Edepsizlerin çirkin yarışı!

Osmanlı’nın başkenti Bursa’da büyük küstahlık. Kanuni Sultan Süleyman, Sultan 3. Murad ve ilk osmanlı haLifesi Yavuz Sultan Selim’in isimleri şarap markası olarak kullanıldı...

Edepsizlerin çirkin yarışı!

Bu günlerde bazı çevrelerin Osmanlı Padişahlarına yönelik karalama çalışmalarının son adresi Bursa’da ortaya çıktı. Osmanlı devletinin başkenti olan Bursa’da yaşanan rezalet ecdada yapılan en büyük küstahlığı ortaya koydu. Üç kıtaya hükmetmiş, İslamiyet uğruna cihat etmiş padişahların isimleri şarap markası yapıldı. Şarap üretimi yapan bir firmanın pazarına meze yapılan Osmanlı Padişahlarının isimleri ve kıyafetleri şişelere konuldu. Hem kâr amaçlı yapılan hem de milletin ecdadını karalama kampanyasının bir parçası olan bu edepsizliğe yetkililerin nasıl izin verdiği düşündürüyor.


Kurnazlığa(!) Bak


Şişenin arka kısmındaki etiket üzerinde, Sultan III. Murad başlığı altında şişeye giydirilen kaftanın tasvirinde saten kaftanın Topkapı Sarayı müzesinde sergilendiği, kaftanın lale ve hilal desenli olduğu anlatılıyor. Anlatımın son cümlesi ise “İçerisinde kırmızı şarap gibi sevimli” şeklinde tamamlanıyor. Firma burada direkt olarak Sulatan III. Murad’ın içki kullandığını söylemiyor. Ancak “Sultan III. Murad sanki şarap içiyormuş” algısını oluşturma çabası içinde olduğu net olarak anlaşılıyor.


Bu günlerde bazı çevrelerin Osmanlı Padişahlarına yönelik karalama çalışmalarının son adresi Bursa’da ortaya çıktı. Osmanlı devletinin başkenti olan Bursa’da yaşanan rezalet ecdada yapılan en büyük ihaneti ve küstahlığı ortaya koydu. Üç kıtaya hükmetmiş, İslam’ın yayılması için cihat etmiş padişahların isimleri şarap markası yapıldı.


Şarap üretimi yapan bir firmanın pazarına meze yapılan Osmanlı Padişahlarının isimleri ve kıyafetleri şişelere konuldu. Şaraplara isimleri verilen padişahlar arasında Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan III. Murat bulunuyor. Hem kâr amaçlı yapılan hem de milletin ecdadını karalama kampanyasının bir parçası olan bu edepsizliğe yetkililerin nasıl izin verdiği düşündürüyor.


Bir içki firması ‘Harem Sultan’ markasıyla ürettiği şarapların şişesini, Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan 3. Murad’ın kaftanlarıyla süsledi. Ayrıca şişenin arka kısmında kaftanın tasvirinin yapıldığı etikette, son cümle olarak “İçerisinde kırmızı şarap gibi sevimli” ifadesi yer alıyor. Bursa merkezli Bakus Şarapçılık tarafından ‘Harem Sultan’ markasıyla üretilen şarapların şişesine Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan III. Murad’a ait olduğu belirtilen kaftanalar giydirildi. Osmanlı padişahlarının şarapla algılanmasına yol açacak bu marka ve tanıtım tepki çekti. Bu durum, 600 yıl boyunca cihana adalete ve İslami esaslara göre hükmetmiş olan Osmanlı algısının değiştirilmek istendiği yorumlarına neden oldu.


Firmanın kurnazlığına(!) Bakın


Şişenin arka kısmındaki etiket üzerinde, Sultan III. Murad başlığı altında şişeye giydirilen kaftanın tasviri yapılıyor.  Saten kaftanın Topkapı Sarayı müzesinde sergilendiği, kaftanın lale ve hilal desenli olduğu anlatılıyor. Buraya kadar normal gibi görünen anlatımın son cümlesi ise “İçerisinde kırmızı şarap gibi sevimli” şeklinde tamamlanıyor. Firma burada direkt olarak Sulatan III. Murad’ın içki kullandığını söylemiyor. Ancak “Sultan III. Murad sanki şarap içiyormuş” algısını oluşturma çabası içinde olduğu net olarak anlaşılıyor.






kaynak ; Milligazete
 
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17