Maske takma ve HES kodu zorunluluğu kalktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Maske takma ve HES kodu zorunluluğu kalktı

Covid -19 virüsü nedeniyle iki yıldır hayatımızda olan maske artık zorunlu değil.

-

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açık havada maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını, kapalı alanlarda da mesafeli olunması durumunda yine maskenin zorunlu olmadığını açıkladı. Koca, HES kodu uygulamasının da kaldırıldığını söyledi.

-

Covid-19'la mücadelenin bundan sonra aşıyla verileceğini kaydeden Sağlık Bakanı kurulda alınan kararları şöyle açıkladı: “Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz, Kapalı ortamda havalandırma yeterliyse ve mesafe varsa maske takmak artık şart değil. Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı, hiçbir kurum ve kuruluşta HES kodu kontrolü yapılamayacak. Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek. Okullarda hasta çıkması durumunda sınıfın kapatılması uygulaması sona erecek.

-

Salgın etkisini yitirdi, somut gözle görülen gerçek budur. Salgın kelimesine eskisi kadar vurgu yapmaya gerek yoktur. Salgınla toplum olarak, kısıtlamalarla mücadele etme döneminden bireysel olarak korunma dönemine geçmeliyiz. Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz. Maskeyi gerektiğinde hemen takmak üzere yanımızda taşıyoruz. Özellikle büyüklerimizle, kronik hastalarla bir aradayken maske günlük hayatımızın vazgeçilmezi olmalıdır.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2022, 19:06

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17