Elektrik tasarrufu bahanesiyle Dolandırıcılara Dikkat!

Uyanıklar şimdi de kabarık elektrik faturalarını fırsata çevirip vatandaşın banka bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor...

Elektrik tasarrufu bahanesiyle Dolandırıcılara Dikkat!

Uyanıklar şimdi de kabarık elektrik faturalarını fırsata çevirip vatandaşın banka bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor !

Vatandaşı isyan ettiren elektrik faturaları dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Kendilerini elektrik tasararrufları genel müdürlüğünden arıyoruz diyerek tanıtan kişiler, aradıkları kurbanlarının banka ve kredi kartı bilgilerini istiyorlar.

DOLANDIRICILARA FIRSAT OLDU

Zamlanan elektrik fiyatları ve eklenen kaçak kullanım bedeli nedeniyle kabaran elektrik faturaları vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Elektrikten tasarruf etmek için elinden geleni yapmaya çalışan diğer taraftanda kendilerine vazife çıkartan fırsatçıların tuzaklarıyla karşı karşıya kalıyor.

Haber3.com’a ulaşan bir okurun başına gelen olay dolandırıcıların elektrik faturaları üzerinden oynadıkları oyunu gözler önüne serdi.

ELEKTRİK FATURANIZ ÇOK GELİYOR, İNDİRELİM

Kendilerini elektrik tasarrufları genel müdürlüğünden arıyoruz diye tanıtan kişiler aradıkları kişiyi “Elektrik faturanız çok yüksek geliyor. Biz sizi onun için arıyoruz. Elektrik fatura bedeliniz üzerinden %30 indirim yapacağız” diyerek vatandaşları en yumuşak yerinden vurmaya çalışıyor.

Dikkat edin; Türkiye'de Elektrik Tasarrufları Genel Müdürlüğü adında bir kurum yok !

Önce yapacakları indirim ile vatandaşın aklına giren dolandırıcılar, isim doğrulaması için aradıkları kişinin banka bilgilerini tek tek soruyor.

Eğer siz telefonda “Yanlış kredi kartı bilgisi” verirseniz anında kontrol ettikleri için de “Sistemlerimizde bir sıkıntı oluştu yeniden paylaşabilir misiniz ?” yanıtını alıyorsunuz.

Siz siz olun sakın bu tuzağa düşmeyin. Benzer durumlar için de mutlaka Emniyet ve Savcılık aracılığıyla suç duyurusunda bulunun. (Haber.3)

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2011, 21:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17