Rutkay AZİZ'den Şok Açıklama...

Rutkay AZİZ'den Şok Açıklama...

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Başkanı Rutkay Aziz'e ödülünü, Zuhal Olcay verdi. Olcay, ''Sen güzel ve aydınlık ülkemizin teminatı olarak gördüğüm sanatçılardan birisin'' dedi.

1979 ve 1980 yıllarında
sansür ve darbe nedeniyle yapılamayan film yarışmalarının ödüllerinin 30 yıl sonra sahiplerini bulacağını belirten Rutkay Aziz, bunun tüm dünyaya örnek olması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Umarım
faşizm ve darbe döneminden geçen ülkelerin sinemacıları da bu örneği kendi ülkelerinde paylaşırlar. Dilerim bu ödülü hak etmişimdir. Ola ki moda deyimle 'bir döneklik' olursa, bu verdiğiniz ödülü özgürce geri alma hakkına sahipsiniz. Gerçek sanatçılar ülkesinin ve dünyanın gerçeklerine tanık olmakla yükümlüdür.

Benim ülkemde tanık olduğum, hukukun üstünlüğünün yittiği, adaletsiz bir kalkınma girişiminin hızla yol aldığı, parasız eğitim pankartı açan öğrenci arkadaşımın 16 ay hapis yatması... Dünyanın hiçbir ülkesinde kadın, çocuk bu kadar tacize, cinayete maruz kalmıyor. Dünyanın gerçeği, savaş çığlıkları, açlık, işgal, sömürü...

Sinema, Şarlo'nun dediği gibi bir barış sanatıdır ve kendi içindeki barış niteliğini koruyarak dünyaya katkı sağlayacaktır.''

Rutkay Aziz'in konuşmasını salondaki sanatçılar ve izleyiciler ayakta alkışladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2011, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17