İstanbul İçin Deprem Çalışma Grubu kuruldu

Başkan Kadir Topbaş’ın ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı depreme hazırlık toplantısında...

İstanbul İçin Deprem Çalışma Grubu kuruldu
banner46

Başkan Kadir Topbaş’ın ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı depreme hazırlık toplantısında oluşturulması kararlaştırılan “Deprem odaklı çalışma grubu” kuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Başkanlığı’nda ilçe Belediye Başkanları ve teknik müdürlerinin “Deprem odaklı Kentsel dönüşüm” toplantısında alınan kararlar uygulamaya konuluyor.

Alınan karar gereği İBB meçlisinde parti Grup başkan vekilleri koordinasyonunda “Deprem odaklı çalışma grubu” oluşturuldu.

Bakanlığın hazırladığı taslak üzerinde çalışma yapacak olana grup Bakanlık ile koordine olarak teknik destek verecek.

İBB MECLİSİ DEPREM ÇALIŞMA GRUBU

1. M. Ergün TURAN -  Ak Parti Grup Bşk. V.
2. Murat AYDIN – Zeytinburnu Belediye Başkanı
3. Aziz YENİAY – K.Çekmece Belediye Başkanı
4. Mustafa DEMİR – Fatih Belediye Başkanı
5. A. Misbah DEMİRCAN – Beyoğlu Belediye Başkanı
6. Mevlüt UYSAL – Başakşehir Belediye Başkanı
7. Tevfik GÖKSU – Esenler Belediye Başkanı
8. Mustafa KARA – Üsküdar Belediye Başkanı
9. Sefer KOCABAŞ – İmar Komisyonu Başkanı
10. Timur SOYSAL – İmar Komisyonu Başk. V.
11. Veli SARIKAYA – Deprem ve Doğal Afet Komisyon Başkanı
12. Abdi KESİMAL – Deprem ve Doğal Afet Komisyon Başkan V.
13. Fahrettin KAYHAN – CHP Grup Bşk. V.
14. Selami ÖZTÜRK – Kadıköy Belediye Başkanı

15. Ateş Ünal ERZEN – Bakırköy Belediye Başkanı
16. Mustafa DEĞİRMENCİ – Avcılar Belediye Başkanı
17. Şükrü GENÇ –Sarıyer Belediye Başkanı
18. Sedat ÖZKAN – İmar Komisyonu Üyesi
19. Ömer Lütfü Somun –İmar Komisyonu Üyesi
20. Mustafa ÖZDEMİR – Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Üyesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ergün Turan, “Deprem Odaklı Çalışma Grubu”nun adeta İstanbul'un ortak aklı olacağını belirterek, “Elimizde bir sihirli değnek yok, ama çok çalışacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Kadir Topbaş’ın başkanlığında yapılan depreme hazırlık toplantısının ardından, Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin başkan vekilleri koordinasyonunda “Deprem Odaklı Çalışma Grubu” oluşturdu. 20 kişiden oluşan komisyonda 7'si AK Partili 4'ü CHP'li belediye başkanı, 2'si AK Parti, 2'si CHP olmak üzere 4 İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyesi ve iki partiden 3 Deprem Doğal Afet Komisyonu üyesi yer alıyor.

Komisyonun çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ergün Turan, “Deprem Odaklı Çalışma Grubu”nun adeta İstanbul'un ortak aklı olacağını belirterek, “Tabi şunu da söyleyeyim ki bizim elimizde bir sihirli değnek yok. Hemen çözüm beklemesinler ama çok çalışacağız” dedi.

Komisyonunun siyaset üstü tutulduğunu ve kendisiyle CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan’ın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüreceğini belirten Ergün Turan, “Depreme hazırlıkla ilgili çalışmalara gelecek hafta başlayacağız. Komisyon çalışmaları siyaset üstü ortak akıl ve tecrübeyle hareket edilecek” diye konuştu.

Öncelikle Bakanlığın kanun çalışmalarına fikirlerini ileteceklerine dikkat çeken Turan, “Ayrıca vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda yönlendireceğiz. Asıl görevimiz ise yasal çalışmalarda İstanbul'un ortak aklını iletmek. Tabi şunu da söyleyeyim ki bizim elimizde bir sihirli değnek yok. Hemen çözüm beklemesinler ama çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2011, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17