Muş'a Üniversite Hastanesi İstiyoruz!

Muş-İder Dernek Başkanı Yılmaz Bozyiğit, "Muşlular olarak, Muş'a Üniversite Hastanesi İstiyoruz!" Dedi.

Muş'a Üniversite Hastanesi İstiyoruz!
Muş-İder Dernek Başkanı Yılmaz Bozyiğit yayımladığı basın bildirisinde;
"Sayın Cumhurbaşkanım,
Sayın Sağlık Bakanım;
Muş Devlet Hastanesi'nde artık yatacak yer kalmadı, Covit19 nedeniyle hastanemizde yer yok. Devletimizin bekası milletimizin birlik beraberlik içerisinde 780 milyon Metre kare için hepimiz biriz. Muş memleketi Muş evladı bu vatana vakti zamanında görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Anadolu kapılarını Sultan Alpaslan han komutasın da kurtuluşa şanıyla şerefiyle görevini yapmıştır fakat ne hikmetse devletimiz bu vatanın kurtulmasına vesile olmuş seve seve vatanı için canını vermiş Muşlulara bir Üniversite hastanesini çok görüyorlar.
Sayın Cumhurbaşkanım biz Muşlular diyoruz ki;
Devlet büyüklerimiz bizi kaderimize terk etmemeliler. Çünki Muş’un evladı bu vatan için her zaman canını malını seve seve verir artık. Elazığ yolunda, Erzurum yolunda, Diyarbakır yolunda, Van yolunda ölmeyi hak etmiyorlar.
Sayın devlet büyüklerim;
Nüfusu Muştan küçük amma içinde Ünüveristesi ve Araştırma hastanesi olan birden fazla çok şehrimiz var. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanım sizin memleketiniz Rize bile olmak üzere Muş'tan küçük iller var. Ben bir vatandaş ve Muşlular dernek başkanı olarak size bu konudan dolayı sesleniyorum. Siz bu vatanın en üst düzeyinde olan Cumhurreisisiniz. Adaletli yönetiminiz olduğuna inancım güvenim tam. Kendi memleketinize yaptığınızın en azından birazını da Muşumuza yapmanızı istiyoruz. Hastane yapınız istiyoruz bu bizim vatandaş olarak en doğal hakkımızdır. Çünki TÜRKİYE DEVLETİM bu ve bunun gibi nice hastaneleri yapamaya gücü var.  inanıyorum ki sizde bu konuda rahat değilsiniz ve tam hastanenin ihtiyaç olduğu pandemi sürecindeyiz. Hastalarımızı eve gönderiyorlar çünki hastanede yer yok. Bu nedenle ivedilikle hastane istiyoruz.
Dün akşam haberlerde Sayın Sağlık Bakanım 6 tane ilimize hastane yapılacak Haberi verince bir an sevindim "Bu sefer tamam!" dedim. Muş’a hastane olacak. Fakat iller sayılınca Muş ismi yine Çıkmadı. Lütfen artık Muş’un bu sorununu çözelim sayın devlet büyüklerim.
Muşlular adına arz ederiz.
Saygılarımla..." Diye belirtti.
Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2020, 12:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17