İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti seçildi

Brüksel dönüşü açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, “Bir taraftan İstanbullular adına...

İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti seçildi

Brüksel dönüşü açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, “Bir taraftan İstanbullular adına dünya da İstanbul’u temsil ediyorum, Türkiye’yi temsil ediyorum, diğer taraftan da büyük organizasyonların belgelerini bayraklarını bu kente getiriyorum ve taşıyorum” dedi.

İstanbul Havalimanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk ve bazı bürokratlar tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Kadir Topbaş daha sonra Bürüksel gezisi ile ilgili olarak gazetecilere açıklama yaptı.

İstanbul’a gelen heyetin İstanbul’u 2012 Avrupa Spor Başkenti seçmeyi bir yıl öncesinden karar verdiklerini dile getiren Başkan Topbaş, “Bu seremoni de ekibimize katılan bize destek veren Avrupa Birliği Bakanımız Egemen Bağış, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Ak Parti Milletvekili Hakan Şükür, Milli Basketbolcumuz İbrahim Kutluay, Spor Aş.’den arkadaşlarımızla Birleşmiş Milletler’deki toplantıya Bürüksel’de katıldık ve oradaki heyecana birlikte ortak olduk” dedi. İstanbul’un hak ettiği bir payeyi aldığını dile getiren Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Ve orada dedik ki Türkiye Avrupa Birliği’ne girmemiş olmasına rağmen 2010 Kültür Başkentliliğini aldığı gibi 2012 Spor Başkentliliğini de aldı. Aslında hak ettiği bir payeyi aldı. Heyet İstanbul’a gelip inceleme yaptığında daha gitmeden aslında bir yıl önceden kararını vermişti. Diğer kentlerden farklılığını görmüşlerdi. Ve bizlerde bunu hak ettiğimiz bir onur belgesi olarak görmekteyiz.”

Başkan Kadir Topbaş, göreve geldikleri 2004 yılında İstanbul'un artık uluslararası karşılaşmaların, sportif müsabakaların yapıldığı bir şehir olacağı sözünü verdiklerini hatırlatarak İstanbul’un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilmesinde son yıllardaki uluslararası arenadaki başarıların etkili olduğunu söyledi.
Son birkaç yıl içerisinde İstanbul’un dünya çapında ses getiren spor organizasyonlarına ev sahipliğini yaptığını belirten Başkan Topbaş, Şampiyonlar Ligi final maçını en iyi şekilde gerçekleştirdiklerini, formula, motor GP ve son olarak da İstanbul'da Dünya Basketbol Şampiyonası finallerinin yapıldığını hatırlattı.
Başkan Topbaş şöyle devam etti: “2012 yılı içerisinde İstanbul ilçe belediyelerinin de katılacağı 7’den 70’e herkesin sporla yaşamasını, sporun hayatlarının bir parçası olmasını, bizimde bunun için alt yapıyı hazırlamamızı, yeni imkanlar oluşturmayı hedefliyoruz. İstanbul’un tarihi deneyimi ve birikimi bize verilen bu payenin altından başarıyla kalkmamıza olanak sağlayacaktır. Aldığımız her uluslararası organizasyona İstanbul çok başarılı şekilde bir ev sahipliği yapıyor.”

''İstanbul, fuar, kongre, finans merkezi derken sportif anlamda da artık dünyanın merkezi haline geliyor'' diyen Başkan Topbaş, İstanbul’a 130 okulda spor salonu yapıldığını ve çok ciddi anlamda spor kompleksleri kazandırıldığını da söyledi.

Yurt dışı gezilerinde İstanbul ve Türkiye’nin çok yakından takip edildiğine şahit olduğunu belirten Başkan Topbaş Beyrut ve Barselona gezisini şöyle değerlendirdi: “Bürüksel’den Barselona’ya geçerek UCLG toplantısına katıldım. Barselona Belediye Başkanı yeni seçildiği için kendilerini de ziyaret ettik. Barselona’daki toplantı da 9-11 Aralık tarihleri arasında Floransa’da yapılacak büyük çaptaki UCLG toplantısı ile ilgili olarak uzun görüşmeler yaptık. Bu toplantı yerel yönetimler arasında yapılan dünyanın en büyük toplantısı olma özelliğini de gösteriyor. Geçen hafta da Beyrut’a yaptığım gezinin çok verimli geçtiğini belirmek isterim. Şunu görüyorum ki dünyanın neresine gidersek gidelim İstanbul’daki gelişmeler Türkiye’deki gelişmeler hayranlıkla takip ediliyor ve bir model olarak izleniyor. Bu bizim millet olarak başarıya imza attığının belirtisidir. Dünya artık İstanbul’u Türkiye’yi çok daha faklı görüyor.”

“İstanbul’u dünya arenasında temsil etmekten gurur duyuyorum” diyen Başkan Topbaş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir taraftan İstanbullular adına dünya da İstanbul’u temsil ediyorum, Türkiye’yi temsil ediyorum, diğer taraftan da büyük organizasyonların belgelerini bayraklarını bu kente getiriyorum ve taşıyorum. İstanbullular adına yaptığım bu görevden duyduğum onuru gururu ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki İstanbullular da bu gururu taşımaktalar.”

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2011, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17