Milli gururumuz Kaan Hücum Botu

Türkiye'den Kaan Hücum Botunu almak için ABD, İsveç ve Birleşik Arap Emirlikleri de sıra bekliyor.

Milli gururumuz Kaan Hücum Botu
Trafik kazasında kaybettiği oğlunun projesini tamamlayan baba, dünyanın en hızlı hücumbotunu üretti.

MİLLİ GURURUMUZ OLDU


Radara yakalanmayan jet botun dizaynını henüz bir üniversite öğrencisiyken Kaan Onuk yapmış. Uzay Mühendisliği bölümünde okuyan Kaan 1996'da trafik kazasında öldüğünde oğlunun projesini babası Ekber Onuk devralmış. Yonca Onuk şirketi, şu anda dünyanın her yanına 'Kaan' hücumbotlarından satıyor.

KAAN HÜCUM BOTUNUN HİKAYESİ


Oğlu Kaan'ın vefatıyla tüm işlerden elini ayağını çeken Ekber Onuk yıllar sonra yeniden işe koyuldu. 

13 yıl önce trafik kazasında oğlunu kaybettikten sonra hayata küsen Türkiye'nin önde gelen tersanelerinden Yonca Onuk'un ortağı Ekber Onuk, yeni projelerle yaşama sarıldı. 
Hız ve yapısal tasarımı ile dikkat çeken hücum botları için yabancı iki özel kurum şimdiden talip oldu.

Bunun yanı sıra Yonca Onuk Tersanesi'nden bot almak için ABD, İsveç ve Birleşik Arap Emirlikleri de sırada. ABD, ilk defa Türkiye'den hücum botu siparişi verecek. Hızı ve silah donanımı ile dünya devlerinin dikkatini çeken hücum botları gemilere bodyguard'lık yapacak.

Yonca Onuk Tersahanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekber Onuk,"Türk mühendislerle yüzde 100 yerli olarak ürettiğimiz hücum botları korsan saldırılarda koruyucu olacak. Denizlerde gemilerin 'bodyguard'lığını bizim botlarımız yapacak.

Öte yandan bir ilke imza atacağız. ABD Türkiye'den ilk defa hücum botu almak için harekete geçti. ABD'li yetkililer geçtiğimiz hafta tershanemizi gezdi. Botları test etti. Onların testinden en yüksek puanı aldık. ABD Ar-Ge desteği teklifinde de bulundu" açıklamasını yaptı. 

KAYNAK: HABER7 
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 09:12

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17