Türk Silahlı Kuvvetleri 29 Afrika ülkesini gezecek!

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'ndan 150 yıl sonra deniz harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri 29 Afrika ülkesini gezecek!
banner46

Türk Deniz Kuvvetleri oluşturduğu Barbaros Türk Deniz Görev Grubu ile Türk Dış Politikasını desteklemek amacıyla 1866 yılından sonra tarihinde ilk kez Ümit Burnu'nu geçecek. Türk Denizcileri 29 Afrika ülkesinde limanları ziyaret edecek.


"GÖREV GRUBU TEŞKİL EDİLDİ"


TSK'dan yapılan açıklamada, "Dünya denizlerinde sancak/varlık göstererek Türk Dış Politikasını desteklemek, Afrika ülkeleri ile tesis edilen ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak maksadıyla, Tuğamiral Ali Murat Dede komutasında Gediz ve Oruçreis fırkateynleri ile Heybeliada korveti ve Kudret Güngör lojistik gemisinden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu teşkil edilmiştir" denildi.


TOPLAM 29 AFRİKA ÜLKESİ GEZİLECEK


Bu kapsamda Afrika kıtasının batısından başlayarak, tüm Kıta'yı içine alacak şekilde, toplam 29 Afrika ülkesine yönelik eğitim ve liman ziyaretleri icra edilecek. ABD Afrika Komutanlığınca planlanan ve Batı Afrika ülkelerinin de katılım sağlayacağı Obangame Express Tatbikatı'na iştirak edilecek. Güney Afrika'da bulunan Overberg Atış Alanı'nda güdümlü mermi ve top atışları icra edilirken Hint Okyanusu'nda, deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine ve deniz güvenliğine destek sağlanacak.


1866'DAN SONRA İLK KEZ


TSK, Türk Deniz Kuvvetleri tarihinde, 1866 yılından sonra ilk defa Ümit Burnu'nun geçileceği bu faaliyet kapsamında, icra edilecek deniz harekâtı ile tanıtım, insani yardım ve deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek maksadıyla, TDGG Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede'nin 3 Mart Pazartesi günü saat 11.00'da Gölcük'te Gediz fırkateyninde bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.







kaynak; habervaktim

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 23:59

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17