Türkiye için önemli gece! Gözler saat 23.09 da

Türkiye'de özellikle internet alanında büyük değişime yol açacak TÜRKSAT 4A, bu gece Türkiye saati ile 23.09'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılacak.

Türkiye için önemli gece! Gözler saat 23.09 da
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Baykonur Uzay Üssü'nde yaptığı açıklamada, bugünün mutlu bir gün olduğunu söyledi.


Elvan, "TÜRKSAT 4A uydumuzu bu gece fırlatacağız. Türk mühendis ve teknisyenlerinin görev aldığı TÜRKSAT 4A uydusunun ardından TÜRKSAT 4B uydumuzu bu yılın ikinci yarısında fırlatacağız" dedi.


TÜRKSAT 4A ve 4B uydularının Türkiye'nin haberleşme kapasitesini 3 kat artıracağını ifade eden Elvan, söz konusu uyduların tam kapasite çalışmaya başlamasıyla Türkiye'nin her bir santimetrekaresinden internete erişimin kolaylaşacağını bildirdi. "Hedefimiz Türkiye'de de uydu fırlatacak tesisi kurmak" diyen Elvan, TÜRKSAT 5A ve TÜRKSAT 6A uyduları için hazırlık çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Bakan Elvan'a incelemeleri sırasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşteşarı Habib Soluk, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ve Türksat AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbay da eşlik etti.


Baykonur Uzay Üssü'nde yetkililerden bilgi alan Elvan, daha sonra TÜRKSAT 4A'nın önünde bürokratlarla fotoğraf çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 21:13

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17