Türkiye’ye çağ atlatacak proje Hükümet yerel yönetim işbirliğiyle gerçekleşiyor

Türkiye’ye çağ atlatacak proje Hükümet yerel yönetim işbirliğiyle gerçekleşiyor
banner46

Bugün Gazetesi’ne konuşan Başkan Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin ülke ve bölge planlarının yapılması için özel bir ekibi görevlendirdiğini belirterek, çalışmanın Türkiye’ye çağ atlatacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bugün Gazetesi’nden Perihan Çakıroğlu’na verdiği röportajda Türkiye ve İstanbul için çok önemli projeleri açıkladı. Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin ülke ve bölge planlarının yapılması için özel bir ekibi görevlendirdiğini belirterek, çalışmanın Türkiye’ye çağ atlatacağını söyledi.

Çalışmayla hangi şehrin nasıl planlanacağını, hangi sanayi dalının nerede olacağını ve şehirlerin hangi özellileriyle ön plana çıkacağının belirleneceğini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Türkiye’nin bugüne kadar gelişme planları yapılmadı. Ülke planlarında şehirler için gerekli fonksiyonları koyarsanız, ne yapılması gerektiği de daha iyi ortaya çıkar. Başbakanımızın talimatıyla başlatılan çalışmayla yüzde 5’lerde olan ülke planlama çalışması şu anda yüzde 65’lere yükseldi. Bizim elimizdeki verilerin de dikkate alındığı çalışmayla ülkemizin şehirlerinin ve bölgelerinin hangi özellikleriyle ön plana çıkarılacağı, hangi şehirde hangi sanayi dalının olacağı belirlenmiş olacak. Bu verimliliği arttıracak” diye konuştu.

İstanbul şantiyeye dönecek

İstanbul’un başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şantiye alanına döneceğini de açıklayan Kadir Topbaş, olası bir afette İstanbul’un ekonomik kaybının 100 milyar doları bulabileceğinin hesaplandığına dikkat çekerek, “Dönüşüm çalışmasıyla 15-20 milyar dolarlık bir yatırımla büyük deprem zararlarının önünü kesebiliriz. Kentsel Dönüşüm Kanunu yakında TBMM’den çıkar. Kanunun çıkmasıyla dönüşümdeki adımları daha hızlı atabileceğiz” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Bugün Gazetesi’nden Perihan Çakıroğlu’na verdiği röportajın tam metnini aşağıdaki fotoğraf galerisinden okuyabilirsiniz…




Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2012, 23:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17