İki ay içinde İstanbul'da deprem olma riski, % 32 gibi yüksek bir durumda!...

İki ay içinde İstanbul'da deprem olma riski, % 32 gibi yüksek bir durumda!...
Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen deprem konferasında konuşan İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, iki ay içinde İstanbul'da deprem riskinin yüzde 32 olduğunu söyledi.

İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Felaketler ertesinde kurtarma faliyetleri ve lojistik planlama' konulu konferansta arama kurtarma ekiplerinin deprem sonrasında yapması gerekenler anlatıldı.

Konferansta konuşan İstanbul Üniversitesi Dahili Tıp Bilimlerinden Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, enkaz altında kalan yaralıyı çıkarmadan önce tıbbi müdahale yapılması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever şunları söyledi: "Yaralıya enkaz altında tedavi uygulamalıyız. Aksi takdirde çıkardıktan sonra ölebilir. Doğal afetlerden sonra lojistik de çok önemlidir. Deprem sonrasında arama kurtarma ekipleri koordineli bir şekilde çalışıp lojistiği sağlamalıdır. Türkiye bir deprem ülkesidir. Türkiye'de üç bölge var ki bizi çok tedirgin ediyor. Bunlardan bir tanesi Hatay- Antakya civarındaki 90 kilometre uzunluğundaki bir fay hattıdır. Diğeri Elazığ'ın tam altından geçen ve bizi dehşete sürükleyen 135 kilometre uzunluğundaki bir fay hattı. Bu nedenle her an Elazığ'da kötü bir olay bekliyoruz."

İki ay içerisinde İstanbul depreminin olma riskinin yüzde 32 gibi çok yüksek bir değer olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sever, "Deprem olmayan her gün depreme biraz daha yaklaşıyoruz. Risk artıyor. İstanbul Belediyesi'nin tahminlerine göre bu deprem sırasında ölü sayısının 70 ile 90 bin arasında olacağı, yaralı sayısının ise 135 bin civaında olacağı belirtiliyor" dedi. (Milliyet)

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2011, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17