İşte son anket! Halkın %61 i ne istiyor?

MAK Danışmanlık'ın yaptığı ankete göre, vatandaş öncelikli sorunlar arasından ilk kez terörü çıkardı. Halkın yüzde 61'i çözüm konusunda hükümete güveniyor.

İşte son anket! Halkın %61 i ne istiyor?
banner46

Çözüm sürecinde gözler PKK'nın sınırdışına çekileceği 8 Mayıs'a çevrilirken 81 ilde 40 bin kişiyle yapılan anket terörün vatandaşın gündeminden düştüğünü ortaya koydu. MAK Danışmanlık tarafından yapılan anket çalışmasına göre terör ilk kez öncelikli sorunlar arasında değil ve halkın yüzde 61'i terörü bitirme konusunda hükümete güveniyor. MAK Danışmanlık tarafından 11-13 Nisan tarihleri arasında yapılan araştırmada 400 saha çalışanı 40 bin kişiyle görüştü ve güncel konulara ilişkin 15 soru yöneltti. "Sizce terör sorununun çözümünde hükümet başarılı olacak mı?" sorusuna ankete katılanların yüzde 61'i 'evet', yüzde 34'ü 'hayır' derken, yüzde 5'i ise kararsız olduğunu belirtti. "Türkiye'nin birinci sorunu nedir?" sorusuna ise katılanların yüzde 29'u işsizlik, yüzde 21'i hayat pahalılığı, yüzde 18'i Suriye yanıtını verdi. İlk 5 sorun arasında 'terör' yanıtı yer almazken, ankete katılanların yüzde 11'i sorun olarak 'ülke bütünlüğü'nü gördüğünü belirtti.


GÜNEYDOĞU'NUN SEÇİMİ AK PARTİ


Ankette hükümetin başarılı bulunup bulunmadığı yönündeki soruya yüzde 51.2 oranında 'evet', yüzde 40.8 oranında 'hayır' yanıtı verilirken "Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna da ankete katılanların yüzde 50.3'ü AK Parti, yüzde 22.8'i CHP, yüzde 12.8'i MHP, yüzde 7.1'i BDP, yüzde 3.1'i Saadet Partisi ve yüzde 2.1'i de BBP karşılığını verdi. Ankete göre, Doğu ve Güneydoğu'da AK Partili seçmenin ikinci tercihi Saadet Partisi ve BDP olurken, BDP'li seçmenin yüzde 95'inin tercihi AK Parti. İç Anadolu'da MHP'li seçmenin ikinci tercihini AK Parti oluştururken, batı bölgelerinde MHP'li seçmenin ikinci tercihi CHP.


BAŞKANLIK DESTEĞİ


Başkanlık sistemi konusunda nabzı ölçülen vatandaşa "Size göre ülkemiz için başkanlık sistemi faydalı olur mu?" sorusu yöneltildi. Deneklerin yüzde 57'si 'evet', yüzde 33'ü 'hayır' yanıtı verirken, yüzde 10'u kararsız olduğunu ifade etti. Yeni anayasanın hazırlanamaması konusunda kimin başarısız olduğu yönündeki soruya da ankete katılanların yüzde 41'i 'hükümet', yüzde 44'ü ise 'muhalefet' şeklinde cevap verdi. Ankette "en başarılı bulduğunuz bakan hangisi?" sorusuna katılanların yüzde 9'u Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yanıtını verirken sıralamada ikinci sırada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve üçüncü sırada da Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım yer aldı.





kaynak ; habervaktim

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2013, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17