Soğanını kap gel, ekmek bizden!

Soğanını kap gel, ekmek bizden!

Devrimci Sosyalist İslam Platformu çığırından çıkan lüks iftar programlarını protesto ediyor....

Platform Sözcüsü Çağlar Emin Kut, "Koca bir kıta açlıktan kırılırken tv kanallarında ve mevcut iftar programlarında her çeşit lüks yiyeceklerin sergilenmesi ve bir kısmının da yenmeyip çöpü boylaması affedilir bir tutum değildir" dedi.

Emin Kut, Habervaktim.com'a yaptığı açıklamada ayrıca şunları kaydetti: "Dahası, bu tutum Ramazanın ruhuna tamamıyla zıt bir kirlenmişliktir...Eğer imtihan deniliyorsa, işte koca bir kıtanın dünya insanlığının gözü önünde açlıktan ölmesi imtihanların imtihanıdır....Ya , açlıktan kırılırkenki bu kirli
tutumlar terk edilir ya da imtihan kaybedilir.."

“Soğanını Al Gel! Ekmek Bizden!” sloganıyla yola çıkan Devrimci
Sosyalist İslam Platformu, nefislerde devrimden yana; sosyalizmi de Ebuzer Gıfari'yi örnek göstererek ifadelendiriyor ve Hz. Peygamberin israfa dair tutumunu toplumcu bir açılımla açıklıyor.

Sözcü Çağlar Emin Kut devrim ve sosyalizm kavramları için şu açıklamaları
yapıyor:  "Devrim bizim için stalinist veya maoist hatta marksist bir doktrin değildir...Sosyalizm de aynı şekilde Marks'ın veya Lenin'in anladığı şekildeki bir sosyalizm değildir..Devrim ve sosyalizm bizim için Peygamberi bir dünya görüşüdür;ve aralarında inkar edilemez bir lahuti köprü vardır."

Devrimci Sosyalist İslam Platformu, 13 Ağustos günü saat 19.30'da da İstiklal Caddesi'nden Hilton Oteli'ne yürüyecek. Otel önünde soğanlı ekmekli iftar yaparak, lüks iftar sofralarını protesto edecek. Platform, yaptığı duyurularda, protesto gösterisine katılacaklardan “oruçlu gelmelerini” istemesiyle de dikkat çekiyor. (Habervaktim)

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2011, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17