Kayak Merkezleri Adresleri

Kartepe

Kartepe, 1650 mt. yükseklikteki Kartepe Dağı...

Kayak Merkezleri Adresleri
banner46

Kartepe

Kartepe, 1650 mt. yükseklikteki Kartepe Dağı (eski adıyla Keltepe) üzerine kurulmuştur. Kış turizminin hızlıca popülerleşen ismi Kartepe, özellikle İstanbul'a yakınlığı ile, karar verdiğiniz gibi aynı gün kayabilmenize ve doğayla iç içe olabilmenize olanak tanıyor.

Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli'nin hemen çıkışında; Maşukiye’de, Bursa, Ankara ve İstanbul illerinin tam ortasında bulunuyor. İstanbul’dan İzmit’e doğru hareket edip, yaklaşık 100 kilometre sonra otobandan çıkınca (TEM’den İzmit Doğu ve Kartepe çıkışı) bir 10 km devam edip Maşukiye’ye ulaşıyorsunuz. Maşukiye merkeze ulaştığınızda, 100 metre ileride bulunan Penguen Tepe kayak evinden de kayak malzemelerinizi ve elbiselerinizi uygun koşullarda temin edebilirsiniz. Ayrıca tepeye servisle çıkmak isteyenler için Penguen Tepe kayak evi yanında minibüs servisi kalkmaktadır. Bununla birlikte yiyecek, içecek, tost gibi ihtiyaçlar içinde Penguen Tepe’nin karşısında market bulunuyor.

Greenpark Resort, Kartepe’nin zirvesindeki tek tesistir, 5 yıldızlı ve oldukça şık bir oteldir. Kartepe yöresinde nehir başlarında restaurantlar, çay bahçeleri, Alabalık lokantaları uğramak isteyebileceğiniz oldukça güzel manzaralı diğer alternatiflerdir. Kış sporlarının yapıldığı diğer turistik bölgelerden farklı olarak, deniz ve göl manzarasına sahip birkaç dağdan biridir Kartepe. Sapanca Gölü’nü ve İzmit Körfezi’ni tepeden görüyor. Modern teleferik ve telesiyej sistemleriyle de dikkat çekiyor. 3 milyon 500 bin metrekare alan üzerine yayılan tesislerin belkide en büyük artısı, otel ve betonarme kalabalığı içinde olmaması.

Kartepe Kayak Merkezi, ayrıca golften futbola, trekkingden, binicilik sporuna kadar her dönem için farklı etkinlikler düzenleniyor. Fakat en büyük yatırım kayak turizmine. Her zorluk derecesine göre pist bulunuyor.

Kartepe kuzeybatı yönünden esen ve Karadeniz’i aşarak kışın bölgeye yoğun yağış getiren Karayel rüzgarı, Kartepe’nin 1100 m üstündeki yüksekliklerine yoğun kar yağışı getiriyor.

Kartepe Kayak Merkezi‘nde 4 lift 3 telesiyej 1 teleski mevcut olup pist uzunlukları 400 m ile 3500 m arasında değişmekte, kayak sezonuda genelde Aralık sonlarından Mart başına kadar sürmektedir. Kartepe Kayak Merkezi‘nde kar kalınlığı normal şartlarda 80- 200 cm arasında seyretmektedir.

Uludağ

Uludağ kayak merkezi Türkiye’nin kış turizmi deyince akla gelen ilk isimlerindendir. Fatintepe ve Kuşaklıkaya tepelerinin üzerine kurulmuştur. 2543 metre yüksekliğe sahip olan Uludağ, Türkiye'nin en önemli ve en bilindik kayak merkezlerindendir. Uludağ Milli Parkı Bursa'dan 36 km, İstanbul'dan yaklaşık 270 km uzaklıktadır.

Ormanlarla kaplı kayak merkezi, 1750- 2543 metre yüksekliktedir. Yılın kayak yapmaya müsait en elverişli günleri 20 Aralık- 20 Mart arasıdır. Kayak merkezi Alpin usulü, snowboard, cross country ve heli-skiing yapmaya uygundur.Uludağ' da eskiden konaklama daha pahalı iken, günümüzde konaklanacak otel, motel ve pansiyonlar oldukça çeşitli alternatifler sunabilmektedirler. Bununla beraber Uludağ lift ve pist sayısı açısından oldukça zengindir.

Toplam 2300 yatak kapasiteli ve 14 adet konaklama tesisi I.Gelişim Bölgesinde bulunmaktadır. II. Gelişim Bölgesinin de devreye girmesiyle Uludağ’da kalınabilecek ve kayılabilcek opsiyonlar fazlalaşmıştır. Uludağ, kayak kaymak isteyenler kadar, “eğlence merkezi” ünü sebebiylede tercih edilebilinen bir yerdir.

Kuşaklıkaya Pisti F.I.S(Uluslararası Kayak Federasyonu) tarafından tescil edilmiştir. Tutyeli kayak pisti ile İtalyan Yokuşu kayak pistlerinin F.I.S. tarafından tescil edilmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

Kartalkaya

Kartalkaya batı Karadeniz bölgesinde, Bolu ilinin güneydoğusunda, Köroğlu dağları üzerinde yer almaktadır. Kartalkaya bugün birçok kayakçı ve snowboardcunun tercih ettiği mekanlardan biridir. Günübirlikçilerin yada yatılı olarak Ankara’dan ve İstanbul’dan sıkça ziyaret ettiği bir yerdir.

Kartalkaya’da kayılabilen alan 1850 - 2200 metre yükseklikleri arasındadır.Kartalkaya ve kayılan alanları çam ormanlarıyla kaplıdır. Rüzgar yönü batı - kuzeybatıdır. Aralık ayı başlarından mart ayı sonlarına kadar kayılabilmektedir ve 3 metreye kadar kar görülebilmektedir.

Kalınabilinecek en bilindik mekanları Kartal otel, Grand Kartal ve Dorukkaya otelleridir. Odalarda dağ, orman ve kayak pisti manzaraları mevcuttur. Otelde ayrıca çeşitli restaurantlar, cafeler, barlar, bilardo masaları, sauna, havuz gibi çeşitli eğlenceli alternatifler vardır. Kartalkaya İstanbuldan yaklaşık 250, Ankara’dan ise 200 kmdir.

Palandöken

Erzurum ilinde bulunan palandöken 3185 metre yüksekliğindedir ve kayak yapılan pistleri 2200 – 3176 metre aralıklarındadır. Palandöken isminin geliş kaynağı hakkında birçok rivayet olsada kabul görmüş olan görüşlerden biri “pala deviren”, “paladöken” isimlerinden geldiğidir.

Palandöken’de toplam pist uzunlukları 28 km’yi bulur, ayrıca Türkiye’nin en uzun pisti de gene Palandöken’dedir. Bu pistte 12 km boyunca durmadan kayabilirsiniz! Hava durumu ve sıcaklık ortalaması Palandöken’de, ve Erzurum ilinde kış aylarında düşük olduğundan, yağış olduğu sürece kal kalınlığı ve süresi tatminkardır.Kar kalınlıkları ortalama 200-300cm arasındadır. Palandöken’in en yüksek noktası “Büyükejder” tepesidir ve buradaki lifte Ejder pisti de denmektedir.


Palandöken 5 adet telesiyej, 1 adet teleski,1 adet gondol lift ve 2 adet baby lift ile hizmet vermektedir. En bilindik konaklama merkezleri Polat Renaissance ve Dedeman Ski Lodge otelleridir.

Sarıkamış

Kars ilinde bulunan Sarıkamış'ı diğer pistlerden ayıran en önemli özellik, bölgeye yağan kar cinsidir. Kayak sporu ve snowboard için oldukça elverişlidir ve dünyada sadece Alpler de olan toz kristal kar, ülkemizde bir tek Sarıkamış'ta mevcuttur. Bununla beraber göz ardı edilmemesi gereken, çam ormanları ile çevrili doğal güzelliğidir.

2634metre yükseklikte bulunan Cıbıltepe, tüm kayakçıların isteyebilecekleri zorluk derecelerine hizmet edebilmektedir.


5 km si Uluslararası federasyon tescilli toplam 50km uzunluğunda Cross Country alanı bulunuyor. Kayak sezonu genelde 20 aralık-20mart tarihleri arasında hizmet vermektedir.

Erciyes

Kayseri il merkezine 25 km uzaklıktaki Erciyes, sönmüş bir yanardağ olmasından dolayı ovaların ortasında birden yükselen görüntüsüyle dikkat çeker. Erciyes kayak merkezi sehire 20km ankaraya 3, mersin ve adanaya ise 2 saat mesafede bulunmaktadır. Kayılacak pistler 1800-3000 metre yükseklikleri arasındadır. Dağda 3 adet mekanik çıkış bulunmakla beraber, teleferik, T barlar ve chair liftler de mevcut.

Ilgaz

Ilgaz, kastamonu ilinde ılgaz milli parkının içerisinde bulunmaktadır. Zirvesi 2850m. olan tesiste, kayak pistleri 1800-2000 metre yükseklikleri arasındadır. Ilgazda sezon aralık ve nisan ayları arasında sürer, ve kar kalınlıkları 50-200m arasındadır. Tesiste 1 adet teleski ve 1 adet çift iskemleli telesiyej bulunmaktadır.

Kayak merkezi Ilgaza 30, Kastamonu’ya 40, Ankaraya 203, İstanbul’a ise 475km uzaklıkta bulunmaktadır. Ilgaz doğal güzellikleri ve ormanlarıylada göze batan kayak merkezlerimizdendir. En bilindik Doruk oteli dışında 1500 yatak kapasiteli oberj türü dağ evleride mevcuttur.

Davraz

Davraz, Isparta göller yöresinde bulunan davraz dağında bulunur ve 2637 meter yüksekliğindedir. Bölgede kar kalınlıkları 50-200cm arasında seyreder. Davraz’ın güzel yönlerinden biri 3 gölün ortasında bulunması ve Erciyes gölünü netçe görebilmesidir. Kayak ve snowboard dışında trekking, yamaç paraşütü gibi diğer doğa sporlarına da uygundur. Isparta’ya 26 km, Antalya’ya 154 km, Ankara’ya 452 km, İstanbul’a 643 km, İzmir’e ise 420 km uzaklıktadır.

Saklıkent

Antalya’nın batısındaki Bey dağlarında bulunna Saklıkent’in en önemli özelliği, Antalya’nın merkezine 50 km mesafede olmasından dolayı hem yazı hem kışı aynı gün yaşayabilmenize olanak tanır. Bununla birlikte kış sezonu kısadır ve kar kalınlıkları 50-100m arasında seyir eder. Zirvesi 2550 metre yüksekliğindedir ve pistleri 2000 – 2400 metre aralığındadır. 2 adet teleski, kolay ve orta zorluk dereceli 2 adet piste hizmet etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2011, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17