Türkiye Gücüne güç kattı.

Türk denizciliğinin 'Bayraktar' gemisi denize indirildi

Türkiye Gücüne güç kattı.
Tuzla’da bulunan ADİK Tersanesi’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İSMAİL DEMİR ve çok sayıda kişi katıldı.

Anadolu Tersanesi (ADİK) tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için inşa edilen AMFİBİ Gemi-LST projesinde ilk gemi olan TCG Bayraktar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle Tuzla’da suya indirildi.

DENİZ KUVVETLERİNİN HAREKAT ALANI ARTACAK

Amfibi Gemilerin ana görevi Amfibi Harekât, Araç ve teçhizatları ile birlik nakli ve ateş desteği sağlamak. Gemiler geniş muhabere ve elektronik imkânları ile Komuta Kontrol, Harekât ve Lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlamanın yanında, gerektiğinde doğal afet yardım görevleri için tasarlandı. Araç ve personel taşıma kapasitesi,  gündüz ve gece helikopter harekâtı yapma kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri imkânı ile deniz gücümüzün dünya denizlerinde temsiline de katkı sağlıyor.

30 GÜN DENİZDE KALABİLECEK

Geminin Tam boyu yaklaşık 139 metre, Eni 19,60 metre ve deplasmanı 7 bin 254 tondur. Bu ölçülerine rağmen 2 metreden sığ sulara kapak atma imkanı olan gemi, 1200 ton yük veya çeşitli tank, zırhlı araç ve diğer araç taşımanın yanında 600 kişilik yatak  kapasitesine sahip. İkmal yapmadan 30 gün denizde kalabilecek olup 5 bin deniz milinden fazla menzile sahiptir.

20 TANK TAŞIYABİLECEK

Gemi Personeli : 12 subay, 51 Astsubay, 66 er Amfibi personel : 350 Gemide toplam 566 kişilik yatak kapasitesi mevcut. 1.100 metrekare kapalı araç güvertesi alanı ve 690 metrekare açık güverte alanı ile gemi yaklaşık 1.200 ton yük veya çeşitli zırhlı ve diğer araç taşıma kapasitesine sahip olacak. Bu kapasite ile 20 adet tank, LST tarafından rahatlıkla taşınabilecek. Gemi, 2 adet tek namlulu 40 mm Oto Melara topu, 2 adet Mk15 Phalanx CIWS ve 2 adet makinalı tüfek ile donatılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 17:55

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17