Hakkari Yüksekova da 5,4 Büyülklüğünde Deprem Siirt'te Hissedildi

Bugün saat 11.04'te merkez üssü Hakkari Yüksekova Dilekli olan bir deprem meydana geldi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi veDepremAraştırma Enstitüsü...

Hakkari Yüksekova da 5,4 Büyülklüğünde Deprem Siirt'te Hissedildi

Bugün saat 11.04'te merkez üssü Hakkari Yüksekova Dilekli olan bir deprem meydana geldi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi veDepremAraştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, saat 11.04'de Dilekli mevkisinde 5.4 şiddetinde deprem oldu.

Deprem nedeniyle Yüksekova'da eğitime 1 gün ara verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından eğitime ara verildi.

Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren, merkez üssü, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dilekli köyü olan 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.

İlçe merkezi ve köylerde, ilk belirlemeye göre, bir sıkıntı olmadığını bildiren Özeren, köylere ulaşarak bilgi almaya çalıştıklarını kaydetti.

Öte yandan,terörörgütü yandaşlarınca ilçe merkezinde sabah saatlerinde izinsiz gösteri yapan bir grubun, deprem sırasında ve sonrasında da eylemlerini sürdürdüğü gözlendi. Grup, güvenlik güçlerinin ''deprem oldu, vatandaşa yardımcı olmamız için dağılın'' anonsuna rağmen dağılmadı.

SİİRT'TE DE HİSSEDİLDİ


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgilere göre, merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dilekli köyü olan 5.4 şiddetindeki deprem Siirt'te de hissedildi.

Siirt'te kısa süreli paniğe neden olan deprem 4 saniye sürdü.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2011, 21:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17