dernek Başkan Yardımcısı Enver pehlivan, katkıları nedeniyle Başkan Hasan Can’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘HİZMET SEFERBERLİĞİMİZ DEVAM EDECEK’

Ümraniye Belediyesi olarak vatandaşların yaşam standardını yükseltmek amacıyla geceli gündüzlü çalıştıklarını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2004’te başladıkları bu hizmet yolunda aynı gayret ve samimiyetle yürümeye devam ettiklerini belirti. Bosna Hersek’in Fojnica kentinde yaptırdıkları kültür merkezinin anlamlı bir kültürel bağ oluşturduğunu ifade eden başkan Hasan Can, bu hizmetlerin birçok anlamlı sonuçlara vesile olduğunu hazırlattı. Örnek olarak Fojnica’da yaptırdıkları kültür merkezine değinen Başkan Hasan Can, Fojnica’da, Fatih Sultan Mehmet’in Fetih sırasında buradaki gayri Müslimlere verdiği emannameyi, bulunduğu manastırda ziyaret ettiklerini ve bu ziyarette gördükleri çeşitli tarihi kitapların mikrofilmlerinin çekileceğini ve bunların Yunus Emre Vakfı tarafından onarılacağını söyledi. Aynı şekilde belediyece yaptırılan Çanakkale Geçilmez Çizgi filminin de bir proje olarak gerçekleştirildiğini ancak bu çizgi filme gösterilen ilgiyle çok daha anlamlı bir hizmete dönüştüğünü belirtti. Çizgi filmin yurt içi ve yurt dışında milyonlarca insan tarafından izlendiğini ve Çanakkale Destanı’nın bu vesileyle bir kez daha hafızalara yer ettiğini söyledi. Başkan Hasan Can, Ümraniye Sondurak’ta yaptırdıkları Yer altı Çarşısı’na da değinerek kültürel ve sanatsal hizmetlerinin devam edeceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2011, 07:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17