İthal öğretmene tepkiler artıyor

İthal öğretmene tepkiler artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt dışından 40 bin ingilizce öğretmeni getirilmesini öngören projesine eğitimcilerin tepkisi artıyor. Bugün Bakanlık önünde eylem vardı..

  Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu'na bağlı Türk Eğitim-Sen yabancı öğretmen istihdamı projesini protesto etmek için eylem yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen eylemde, "Omurgasız siyaset istemiyoruz", "İşte memur, işte sendika" şeklinde sloganlar atıldı. Eylemde konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yabancı öğretmen istihdamı projesinin yanlış bir uygulama olduğunu söyleyerek, "Bu proje milletimizin kabul edemeyeceği bir projedir. Gözümüzün içine baka baka ortaya konuldu. 2 gündür sayın bakan bu projeyi millete anlatmaya çalışıyor. Bunların gelmesinin ataması

yapılmayan öğretmenleri etkilemeyeceğini, atamalara devam edileceğini, bu kişilerin yani bu ithal angusların İngilizce öğretmenleri ile beraber derse gireceğini söylüyor" dedi.

Eylemde konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ise, "350 bin öğrenci iş bekliyor. Bunları istihdam ettiniz de sıra yabancı öğretmenlere mi geldi? Anguslardan sonra sıra ithal öğretmenlere mi geldi? Herkes bilmelidir ki yabancı öğretmen alımı bu öğretmenlerin annelerine babalarına hakarettir" dedi. Eylem sonrası grup olaysız şekilde dağıldı.

Projeye, Memur Sen Konfederasyonu ile alt sendikası Eğitim Bir Sen de karşı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2011, 06:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17