ERCİYES KAYAK MERKEZİ ADRES VE TELEFON NUMARASI

Erciyes kayak Merkezi Nerede?Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Kayseri şehir merkezine 25 km. uzaklıktadır. Yol asfalt olup, yıl boyunca sürekli ulaşıma açık tutulmaktadır. Erciyes İç...

ERCİYES KAYAK MERKEZİ ADRES VE TELEFON NUMARASI

Erciyes kayak Merkezi Nerede?
Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Kayseri şehir merkezine 25 km. uzaklıktadır. Yol asfalt olup, yıl boyunca sürekli ulaşıma açık tutulmaktadır. Erciyes İç Anadolu’nun Ortasın da olması sebebi ile ulaşım gayet kolaydır. Erciyes’e Ankaradan özel araba ile 3.5 saat otobüs ile 5 saat olup Adanadan özel araba ile 4 saat otobüs ile 6 saattir. İstanbul’dan ise her gün Türk hava yollarının ve Onur Airın seferi vardır.     

Erciyes KayakMerkezi’ne hangi sezon-ne zaman gidilir?

Kış mevsiminde sürekli kar yağışı alır. Erciyes kayak merkezinde kasım ayından mart ayına kadar kayak yapma imkanı vardır. Erciyes kayak merkezinde normal kış koşullarında kar kalınlığı 2 metre civarında olup, toz karda kayma imkanı vardır.

Erciyes Kayak Merkezi Pistleri nasıldır?

Erciyes kayak merkezinde kayak alanı 1800 - 3000 m arasındadır. Erciyes kayak merkezinde kayak pistlerinin toplam uzunluğu 12 km yi bulmaktadır. Erciyes kayak merkezinde en uzun pist 3.5km. dir. Erciyes’de 8 adet mekanik lift bulunmaktadır. Erciyes kayak merkezindeki liftlerden 3′ü Baby-lift 3′ü teleski ve 2’si zümrüt telesiyej tarafından işletilen ve en çok tercih edileni telesiyejdir. Erciyes kayak merkezindeki 1′inci telesiyej 1500m uzunluğunda olup, 2215 rakımdan başlar ve 2550 rakımda biter. Daha çok profesyonel kayakçılara hitap eden 2′inci telesiyej 1600 mt uzunluğunda olup kayakçıları 2550 rakımdan 3000 rakıma ulaştırır. Erciyeskayak merkezindeki bu telesiyej Türkiye de bulunan en uzun chair-liftlerdendir. Erciyes de sezon boyunca kayakçıların karşılaşabileceği sağlık problemler için 24 saat hizmet veren Sağlık ocağı bulunmaktadır. Ayrıca kayak pistlerinde Jandarma kontrolü sağlamaktadır.

 

Erciyes Kayak Merkezi’nde Konaklama?


Erciyes Kayak Merkezinde şu anda Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne ait 140 yataklı Kayak evi

İl özel idare müdürlüğünce yaptırılıp Kayseri Gençlik Spor Müdürlüğüne devredilen Dedemana kiraya verilen üç yıldızlı 106 yatak kapasiteli Dedeman oteli

153 yatak kapasiteli Grand ERAS oteli

50 yatak kapasiteli ACE oteli

PTT Posta işleri Genel Müdürlüğüne ait Bülent Otele kiraya verilen 80 yataklı Bülent Otel bulunmaktadır.

DSİ,Karayolları ve Bayındırlık yapı işlerine ait 3 üç otel özelleşmiştir. Bunlardan DSİ oteline 2006-2007 yılında bakım ve onarım yapılmaktadır.

Otel Siteleri
Hilton
ACE
Otel
Dedeman
Almer Otel
Grand Eras Hotel


Erciyes Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir? Ulaşım Nasıldır?

En yakın havaalanı Kayseri’deki Erkilet Havaalanı’dır. Tesisler Kayseri şehir merkezine 25 km mesafededir. Tesislere kadar olan yol asfalt olup yıl boyunca açık tutulmaya çalışılmaktadır. Kar yağışının taşıt ulaşımını olumsuz etkilediği zamanlarda tesislere zincirsiz çıkmaya çalışan sürücüler Jandarma tarafından geri çevirilmektedir.

Öz develi : 0352 2212777 ve
Kaman turizm : 0352 6211010 firmalarının Erciyes’e her gün ring servisleri vardır.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2011, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17