İstanbul’un en başarılı okulları "Yönver Ödülleri" töreniyle ödüllendirildi. İstanbul'un en başarılı olan ikinci okulu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul...

İstanbul’un en başarılı okulları

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğinde Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen ''YÖNVER Ödülleri'' töreniyle İstanbul’un en başarılı okulları ödüllendirildi.

Haliç Kongre Merkezi’ndeki ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul’daki okullardan çok sayıda eğitimci katıldı.

Farklı kategorilerde 60’a yakın lisenin ödül alacağı törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “2002 yılına kadar İstanbul'da yapılan toplam derslik sayısı 33 bin 875 iken  2002 yılından bu yana kadar tam 21 bin 814 derslik ilave edildi” dedi.

YÖNVER Projesiyle şimdiye kadar Türk kamu bürokrasisinde cezalandırmaya dayalı yönetim anlayışından farklı bir anlayışa imza atıldığını ifade eden Dinçer, YÖNVER projesinin Milli Eğitim Bakanlığı uygulaması ve tarihinde oldukça önemli bir zihniyet değişiminin başlangıcı olarak gördüğünü dile getirdi.

Dinçer şöyle devam etti: “İnsanların yeni şeyler yapması çok arzu edilmedi. Bu uygulama, Türk kamu yönetimi anlayışındaki cezalandırma fikrinden çok başarılı olanların ödüllendirileceği fikrine bir geçişi temsil eder. Bu zamana kadar kamu yönetim sistemi içerisinde daha sübjektif olarak değerlendirildiler. Siyasi partisine göre, inancına göre, mezhebine göre, kılığına, kıyafetine göre, cinsiyetine göre, farklı şekillere göre değerlendirildiler. Halbuki performans ölçülerinin ortaya konulması insanlarımız için objektif bir ölçü koymak demek ve o ölçüye göre, az önce saydığım tüm kriterlerin dışında bir değerlendirmeyi ifade eder.”

“Derslikler, okul koridorları, okul bahçeleri, sokaklar, evler, oturma odaları, aslında birer eğitim alanı olarak düşünülmedikçe ve o alanlarda eğitimi devam ettirmedikçe eğitimin niteliğinin arttıramayacağımızı bilmeliyiz.” diyen Bakan Dinçer, eğitimin sadece öğretmen ve öğrencinin derste yaptığı eylemler olarak görülmesinin yanlış olacağına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından başarılı olan okulların yöneticileri sahneye davet edilerek ödülleri verildi. Başkan Kadir Topbaş'ta İstanbul'un en başarılı olan ikinci okulu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ödülünü verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2012, 21:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17