ERZURUM PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ ADRES VE TELEFON NUMARALARI

PALANDÖKEN DAĞININ KONUMU3185 m. zirveye sahip Palandöken dağları, Erzurum'un güneyinde yer alır ve doğu-batı yönünde uzanır. Erzurum Türkiye'nin en yüksek ve soğuk illerinden biridir.

ERZURUM PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ ADRES VE TELEFON NUMARALARI
banner46

PALANDÖKEN DAĞININ KONUMU
3185 m. zirveye sahip Palandöken dağları, Erzurum'un güneyinde yer alır ve doğu-batı yönünde uzanır. Erzurum Türkiye'nin en yüksek ve soğuk illerinden biridir.

PALANDÖKEN DAĞINDA SEZON

Yılın 150 günü karla örtülüdür. Aralık-mayıs arasındaki dönem kayak etkinlikleri için en uygun zamandır. Normal kış koşullarında 2-3 metre kar yağışı almaktadır. Mevsim boyunca "toz kar" üzerinde kayak yapılmaktadır.

PALANDÖKEN DAĞINDAKİ PİSTLER
Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistler dünyanın en uzun ve dik kayak pistleri arasında yer almaktadır. Pistlerin toplam uzunluğu 28 km. dir. En uzun pisti 12 km. ye ulaşmaktadır. Kayak alanı 2200-3176 m. yükseklik kuşağı üzerinde yer almaktadır. Başlangıç yeriyle varış noktası arasındaki yükseklik farkı 1000 m. dir. Slalom ve Büyük Slalom yarışmaları için 2 adet tescilli pisti (Ejder ve Kapıkaya) bulunmaktadır. Kayak Merkezinde 5 adet telesiyej (toplam 4500 kişi/saat kapasiteli), 1 adet teleski (300 kişi/saat kapasiteli), 2 adet baby lift (toplam 1800 kapasiteli), 1 adet gondol lift (1500 kişi/saat kapasiteli) hizmet vermektedir.

PALANDÖKEN DAĞINDA KONAKLAMA
4 ve 5 yıldızlı konaklama tesisleri, kayak evi, günübirlik tesisler ve lokantalar bulunmaktadır. Kayak dersi ve malzeme kiralama hizmetleri verilmektedir.

PALANDÖKEN DAĞINA ULAŞIM
Erzurum'a Ankara ve İstanbul'dan her gün uçak seferleri bulunmaktadır. Kayak Merkezi Erzurum Şehir Merkezine 5 km. uzaklıktadır. Hava alanına ise yalnızca 10 dakika mesafededir. Kış mevsimi boyunca şehir merkezinden halk otobüsü seferleri bulunmaktadır.

PALANDÖKEN DAĞI MASTER PLANI
Türkiye'de kış turizmi için yapılan ilk ciddi ve kapsamlı proje "Erzurum-Palandöken Kış Sporları ve Turizm Mastır Plan Çalışması"dır. Yapılan çalışmada Palandöken Dağları'nın doğal yapısı ve iklimi ile uluslararası kış sporları merkezi niteliklerine sahip olduğu belirlenmiştir. Projeye göre, üç ayrı alanda yapılacak düzenlemelerle günde 32 bin kişinin kayak yapmasına olanak sağlanabilecektir. Uluslararası yarışmalar hatta kış olimpiyatları burada düzenlenebilecektir. Bütün bu projelerin gerçekleşmesi halinde dağda 6 bin kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlanacaktır.

ERZURUM PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

Palandökende günde toplam 32 bin kişinin kayak yapabileceği, uluslararası yarışmalar hatta kış olimpiyatlarının düzenlenebileceği ve 6 bin kişinin doğrudan istihdam edilebileceği bir kapasiteye sahiptir.
Palandöken, Doğu’nun en popüler kayak merkezi. Hatta Türkiye’nin en iyi ilk üç kayak merkezinden birisidir. Yüksek irtifa, kaliteli kar, uzun kış, Palandöken’de sınırsız kayak keyfi sunuyor.
Kayak zamanı Kasım’dan Mayıs’a kadar tam altı ay sürüyor. Normal kış şartlarında iki ya da üç metre kar kalınlığı var. İkliminden dolayı da bu süre boyunca, kar kalitesi ‘toz kar’ özelliğini koruyor.

Palandöken Kayak Merkezi’nin 3125 metrelik pisti, Türkiye’nin en yüksek rakımlı pisti. Ayrıca 3125 metreden 2100 metre rakıma, hiç durmadan kayarak inmek mümkün. 27 No’lu pist, sekiz kilometreye varan uzunluğuyla, Türkiye’nin en uzun pistlerinden. Palandöken’de snowboard’cular için de ezilmemiş, doğal pistler var. Bu pistlere teleski ya da telesiyejlerle ulaşılıyor.

Palandöken’in özelliklerinden biri de uçak, otobüs ya da trenden indiğiniz andan itibaren, 20 dakika içinde, pist ve otellere ulaşabiliyorsunuz. Çünkü Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum’a sadece 13 kilometre uzaklıkta. Bu yol en sert hava koşullarında bile, her zaman ulaşıma açıktır.

Palandöken de Çeşitli kategorilerde kayak ve snowboard yarışmaları ile kar festivalleri de düzenlenmektedir. Ayrıca dağda 5 yıldızlı otellerin yanı sıra  kayak evi, günübirlik tesisler ve lokantalar bulunmaktadır. Kayak malzemesi kiralama hizmetleri verilmektedir ayrıca amatör kayakçılar için kayak hocalarından derslerde alınabilmektedir.

2011 Winter Universiade oyunlarına aday olan kentimiz  İtalya’nın Torino kentinde yapılan tanıtımdan sonra seçimleri kazanmış ve palandöken dağının tüm dünya tarafından tanınmasını sağlamıştır.

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ LİFT VE PİSTLER

İSİM     TİP     KOT FARKI     UZUNLUK     KAPASİTE
GONDOL     TELE CABİN     
1165 m

3200 m


1500p/h

BEDEN TERBİYESİ     CHAİR LİFT     
1200 m

3237 m


300p/h

BAĞLANTI LİFTİ     CHAİR LİFT     
45 m

840 m


900p/h

ACEMİ LİFTİ     CHAİR LİFT     
42 m

320 m


900p/h

BABY LİFT     TOW-BAR     
25 m

200 m


300p/h

TELESKİ     TOW-BAR     
100 m

800 m


650p/h

GÜNEY LİFTİ     CHAİR LİFT     
487 m

1528m


800p/h

VADİ LİFTİ     CHAİR LİFT     
225 m

1200 m


800p/h

EJDER LİFTİ     CHAİR LİFT     
597 m

1778 m


938p/h

SNDW TUBİNG     KAR BOTU     
47 m

350 m


180 p/h


PİSTLER

Palandöken Kayak Merkezinde toplam 22 adet pist mevcut olup, bu pistlerden 2”si FIS tarafından 1967-83 tescil nosu ile olimpik pist olarak ilan edilmiştir.

Doğu Anadolu'da Erzurum'un otantik atmosferi içinde yükselen Palandöken, kayak severlerin en gözde mekanlarından biri.
İdeal bir kar kalitesine sahip olan dağda, Türkiye'nin en uzun ve farklı zorluk derecesine sahip birçok kayak pisti yer alıyor. Kayarken duyulan heyecan, Palandöken'in muhteşem görüntüleri ile birleştiğinde unutulmaz bir tatil gerçekleşiyor.
KOLAY PİST     8 Adet
ORTA DÜZEY PİST     9 Adet
İLERİ DÜZEY PİST     3 Adet
YOL PİST     4 Adet
EJDER PİSTİ     GÜNEY PİSTİ ( KAPIKAYA)
MESAFE      1075 m     510 m
İNİŞ RAKIMI      3100 m     3100 m
ÇIKIŞ RAKIMI         2720 m     2025 m
İRTİFA FARKI      380 m     1075 m
PALANDÖKENDE BULUNAN OTELLER VE KAPASİTELERİ

SKI RESORT DEDEMAN PALANDÖKEN


Adres: PK. 115, 25000 Palandöken/ Erzurum

Tel    :(442) 316 24 14
e-mail:palandoken@dedeman.com.tr
web   :www.dedemanhotels.com

DEDEMAN HOTEL PALANDÖKEN
Toplam oda sayısı: 183
Toplam yatak sayısı: 610
Standart Oda sayısı: 172
Executive Oda sayısı:
10Süit sayısı:
1 Oda manzarası:
Dağ Farklı oda tiplerinin alanları: 25 - 35 m2 arası

TOPLANTI SALONLARI
- SALON
- RESTORAN
- ÖZEL RESTORAN
- SEMİNER SALONU




Teknik Ekipmanlar

Ücretsiz Ekipmanlar:
·  Kürsü
·  Tepegöz
·  Slayt makinası
·  Carousel
·  Perde
·  Flipchart
·  Mikrofon
·  Video ve TV
·  Simültane kabin
·  Beyaz Tahta
·  Teyp

Ücrete Tabi:
·  Kulaklıklar
·  Simültane Tercüme
·  Sony TV 117 Ekran
·  Multimedia Projektör (Data Girişli)



Kapalı yüzme havuzu, kayak pisti, farklı uzunluklarda 7 lift ve kayak dersleri, bilardo, solaryum, sauna, masaj, bilardo salonu, spor ve sağlık kulübü, kuru temizleme gibi hizmetler sunulmaktadır.


Kayak Mevsimi :
Aralık-Mayıs Yükseklik: 3.176 m (Ejder Tepesi)
Kayak alanları: 2.150-3.125 m arası
Toplam kayak Pisti: 28 km
En Uzun Pist: 12 km
Liftler: 7 Mekanik Lift

Ana Restoran: Açık büfe tarzındaki restoran 500 kişi kapasitelidir ve 07:30 – 10:30 ile 12:30 – 14:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Igloo Cafe: 100 kişi kapasitelidir, 10:30 – 24:00 saatleri arasında aperatif tarzda hizmet vermektedir.



Teleski Cafe: 100 kişi kapasitelidir, 10:30 – 18:00 saatleri arasında aperatif tarzda hizmet vermektedir.


Dedeman Cafe: Pist ortasında yer alan Dedeman Cafe, 100 kişi kapasitelidir, 10:30 – 17:00 saatleri arasında aperatif tarzda hizmet vermektedir.

Lobby Bar: 50 kişilik kapasiteyle 16:00 – 01:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Arzem Disco: 150 kişilik kapasiteyle 22:00 – 04:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

POLAT RENAISSANCE ERZURUM HOTEL     Adres: Palandöken Kayak yolu üzeri Palandöken/Erzurum

Tel    :0 (442) 232 00 10
e-mail:palandoken@polatholding.com
web   :www.polatrenaissance.com.tr

ODALAR
Polat Renaissance Erzurum Hotel'de 4 dubleks suit, 136 twin ve 94 queen olmak üzere toplam 234 adet yaz - kış klima tize edilebilir odası ile 693 yatak kapasitesine sahiptir.
Uluslararası standartlara göre yapılandırılmış olan odalarımız ev atmosferine uygun olarak dekore edilmiştir. Birleştirilebilir odalar, özürlüler için özel donatılmış oda ve sigara içilmeyen odaların yer aldığı otelimizde misafirlerimizin tüm özel ihtiyaçları için de bütün odalarda aşağıdaki teknik özellikler bulunmaktadır.-24 Saat ısıtma / soğutma sistemi, otomatik olarak ayarlanabilir.
-24 saat taze hava / egzoz sistemi.
-Sıcak / soğuk masajlı duş.
-Modern haberleşme sistemi.
-Bilgisayar / faks bağlantı imkanı.
-TV sistemi ile internet’e ulaşım ve tüm dünya TV yayınları.
-TV sistemi ile mesaj alma, hesap görme, sipariş verme, uyandırma ve enformasyon    kanalları takibi.
-Pay Tv sistemi ile vizyon filmleri izleme imkanı.
-Yangın algılama, alarm ve söndürme sistemleri (otomasyon kontrollü).
-Mini bar
-Saç kurutma makinesi.
-Banyolarda müzik dinleme imkanı ve telefon.


TOPLANTI SALONLARI

Polat Renaissance, Marriott Oteller zincirinin bir halkası olarak, sahip olduğu “Renaissance” ismi doğrultusunda, Erzurum’da toplantı, konferans ve davetler konusunda tercih edilen bir marka olarak hizmet vermektedir. Farklı ihtiyaçları birarada karşılayabilecek geniş olanaklara ve uluslararası çapta zengin bir mutfağa sahip Polat Renaissance Erzurum Hotel, 950 kişiye kadar davet, toplantı ve organizasyonlara ev sahipliği yapabilmektedir.

Bünyemizde bulunan ve gerektiğinde dört farklı salona dönüştürülebilen Erzurum Salonu, Balo Salonu ve workshop odaları konuklara iş yaşamlarını kesintiye uğramaksızın devam ettirebilme fırsatı sunuyor.
Polat Renaissance’de gerçekleşen her türlü toplantı "Meeting Express" birimimizin süpervizyorlüğünde organize edilmektedir.
Ayrıca beş yıldızlı kalite ile hizmet veren Polat Renaissance’nin salonlarında özel günlerinizde davetleriniz için en uygun alanlar yaratılmaktadır.




SALON ADLARI

- ERZURUM  l
- ERZURUM  ll
- BALO  A
- BALO  B
- BALO A+B
- ERZURUM I+II
Özellikler
Flipchat,
Slayt projektör
Tepegöz
Mikrofon
Tv-Video-DVD-CD Player
Projeksiyon
Telefon-faks bağlantısı
Mixer 24 Kanallı,
Amfilikatör Mobil Ses Düzeni,
Monitör Hoparlörü 100 Watt,





POLAT HEALTH CLUB

Polat Health Club, yılın 12 ayı sporunuzu yaparken eğlenebileceğiniz, sağlığınızı koruyarak form tutabileceğiniz keyifli bir ortam sunuyor. Uzman eğitmenler eşliğinde aletli ve aletsiz jimnastik, step, aerobic, aqua aerobic yapabilir, masa tenisi oynayabiliri kapalı havuzdan yararlanabilirsiniz. Polat Health Club’da ayrıca, Türk hamamı, sauna, solaryum, buhar banyosu, şok duşlar, Türk hamamı masajı, İsveç masajı seçenekleri ile zinde saatler geçirebilirsiniz
KIŞ AKTİVİTELERİ
Erzurum'un güneyini bir yay gibi kuşatan Palandöken Dağları uzun ve doğal kayak pistleri ile son zamanlarda dikkatleri üzerine toplamaktadır. Yaklaşık 2200 - 3100 metresinde kurulu tesisleri ile yıldızı her geçen gün biraz daha parlayan Palandöken, Polat Renaissance Erzurum Hotel ile birlikte dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Şehir merkezine sadece 5 km. uzakta olan Palandöken, İstanbul'a hava yolu ile sadece 1,5 saatlik mesafededir.Dağ içerisinde Erzurum Valiliği tarafından yaptırılan gondol-liftler, Polat Renaissance Erzurum Hotel'e ait olan telesiyej sistemi ile dağ üzerinde bulunan kayak noktalarına kolay ve hızlı ulaşım sağlamaktadır. 17 km.'lik dünyaca ünlü pistleri ile kış sporlarını yapmak isteyenlerin hizmetinde olan palandöken, 6 ay boyunca dünya standartlarının üzerindeki pistleri ile misafirlerini beklemektedir. Ayrıca her yıl geleneksel olarak yapılan Alp Disiplini Kayak Müsabakaları bölgeye ayrı bir özellik kazandırmaktadır


LİFTLER

Liftlerin kullanım saatleri » 08.30 – 16.00
3 adet Telesiyej Polat Renaissance otele ait.
Polat 1 » 800 m
Polat 2»300 m
Polat 3 » 1097 m
1 adet Gondol lift Valiliğe ait olup ücretlidir » 3200 m
5 adet Telesiyej Dedeman otele ait olup ücretlidir
Ejder lift » 1778 m
Vadi lift » 1200 m
Güney lift » 1528 m
T.bar lift » 800 m
Bambi lift»200 m
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Lifti » 3237 m

KAYAK PİSTLERİ
Kolay pist » 8 adet
Orta pist » 8 adet
Zor pist » 3 adet
Doğal pist » 4 adet
Kuzey ve Güney pistleri Uluslararası Kayak Federasyonu’nca onaylı olup, yılda bir defa uluslararası kayak yarışları düzenlenmektedir.

TOURINN PALAN OTEL    

Adres: Plandöken dağı Palandöken/ Erzurum
Tel    :0 442 317 07 07 Pbx
e-mail:info@palanotel.com

ODALAR
Toplam 160 Oda - 497 Yatak

• Oda Tipleri ...
• 25 Dublex Oda
• 20 Suit Oda

Oda Özellikleri ...
Merkezi ısıtma
Aircondition
Küvetli Banyo
Saç Kurutma Makinesi
Direkt Telefon
Mini bar
Özel Kasa
Kablo TV
Boy Aynası


HİZMETLER


Kapalı Yüzme Havuzu
Kayak Kiralama
Çocuk Oyun Alanı
Sauna
Döviz Bürosu
İnternet
Açık ve Kapalı Otopark
Oyun Kulübü
Fitness Center
Kayak Vestiyeri
Çocuk Bakıcısı
Masaj
Disko
Kuru Temizleme
Araba Kiralama


Jeneratör

Kiralık Kasa
Alış Veriş Merkezi
Fotoğrafçı
Okuma Salonu
Sinema
TV Odası
Çamaşır ve Ütü Servisi
24 Saat Oda Servisi
TOPLANTI SALONU

KARANA  ( 300 Kişi )
KARİN       ( 80 Kişi)
Vip SALON ( 25 Kişi




ÖZELLİKLER


Cinevizyon
Dia
Tepegöz
Perde
Kürsü
Ses- Müzik Sistemleri

EĞLENCE – SPOR

Kayak
Masa Tenisi
Jogging
Aerobik
Avcılık
Yamaç Paraşütü
Video Oyun Salonu
Trekking
Bilardo
Rafting
Step
Kelebek Avcılığı
Dağ Bisikleti
Kızak

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2011, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17