Kadir TOPBAŞ'tan Sancaktepe'ye Dev Yatırımlar. Sefa Tepesi Rekreasyon Alanı ve Osmangazi Caddesi Alt Geçidi ve Bağlantı Yolları’nın temel atma törenlerine katıldı.

İstanbul...

Kadir TOPBAŞ'tan Sancaktepe'ye Dev Yatırımlar. Sefa Tepesi Rekreasyon Alanı ve Osmangazi Caddesi Alt Geçidi ve Bağlantı Yolları’nın temel atma törenlerine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe İlçesi’nin çehresini değiştirecek ve toplamda 19 Milyon TL’ye mal olacak  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sancaktepe Sefa Tepesi Rekreasyon Alanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmangazi Caddesi Alt Geçidi ve Bağlantı Yolları’nın temel atma törenlerine katıldı.

Sefa Tepesi’nde yapılan temel atma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Kaymakamı  Feyzullah Özcan ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, belediye olarak “Önce insan ve insana hizmet” diyerek çalıştıklarını belirterek, son 8 yılda İstanbul'a 49 milyar liralık yatırım yaptıklarını ve yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

“Göreve geldiğimiz günden bu güne Türkiye'nin yeniden şekillenmesinde ve İstanbul'un yeniden yapılanmasında var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Başkan Topbaş, dünyanın değişik yerlerinde katıldığı toplantı ve konferansta yabancı yetkililerin  İstanbul ve Türkiye’den gıpta ile bahsettiklerini söyledi.

Başkan Topbaş, İstanbul'u topyekün yeniden ayağa kaldırdıklarını ve bir ucundan diğer ucuna yatırımlar yaptıklarını kaydederek, ulaşım konusunda da önemli yatırımlar yaptıklarının altını çizdi.

“İstanbul’un yer altını demirağlarla ördük” diyen Başkan Topbaş, Üsküdar-Ümraniye metrosunun Sancaktepe'ye kadar kısa zamanda getirileceğini söyledi.

Başkan Topbaş, buraya yapılacak metronun maliyetinin 2.5 milyar lira olduğunu ve belediyenin kendi olanaklarıyla yapılacağını da ifade ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimler öncesinde “İstanbul Büyükşehir Belediyesi batıyor” dediğini hatırlatarak bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“Belediye şirketlerinin bilançoları İnternet sitemizde var. Şirketlerimizin teker teker bilançolarını isteyen şirketlerin sitelerine girerek görebilirler” diyen Başkan Topbaş, “Belediye batıyor diyorlardı. Belediyenin yaptığı yatırımların büyüklüğünü herkes biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konuda hassasiyeti varsa, kendi partisinden herhangi bir büyükşehir belediyesinin şirketlerinden sadece bir tanesinin bilançosunu internete koysunlar” şeklinde konuştu.

Sancaktepe ve çevresine yapılan yatırımları da anlatan Başkan Topbaş, Sefa Tepesi rekreasyon alanına 8 milyon liralık bir yatırım yapılacağını ve düzenlemenin Temmuz ayında biteceğini anlattı.

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş protokol ve çocuklarla birlikte sahneye getirilen uzaktan kumanda ile harç makinesinden ilk harcı inşaatın temellerine attı.

Başkan Topbaş buradaki temel atma töreninin ardından Osmangazi Caddesindeki alt geçit ve bağlantı yollarının 11 milyon liraya mal olacak inşaatının temel atma törenine katıldı.

Başkan Topbaş burada da sahneye aldığı bir çocukla beraber inşaatın ilk harcını temele attı. Osmangazi Caddesindeki alt geçit ve bağlantı yollarının inşaatı da Temmuz ayında bitirilerek hizmete alınacak.

Tören alanından ayrılırken gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Topbaş, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden önce açıkladığı projelerle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “Belli bir aşamaya getirdik. İlgili bakanlığın özellikle kanal projesiyle ilgili çalışması var. Güzergahın netleşmesi konusunda öneri olarak bizim çalışmamız var” dedi.

Kanal İstanbul projesinin bir vizyon projesi olduğunu ve basit bir iş olmadığını dile getiren Başkan Topbaş, projeye belediye olarak katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşüm projesinde son durum ve kiracıların durumunun sorulması üzerine de Başkan Topbaş,   sürecin uzamasının nedeninin, orada yaşayanları ikna etmede yaşanan problemler olduğunu belirterek,  oradaki bazı maliklerin farklı beklentilerinden dolayı uzamaların olduğunu, kiracıların durumuna ilişkin de onları mağdur etmeyecek bir taşınmanın olabileceğini söyledi.

Başkan Topbaş, Beyoğlu'nun hemen bitişiğindeki bu alanın yeniden yapılanmasıyla kentte doku yenilenmesi olacağına inandığının altını çizerek, bu çalışmanın Beyoğlu'nda önemli bir kazanım olacağını ifade etti.


Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2011, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17